FK2 3:10 to Yuma / 3:10 Treni (2007) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
0381849.jpg

3:10 Treni - 3:10 to Yuma (2007)

Türü: Macera, Suç, Dram, Western
Yönetmen: James Mangold
Senaryo: Halsted Welles, Michael Brandt, Derek Haas

Oyuncular:
Russell Crowe
Christian Bale
Logan Lerman
Dallas Roberts
Ben Foster

IMDb Sayfası

Oscar Adaylıkları (2)

- En İyi Ses Efekti
- En İyi Özgün Müzik

Filmin Özeti
Kanun kaçağı Wade yakaladığında Evans, bu azılı katili mahkemeye götüremeye gönüllü olur. 3:10 Yuma trenine canlı olarak teslim etmek üzere hareket ettiklerinde, Evans ve Wade birbirlerine saygı duymaya başlarlar. Ancak, Wade’in çetesi ve her köşede bekleyen tehlikeler yüzünden, yolculuk kaderlerine doğru bir göreve dönüşür.


Filmin Fragmanı

 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Çok çok uzun zamandır listemdeydi iyi ki etkinlik için seçilmiş.

Öncelikle bir filmi izlemem için kadroda Russell Crowe ve Christian Bale gibi ustaların olması yeterli.

Film yolculuk başlayana kadar sıkıcı geçiyor ama Russell usta o kadar iyi oynamış ki hayran kaldım.İki oyuncunun da hayranıyım ama bu filmde Russell Crowe çok çok iyiydi.Christian Bale'de çok iyiydi tabi.Ben Foster da rolüne iyi uyum sağlamış.

Filmin müzikleri için de mükemmel diyebilirim.

Bale reyiz ölmeseydi iyiydi.:(

Filmin son 15-20 dakikası çok iyiydi.Onun dışında ağır gidiyordu sıkılan olabilir ama ben oyunculardan dolayı sıkılmadım hep filmin içindeydim.

Çok iyi bir film diyemem ama oyunculuk performanslarından dolayı izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Normalde 7-7.5 hakkıdır bu filmin ama reyizlerden dolayı:

8/10
 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Çok büyük bir umudum yoktu filmden ama hem oyuncuları hem sıkılmayacağımı düşünmem nedeniyle beğeneceğimi düşünüyordum. Ama pek beğendiğimi söyleyemem.

Film boyunca yer yer sıkıldım. Ama özellikle
eve sıkışıp kaldıktan sonra
pek sıkılmadım.
O kadar kişinin arasında sağ salim trene ulaşabilmeleri pek inandırıcı gelmedi. Böyle sahneler beni sıkıyor nedense. :(

Oyunculukların çok farklı bir yönü yoktu. Ama filmin en iyisi Russell Crowe'du o da çok iyi sayılmazdı gerçi.

Bu etkinliğin en ilginç tarafı çok iyi müziklerin ortaya çıkması. Gerçekten buradaki müzikler de iyiydi. Adaylığı garanti ödüllerimde.

Teknik olarak da başarılı bir filmdi. Özellikle ses efektleri iyiydi.

berkann ödülleri'nde iddialı olduğu adaylıklar: En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Müzik.

6.5/10 -tan 7-
 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Bir de ekleme yapmak istiyorum. Filmde özellikle ilk başlarda İncil'den alıntılar yapılmıştı. Acaba 3: 10 da bir alıntı mıdır diye düşündüm ama çok karışıktı bulamadım düzgün bir şeyler. :D
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Sevdiğim iki oyuncuya rağmen sıkıcı olabileceğini düşündüğüm bir filmdi. Bu yüzdendir ki yıllardır listemde olan filmlerden olmasına karşın yeni izleyebildim. Fakat film hakkında yanıldığımı söyleyebilirim.

Filmin ilk kısımları evet çok akıcı değildi, fakat evdeki ikilinin sahnelerinden itibariyle film kendine çekti ve film boyunca sürükleyici bir şekilde devam etti.

Filmin en büyük artısı şüphesiz Russell Crowe ve Christian Bale idi. İkisine de çok iyi karakterler yazılmış, filmi neredeyse hiç sıkılmadan izlememde büyük etkenlerdi. İkisinin karşılıklı diyalog sahneleri keza çok iyiydi ve ikisini de seven biri olarak büyük keyif verdi. Çok mu harika oynamışlar? Açıkçası hayır ama onları izlemesi büyük zevk. Daha önceki rollerinden çok fazla farklı bir şey sunmamışlar fakat Russell Crowe'u kötü rolünde izlemeye pek alışkın olmadığımdan onun performansı daha ilgi çekici geldi. Christian Bale ise her zamanki karizmatik rollerinden biriyle karşımızdaydı. :)

Logan Lerman da yaşına göre kayda değer bir performans göstermiş.

Genelde sessiz bir havada geçen filmin müzikleri akılda kalıcıydı. Oscar'a aday olmuş olması şaşırtmadı.

Sonu üzücüydü. Russell reyisin tüm adamları hallettiği sahne çok iyiydi. :)

Filmi izlerken gerçekten keyif aldım ama biraz daha yüksek vermiyorsam senaryoda bazı sorunların olmasından ve bazı kısımların gerçekçiliğini pek iyi yansıtamamalarındandır. :)

8/10
 

gundix123

Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
Sadece başroldeki isimleriyle bile izlenilebilecek bir sebepken buna ek olarak western tarzında bir film olması benim için izlenilmesi kaçınılmaz bir film oldu.

