2015'te Bizi Bekleyen Filmler

Daha ne kadar olsun. :):)

Başrolde işte bu yıl Trumbo'da. :)

Spielberg ve Tom Hanks'in aslında iki değil üç filmi var. Büyük ihtimalle Terminal'i unuttun. Catch Me If You Can ve Saving Private Ryan diğer ikisi. :)

Scorsese'nin filmi listede en üstlerdeydi ama ben listeyi gönderene kadar filmin ertelendiği haberi geldi ve liste dışı kaldı. :( Aslında bir yönden de iyi oldu aşırı kalabalık da çok iyi değil. Bazı filmlere haksızlık olacaktı mecburen. :)

Danny Collins'i listeye alıp almama konusunda kararsız kaldım. 60 filme çıkarsaydım listeyi büyük ihtimalle girerdi. Valla açıkçası çok heyecanlandıran bir iş değil ama kadro güzel. Al Pacino'nun nasıl bu duruma düştüğünü de anlayamıyorum. Niye iyi yönetmenlerden rol alamıyor. :( De Niro da öyleydi ama o en azından yine birkaç tane iyi rol kaptı. Silver Linings Playbook, az da olsa American Hustle ve hatta Limitless.

Tamamını okumazsan kaçırırsın işte. :D Knight of Cups filminde Cate Blanchett ve Natalie Portman ile birlikte ama senin sevmeyeceğin tarzda bir film olması muhtemel, şimdiden söyleyim. :) Ama eleştirmenlerin bayılacağı bir film olacak ve bu sefer Oscar tahminlerimde de üstlerde yer alabilir Bale. :):)
ayy hiç tanıdığım yok doğru düzgün🙂

@OzaN District 9'un yönetmeni Neill Blomkamp'ın Mart'ta yeni bilim-kurgu filmi çıkıyor.Hugh Jackman başrolde.O da yılın sevilen ve önemli filmlerinden olabilir.

@OzaN District 9'un yönetmeni Neill Blomkamp'ın Mart'ta yeni bilim-kurgu filmi çıkıyor.Hugh Jackman başrolde.O da yılın sevilen ve önemli filmlerinden olabilir.
Listemin 30. sırasında zaten o da. :):)

Bu arada blogda 2016 Oscar için ilk tahminlerimi yapmaya başladım. :D

http://izleryazar.com/oscar-2016-en-iyi-film-tahminleri/

Bu listeye almadığım ama 2015'e kaydırılan bazı yeni filmler olacak gibi.

Oliver Stone'un yeni filmi 2015'e ödül dönemine alındı mesela. Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo gibi önemli isimler var. (Gordon-Levitt'in iki filmi birden var ikisinden biriyle Oscar'ı kovalar belki.)

Steve Jobs filminin 2015'te olacağı kesinleşmiş. Danny Boyle yönetmen ve Michael Fassbender bu filmle Oscar kovalayabilir. (Onun da Macbeth var bir de)

Hail, Caesar! ve The Danish Girl 2016 gözüküyor ama ikisi de büyük ihtimalle 2015'e kaydırılacak...

Listemin 30. sırasında zaten o da. :):)

Bu arada blogda 2016 Oscar için ilk tahminlerimi yapmaya başladım. :D

http://izleryazar.com/oscar-2016-en-iyi-film-tahminleri/

Bu listeye almadığım ama 2015'e kaydırılan bazı yeni filmler olacak gibi.

Oliver Stone'un yeni filmi 2015'e ödül dönemine alındı mesela. Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo gibi önemli isimler var. (Gordon-Levitt'in iki filmi birden var ikisinden biriyle Oscar'ı kovalar belki.)

Steve Jobs filminin 2015'te olacağı kesinleşmiş. Danny Boyle yönetmen ve Michael Fassbender bu filmle Oscar kovalayabilir. (Onun da Macbeth var bir de)

Hail, Caesar! ve The Danish Girl 2016 gözüküyor ama ikisi de büyük ihtimalle 2015'e kaydırılacak...
Steve Jobs filminde aynı Macbeth'de olduğu gibi hem Marion Cotillard hem de Michael Fassbender var.Oliver Stone'un 2000'lerde çektiği hiçbir film tutmadı ama belki bu tutar.Hail,Caesar! de bu yıl çıksa iyi olur süper kadrosu var.Bence bu yıl geçen yıla göre daha iyi geçecek.

