Saran Group, Süper Lig'in Yayın İhalesi Hakkında Açıklama Yaptı

Turkuazz

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,234
Puanı
860
thumbs_b_c_8ea1c7c007dbd99a180708a7be18edf1.jpg

Saran Group TFF'nin organizasyonunu hazırladığı yayın ihalesinde ihalenin konusuna dair açıklama yaptı.Saran Group 1-B (hafta sonu 68 maç) ve 1-C (hafta içi 36 maç) paketleri için gerekli sözleşmeyi imzaladığını duyurdu.

Saran Media Group'tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2022-2023 ve devam eden futbol sezonlarını içeren TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri için düzenlenen ihaleye ilişkin olarak, Paket 1-B, 1-C, 1-E, Paket 2 ve Paket 3 Yayın Hakları Sözleşmeleri'nin imzalanması için tarafımıza 14 Mart 2022 Pazartesi saat 17.00'ye kadar süre tanınmıştır. Saran Media Group olarak, bu sürenin dolmasını beklemeden ilgili sözleşmeleri 11 Mart Cuma günü imzalamış, teminat mektuplarıyla da birlikte TFF'ye teslim etmiş bulunuyoruz."

Ayrıca Saran Group ihalede açıklamasını yaptığı Süper Lig Tv proje ve vizyonunun da kuvvetle arkasında bulunduğunu açıkladı.

kaynak: aa.com.tr

• Beğendim
Reactions: 12.Adam
Saran arada PL maçı veren TRT gibi bazı maçları aldı çekildi kenara. Tüm maçları alan olacak mı belli değil. Aldılar diyelim Saran'la çakışan maçlar aynı anda 2 platformdan mı yayınlanacak? Saran kaça satacak? Tümünü alan kaça satacak?

Yaptıkları bir tane düzgün iş yok. Milletin bu duruma neden sevindiğini de anlamıyorum. Bu teklifler kabul ederse kulüpler %58'e yakın bir gelir kaybı yaşayacak. Ayrıca Saran her maçı vermeyecek buradan da ayrı bir kargaşa çıkacak.

TFF bu Süper Lig TV işine karşı o yüzden muhtemelen imza atmayıp beIN SPORTS ile orta yolda buluşmaya çalışacak aksi takdirde hem federasyonun hem de kulüplerin büyük bir gelir kaybı olacak.

Şimdi ne zaman açıklayacaklar yeni kanalı yada hangi platformda yayınlanacağını ?
açıklama TFF ye kaldı
------

Saran arada PL maçı veren TRT gibi bazı maçları aldı çekildi kenara. Tüm maçları alan olacak mı belli değil. Aldılar diyelim Saran'la çakışan maçlar aynı anda 2 platformdan mı yayınlanacak? Saran kaça satacak? Tümünü alan kaça satacak?

Yaptıkları bir tane düzgün iş yok. Milletin bu duruma neden sevindiğini de anlamıyorum. Bu teklifler kabul ederse kulüpler %58'e yakın bir gelir kaybı yaşayacak. Ayrıca Saran her maçı vermeyecek buradan da ayrı bir kargaşa çıkacak.

TFF bu Süper Lig TV işine karşı o yüzden muhtemelen imza atmayıp beIN SPORTS ile orta yolda buluşmaya çalışacak aksi takdirde hem federasyonun hem de kulüplerin büyük bir gelir kaybı olacak.
Saran Süper Lig TV isminde kanal kurmasını istiyor TFF'den..TFF bunu onaylarsa maçların hepsi Saran medya kanallarından yayınlanır.Ancak onaylanmazsa iş A Paketini alan kurumun yayınına kalabilir.TFF İhalesi çok karmaşık..

• Beğendim
açıklama TFF ye kaldı
------

Saran Süper Lig TV isminde kanal kurmasını istiyor TFF'den..TFF bunu onaylarsa maçların hepsi Saran medya kanallarından yayınlanır.Ancak onaylanmazsa iş A Paketini alan kurumun yayınına kalabilir.TFF İhalesi çok karmaşık..
Acuna kalır @Turkuazz

• Beğendim
Reactions: Turkuazz
açıklama TFF ye kaldı
------

TFF baştan beri ona karşı.

• Beğendim
Reactions: Turkuazz
TFF baştan beri ona karşı.
O ikinci ihtimal onu Önermesinin Fenerbahçe’nin Başkan adayı Fenerbahçe’de olağan kongre iptal edilebilir Divan kurulu Başkan seçimi olması zorunlu olağan kongreden önce bu ilk önce Nisanda olan seçim yapılmadı ama Kongre seçimi yapıldı ilk önce Divan kurulu seçimi yapılması lazım ardından kongre seçimi

Ana Paket için teklif verilmedi mi peki?

Bu iş çok sıkıntılı.. Trt yada Saran Bein kadar para verecek mi?

Bence Bein ile orta yol bulunmalı.

• Beğendim
Çakışma yaşanacak maçlarda teklif veren başka kanalla anlaşılmalı olmaz ki böyle tek firma alsa. Hadi diyelim TRT aldı. 2 maç yayınlanacak TRT 1 ve TRT Spor da aynı anda yayınlanır ancak bu da zorlaştırır işi.

Saran'ın alması süper haber olsa da bu paketlerle ne yapacakları şu an çok belirsiz.

Umarım Exxen'e satmazlar. S Sport'tan yayınlarlar ve S Sport'u da D-Smart, Digitürk gibi birden fazla kuruluşa verirler. Hatta haftada bir maçı da şifresiz açık kanalda yayınlamaları düşük bütçeli futbolseverler için harika olay olur. :)

En güzel yanı artık lig maçlarının özetlerinin youtube'da izlenebilir olması olacak. Tabii ligin bu kalitesizliğiyle nerede olsa izlenmez o da ayrı konu. :(

• Beğendim
  • Güldürdün
Reactions: Jonsnow and 12.Adam
Saran'ın alması süper haber olsa da bu paketlerle ne yapacakları şu an çok belirsiz.

Umarım Exxen'e satmazlar. S Sport'tan yayınlarlar ve S Sport'u da D-Smart, Digitürk gibi birden fazla kuruluşa verirler. Hatta haftada bir maçı da şifresiz açık kanalda yayınlamaları düşük bütçeli futbolseverler için harika olay olur. :)

En güzel yanı artık lig maçlarının özetlerinin youtube'da izlenebilir olması olacak. Tabii ligin bu kalitesizliğiyle nerede olsa izlenmez o da ayrı konu. :(
Şu anda kimse bir şey almadı. :)

Birşey diyeceğim tv nin karşısındaki vatandaş için açık kanal yada ucuz olması iyi geliyor ama madolyonun diğer tarafı var..

Yayın geliri takımların herşeyi bunu unutmamak lazım.

Maçların yarısı bir yerde, diğer yarısı bir yerde olmaz umarım. Bein en son resti çekip sözleşmeyi imzalamamıştı. Bakalım 1-A paketi için nasıl bir tavır izleyecek.

• Beğendim