Oyunculukların bence de çok iyi bir yanı yoktu ama izlemek için, izlerken keyif almak için yeterliydi bence. İki oyuncunun da canlandırdığı karakterler çok iyiydi. İkisinin de ayrı bir karizması vardı ama Russel Crowe'un ağırlığı daha bir hissediliyordu filmde.

Hikaye güzeldi ama senaryonun bazı kısımlarında bence gerçekliği es geçmişler. O yüzden mantıksız değil ama gerçekçi bulmadığım sahneler vardı.

Wade'in kendi canını tehlikeye atıp, Evans'la birlikte bilerek istasyona kadar kaçması. Sonrasında daha yeni tanıdığı Evans'ı öldürdü diye başta bayağı bir yakın olduğu arkadaşıyla başlayıp kendisini kurtarmaya gelen tüm çeteyi öldürmesi bana mantıklı gelmedi.

Ama yine de akıcıydı senaryo.

Kısacası; hikayesi, oyuncuları ve western tarzında olmasıyla bence izlenilmesi gereken bir film. Bana göre güzel bir filmdi.

Puanım: 8/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Ara ara sıkıldığım oldu, ki yarı yarıya izledim. Gerçi ilk izleyişimde yarıda bırakmamda uykumun gelmesi büyük etkili olmuştu. Film biraz geç açılıyor ama açıldıktan sonra da keyifli bir filme dönüşüyor.

Filmi izlemek için başroldeki oyuncular yeterli oluyor. Bu iki başarılı oyuncuyu görünce beklentiye girmemek elde değil. Beklentilerin altında değildi ama sıkıcı sahneler olmasa daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Bir de abartılı sahneler olmasa, gerçi hemen hemen her filmde olur böyle abartılı sahneler.

Cesaret vardı;
Evans, Wade'yi ne olursa olsun korkmayıp, adalete teslim etmeye çalışacaktı. Çalıştı da, başarılı oldu da diyebiliriz.

Büyüklük vardı;
Wade, Evans'a 'kahraman' imajını yakıştırılmasını sağladı. Evans'ı öldürmeye kalkmadı.

Adalet vardı;
Charlie, Evans'ı öldürmüştü. Bunu gören Wade, Charlie ile birlikte bütün adamlarını temizlemişti.

Genellikle at sırtından geçtiğinden filmden çok büyük oyunculuklar göremedik ama yine de Rusell Crowe ile Christian Bale'nin başarılı performans sergilediklerini söylemem lazım. Özellikle Rusell Crowe, karakteri bakımından çok farklı bir tarzı vardı.

8/10
 

cevaa

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul
Güzel bir Werstern filmiydi. Crowe ve Bale reyiz müthiş performans göstermişler diğer oyunculuklarda iyiydi. Filmde 20. dakikaya kadar sıkıldım ama sonra su gibi geçti. Konusuyla oyunculuklarla akıcılığıyla güzel bir film olmuş.

8/10
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Offf diyorum. Son sahneler neydi öyle.:Z

Film evet ilk başlarda sıkıcı başladı ama banada yolculuk başlayınca yeterli keyfi verdi. Yolculuk sırasında ki Dan ve Wade'in konuşları, ara sıra şaşırtan senaryosu beni filme bağladı. Neredeyse hiç bölmeden izledim filmi ki bir ara kolam bitti doldurmaya erindim cipsi sade sade yedim.:F Senaryo ile ilgili olarak

Dan'i son dakikaya kadar sevdirdi sevdirdi pat öldürdü.:T: Olur mu böyle final yaa. Arkada ki müzikle beraber yastığıma gömülüp ağlayasım geldi.:T

Dan ile Wade'ın işeme sahnesinde Williams'ın gelmesinden sonra bence film 10 numara. Olaylar harika gelişti.
William'ın sonda Wade ile diyalogları, hayran olduğu adam ile konuşmasının verdiği heyecan, yada bakışmaları falan yada William ile Dan'ın baba oğul halleri çok güzeldi. Birde sonda William'ın Wade ile olan sahnesi çok güzeldi. Wade belkide sırf o çocuğu üzmemek için bindi trene tabi Dan içinde bindi orası ayrı.


Neyse işte senaryonun William geldikten sonraki bölümü 10/10. Daha öncesi ortalama 8 bence.:D

Oyunculara gelirsek diyeceğim ama hiç gerek yok.:D İkisi de tabi ki çok iyiydi amama bence yan karakterler onlardan sanki biraz daha iyiydi. Dikkat çektiler benim açımdan. Mesela Logan Lerman ise harikaydı. Ben Foster döktürmüş. Son sahnelerde duyguyu fazlasıyla geçirmişti ikisi. Ben Christian ve Tom'un halinden daha fazla duygulandım onların hallerine.:D

Filmin bir diğer harikası tabi ki müziği. Nasıl götürdü insanı oralara anlatamam. Zaten gerekli adaylıkları da almış.

Görsellik açısından da doyurdu film beni. Dağdaki sahneler tabi gündüz sahneleri doğaya hayran biri olmam sebebi ile beni alıp götürdü. :D

Filmin kusuru yoktu bence. Dan'ın dişleri ilk başta çürüktü ama sonra bembeyaz oldu.:D Keşke Bale dişlerini bir daha göstermeseydi.:D Tek gözüme batan buydu..

9.2/10