Steve Jobs filminde aynı Macbeth'de olduğu gibi hem Marion Cotillard hem de Michael Fassbender var.Oliver Stone'un 2000'lerde çektiği hiçbir film tutmadı ama belki bu tutar.Hail,Caesar! de bu yıl çıksa iyi olur süper kadrosu var.Bence bu yıl geçen yıla göre daha iyi geçecek.
Steve Jobs'ta yok bildiğim kadarıyla. :)

Oliver Stone bu sefer tutturur belki. Konusu iyi herhalde Snowden belgeseli olan Citizenfour Oscar kazandı. Direkt 25 Aralık demişler çıkış tarihine, en avantajlı tarih. Demek ki epey iddialılar ama belli de olmaz tabii. Exodus da sözde ödül sezonunda çıktı ama film şimdiden unutuldu, tek bir yerden bile ödül alamadı herhalde. :)

Daha iyi olur mu emin değilim ama benim için daha heyecan verici bir ödül sezonu olacak. Bu sezon neredeyse sevdiğim, desteklediğim özel birileri çok azdı. Gelecek sene hem Tom Hanks hem Leonardo DiCaprio olacak yine. Robert Zemeckis filmini de destekleyeceğim kesin. Tarantino'yu söylemiyorum bile. Ama tabii bunlar 4-5 tane garanti film. Önemli olan gerisinin nasıl çıkacağı. 2013'te mesela bir sürü küçük ama çok iyi filmler vardı ama 2014'te o tip film çok azdı...

@Danger UA! geçenlerde sormuştun, arada kaynadı cevap yazamadım. :D

Benim beğenebileceklerimi değil de daha Oscar odaklı yazacağım. -elbette şimdilik çok erken ama çok konuşamayacağım sezon içinde şimdiden konuşayım. :D-

Bence bu sene En İyi Film yarışı; Carol, The Danish Girl, Joy ve The Revanant arasında geçecek. The Hateful 8'ten emin olamıyorum, çünkü Tarantino'nun öyle aman aman bir Oscar geçmişi yok.

Yönetmen kategorisinde de yukarıda adı geçen 5 filmin yönetmenlerinin adaylıkları dolduracağını düşünüyorum. Inarritu ve Tarantino daha geride kalır. Tom Hooper ve Todd Haynes ikilisi önde olur David O. Russell ortalarda takılır. :D

Oyunculuklar kategorisine girmeyeyim şimdi hiç. Ama Eddie Redmayne geçen sene almasaydı bu sene ödülü kesin olurdu. Bu sezon daha heyecanlı bir sezon geçirmemezi sağladığı için teşekkürler. .ss

Benim beğenebileceklerimi değil de daha Oscar odaklı yazacağım. -elbette şimdilik çok erken ama çok konuşamayacağım sezon içinde şimdiden konuşayım. :D-

Bence bu sene En İyi Film yarışı; Carol, The Danish Girl, Joy ve The Revanant arasında geçecek. The Hateful 8'ten emin olamıyorum, çünkü Tarantino'nun öyle aman aman bir Oscar geçmişi yok.

Yönetmen kategorisinde de yukarıda adı geçen 5 filmin yönetmenlerinin adaylıkları dolduracağını düşünüyorum. Inarritu ve Tarantino daha geride kalır. Tom Hooper ve Todd Haynes ikilisi önde olur David O. Russell ortalarda takılır. :D

Oyunculuklar kategorisine girmeyeyim şimdi hiç. Ama Eddie Redmayne geçen sene almasaydı bu sene ödülü kesin olurdu. Bu sezon daha heyecanlı bir sezon geçirmemezi sağladığı için teşekkürler. .ss

Eddie Redmayne'ye sinir oluyorum. Geçen yıl Stephen Hawking taklidi yaptı ve Oscar aldı bu yıl da kadın kılığına girdi Oscar'da favori.:(

Eddie Redmayne'ye sinir oluyorum. Geçen yıl Stephen Hawking taklidi yaptı ve Oscar aldı bu yıl da kadın kılığına girdi Oscar'da favori.:(
Onları başarıyla oynamak da önemli tabii ama ciddi bir avantajla başladığı da açık. Ben de pek sevmiyorum ve bu sezon Oscar kazanma aşı en büyük temennim. :D

Carol ve The Danish Girl arası bir yarış olursa benim için en can sıkıcı Oscar olur ama diğer iki filmi desteklerim gibi. :):)

@Danger UA! Bence aldığı Oscar'ı hak etmişti. Benim de en sevdiğim aktörler arasında değil ama oynadığı karakterler için fiziksel bir çaba göstermesi güzel bir şey.

