3 Ekim 2013 Perşembe Reyting Sonuçları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
nihat hoca ya büyük ayıp yapılıyo madem başbakan çıkacak 1 hafta ertele adam o akdar hazırlanmış emek vermiş saat 1 oldu kim izlicek ki bu saatte :(

bunlar kurgu ya kaç kez yazacagız haremden bilgi milgi yok. daha padişalların anaları kim bilmiyoruz fatih olun mu sevmiş sevmemiş nerden bilinsin
Ben tarih konuşmadım ki:X Ben Fetih filmindeki karakterden bahsettim. Fetih filmindeki Fatih nerdeee dizideki Fatih nerde??? hem kurguysa neden MY'deki halvet sahneleri zamanında kurgu dediğimizde karşi çıkılıyordu😕

padişah dediğin öyle olacak zaten sadrazamı,şehzadesi ne yapıyor bilecek fatih gibi pat diye öğrenip kelle almayacak o neydi yza öyle damın direkt kellesini aldı nerede yargılama nerede adalet padişahlar keyfine göre can mı alıyor :) ayrıca fatih in dönemi yansıtmadığını söylemiş ilber ortaylı onun lafının üstüne laf söyleyecek değilim (ilber ortaylı bile bilinmeyen harem konusuna girmemiş oralarra girmeye gerek yok ) papnın ajan göndereceği biline biline 5 ajan girebiliyor helal oslun en güçlü osmanlıymış hadi kapı ağası farketmedi,fatih in yardımcısı da askeri farketmedi,harem kalfaları cariyeyi farketmedi nası lsaray bu önüne geleni içeri alıyorlar zaar :D

bilmiyorm valla ikisi de gerçekten uzak olduğu için diikkat etmedim :)
hoca sen fazla yabancı dizi ve my izleyip zehirlenmisin eskiden yok öyle bir yetki ve bilgi. çogu badişah yeniçeri ayaklanmasın diye korkudan ölüyor))) sadrazama pat diyecek ögrenecek ))) osmanlıda danıştayda varmış yargılama olurmuş)) devlet görevine ihaneti yargı karar vermez kadıya anlaşmazlıklarda gidilir. iranda ajan sokar papalıkta.. bunu enegellemenin imkanı yok hacı biraz dizi izlerken aklını kulan lütfen ya ..

Ben tarih konuşmadım ki:X Ben Fetih filmindeki karakterden bahsettim. Fetih filmindeki Fatih nerdeee dizideki Fatih nerde??? hem kurguysa neden MY'deki halvet sahneleri zamanında kurgu dediğimizde karşi çıkılıyordu😕
bi kez birkerede anlaya ya))) bunlar kurgu senariste göre yorum farkı işte diyorum

hoca sen fazla yabancı dizi ve my izleyip zehirlenmisin eskiden yok öyle bir yetki ve bilgi. çogu badişah yeniçeri ayaklanmasın diye korkudan ölüyor))) sadrazama pat diyecek ögrenecek ))) osmanlıda danıştayda varmış yargılama olurmuş)) devlet görevine ihaneti yargı karar vermez kadıya anlaşmazlıklarda gidilir. iranda ajan sokar papalıkta.. bunu enegellemenin imkanı yok hacı biraz dizi izlerken aklını kulan lütfen ya ..
yabancı dizilerin ve my nin etkisinde kalsam ajanların gelemsi normal derim :Fonalr gayet gerçekçi şekilde gösteriyorlar her oalyı mesela askeri gücü olmayan papalık rakip oluyor fatih e ne garip :) devlet görevine ihaneti araştırma yapmadan mı karar veriyor fatih nerede kanun :) fatih sıradan bir padişah mı yeniçeriden korksun zaten konu o da değüil papa teee nereden ajan gönderiyor fatih istanbuldaki olayları bilmioyr ne kaa büyük gösterdiler adamı :)

nihat hoca başladı yav adamın yüzünde nur var nur müthiş ya adamın konuşması insanı ferahlatıyo süpersin be hocam süper

yuhh ya adamın gecenin bi yarısı başlatıyolar bi de reklam veriyolar ayıp be ayıp ne paragözlülüktür bu