@OzaN yani ikisi de sıkıcı filmler gibi duruyor ama Oscar deyince aklıma hep bu tip filmler geliyor nedense. :D The Revenant'a normalde daha fazla şans tanırdım ama Birdman'le zaten Oscar'ı aldılar. İki sene üst üste vermezler gibi.

Joy'a gelirsem, çıkışa geçebilecek bir film. En fazla adaylık alan filmlerden birisi olur yine. :D

@Danger UA! Bence aldığı Oscar'ı hak etmişti. Benim de en sevdiğim aktörler arasında değil ama oynadığı karakterler için fiziksel bir çaba göstermesi güzel bir şey.

@OzaN yani ikisi de sıkıcı filmler gibi duruyor ama Oscar deyince aklıma hep bu tip filmler geliyor nedense. :D The Revenant'a normalde daha fazla şans tanırdım ama Birdman'le zaten Oscar'ı aldılar. İki sene üst üste vermezler gibi.

Joy'a gelirsem, çıkışa geçebilecek bir film. En fazla adaylık alan filmlerden birisi olur yine. :D
Aslında düşündüm de The Danish Girl'ü de sevebilirim. Tom Hooper'ın iki filmini izledim ve ikisine de puanım 10. Yalnız konu hiç benlik değil gibi işte, ben en iyisi birkaç Tom Hooper filmi daha izleyim bir ara. :D

@berkann

Bridge Of Spies'ı niye hiç dahil etmedin anlamadım. Tamam Tarantino'nun Akademiyle arası iyi değil ama Bridge Of Spies'ın hem konusu, hem oyuncusu hem de senaristleriyle buram buram Oscar kokuyor.

@berkann

Bridge Of Spies'ı niye hiç dahil etmedin anlamadım. Tamam Tarantino'nun Akademiyle arası iyi değil ama Bridge Of Spies'ın hem konusu, hem oyuncusu hem de senaristleriyle buram buram Oscar kokuyor.

Unutmuşum onu. :D Kadro tam Oscarlık cidden. O da iddialı olabilir.

Genius da bana iddialı gözüken bir film. -oyuncu kadrosunda Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Guy Pearce var.- Aslında bu sene Oscar yarışında olabilecek çok film var. Fragmanlar gelseydi daha net bir fikrimiz olurdu. :D

@OzaN ben Tom Hooper'ın King's Speech'ini seveceğimi hiç düşünmeden izlememe rağmen sevmiştim. :D O yüzden The Danish Girl de bakınca ben bu filmi çok severim diyebileceğim bir film değil ama yönetmenine güveniyorum.

Unutmuşum onu. :D Kadro tam Oscarlık cidden. O da iddialı olabilir.

Genius da bana iddialı gözüken bir film. -oyuncu kadrosunda Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Guy Pearce var.- Aslında bu sene Oscar yarışında olabilecek çok film var. Fragmanlar gelseydi daha net bir fikrimiz olurdu. :D

@OzaN ben Tom Hooper'ın King's Speech'ini seveceğimi hiç düşünmeden izlememe rağmen sevmiştim. :D O yüzden The Danish Girl de bakınca ben bu filmi çok severim diyebileceğim bir film değil ama yönetmenine güveniyorum.
Tam sezonu teğer geçecekmiş havası var Genius'un. Benim beklentim neredeyse hiç yok o filmle ilgili. En azından ödül anlamında. :):)

The Walk'u çok çok büyük bir merakla bekliyorum. Joseph Gordon-Lewitt'i seviyorum, sempatik adam üstelik bir de Robert Zemeckis yönetmen koltuğunda, bakalım bakalım.