Bu lafları keşke o zamanlarda söyleseydin:) Şu an sadece "yol çalişması var geçilmez" tabelasını görüp 180 drc dönen beyazsoy görüyorum)))))
senin anlama kapasiten ))) bişey kurguysa herkes kafasına göre kurgular. ben uzun anlatmayı sevmem.

ama gece hatunların koynuna girmediğini biliyoruz ne hikmetse :)

ah sen nelere kadirsin fatih dizisi.fatih in yaptıkalrını iyi göstermek için koskoca sadrazamın karısı ile şehzade arasında aşk başlatıyorlsr yazık valla @mrt-06 :)
haremde defter vardır harem osmanlının geleceğidir. padişah kimle halvete girmiş bilinir ve yazılır. takibi yapılır.. öyle içki yollayıp kapıyı açıp halvet olmaz )))

senin anlama kapasiten ))) bişey kurguysa herkes kafasına göre kurgular. ben uzun anlatmayı sevmem.

haremde defter vardır harem osmanlının geleceğidir. padişah kimle halvete girmiş bilinir ve yazılır. takibi yapılır.. öyle içki yollayıp kapıyı açıp halvet olmaz )))
o defterleri biliyor mu halk ya da tarih okuyan adamalr bile göremiyor zaar :) hem fatihteki kurgu buradaki nasıl tarihe hakaret oluyor :D

o defterleri biliyor mu halk ya da tarih okuyan adamalr bile göremiyor zaar :) hem fatihteki kurgu buradaki nasıl tarihe hakaret oluyor :D
çok azına ulaşabilmiş tarihçiler bir kaç kitap çıktı.. bildiğim kadarıyla. daha tarihçiler osmanlıyı söksünde sonr araştırma yapsın ))) bişey kurguysa ve gerçek kişleri kulanıyorsan onları kötü gösterirsen tabiki hakaret olur

nihat hoca reklamdan döndü saat 1 olmuş gerçekten ayıp ya

çok azına ulaşabilmiş tarihçiler bir kaç kitap çıktı.. bildiğim kadarıyla. daha tarihçiler osmanlıyı söksünde sonr araştırma yapsın ))) bişey kurguysa ve gerçek kişleri kulanıyorsan onları kötü gösterirsen tabiki hakaret olur
fatih te daha iyi mi gösteridiler 😱 adam burunun ucundan habersiz :D oğlunun biri uçkuruna düşkün öteki anne sözü dinliyor devlet kimlerin eline kalmış vallahi çok üzüldüm :( çıkan kitapalrdan yola çıakrak say bakalım kimin kaç hatunu olmuş :F ayrıca çok azına ulaşılabildiiyse nasıl bu kadar netsin harem konusunda yoksa sen hepsine mi ulaştın ?

fatih te daha iyi mi gösteridiler 😱 adam burunun ucundan habersiz :D oğlunun biri uçkuruna düşkün öteki anne sözü dinliyor devlet kimlerin eline kalmış vallahi çok üzüldüm :( çıkan kitapalrdan yola çıakrak say bakalım kimin kaç hatunu olmuş :F ayrıca çok azına ulaşılabildiiyse nasıl bu kadar netsin harem konusunda yoksa sen hepsine mi ulaştın ?
temel kayideler var sonuçta osmanlı dingonun ahırı değil. kanunlar var ona göre konuşuyoruz.. kimin kaç hatunu var sayısı biliyon ama isimleri konusunda harem defterlerine yazılmamış bazıları ondan bilinmiyor.. çok ayrıntıya girilmemiş defterler sanırım . ben tarihçi değilim onların anlatıkları böyle.. çok azı derken önemli kısımlarını araştırmışlar ama harem defterleri senin hafızanın almayacak kdar büyük. bilinenler çok az.

Sen bana ters etki yapmıyorsun sen herkese ters etkisin:)
bu etki sadece sende oluyor demiş olayım ))))