2015 Oscar Filmleri - Erken Tahminler

Genel kanı Akademi'nin kararına yönelik zaten. Akademi'nin ne yapacağını önceden kestirmek mümkün. Sevilmesine seviliyor da her filmiyle aday olacak diye bir şey yok American Hustle tam Oscarlık filmdi ama şimdiki filmi pek öyle değil. En azından şimdilik öyle gözüküyor. :):)

Birdman ile American Hustle pek alakalı değil gibi. American Hustle yönetmen ve muhteşem kadrosundan dolayı direkt öne çıkıyordu Birdman eğer cidden başarılı olursa sürpriz başarı olmuş olacak ekibe bakarsak. Bu sene galiba American Hustle gibi ekip olarak "vay be kadroya bak" diyeceğimiz pek film yok. Kadrosu çok iyi filmler var ama 4-5 tane büyük yıldız birden olan yok gibi. :)

Amy Adams belki de aday bile olamaz fragman bile görmeden bilemeyiz ama kötü bir performans sergilemezse radara kolayca girer. Geçen yıl bile son anda Emma Thompson'ı geride bırakıp girmişti. :) Bu arada inşallah cidden Reese Witherspoon ile Amy Adams yarışır da her koşulda sevinen ben olurum. :):) Bir de yanlarına Emma Stone da gelse süper olurdu ama galiba yardımcı kategorisini zorlayacak o. :):)

Tamam da daha filmler vizyona girmeden nasıl bu genel kanıya vardılarda Bale reyiz geride kaldı onu anlamıyorum :D

Genel kanı Akademi'nin kararına yönelik zaten. Akademi'nin ne yapacağını önceden kestirmek mümkün. Sevilmesine seviliyor da her filmiyle aday olacak diye bir şey yok American Hustle tam Oscarlık filmdi ama şimdiki filmi pek öyle değil. En azından şimdilik öyle gözüküyor. :):)

Birdman ile American Hustle pek alakalı değil gibi. American Hustle yönetmen ve muhteşem kadrosundan dolayı direkt öne çıkıyordu Birdman eğer cidden başarılı olursa sürpriz başarı olmuş olacak ekibe bakarsak. Bu sene galiba American Hustle gibi ekip olarak "vay be kadroya bak" diyeceğimiz pek film yok. Kadrosu çok iyi filmler var ama 4-5 tane büyük yıldız birden olan yok gibi. :)

Amy Adams belki de aday bile olamaz fragman bile görmeden bilemeyiz ama kötü bir performans sergilemezse radara kolayca girer. Geçen yıl bile son anda Emma Thompson'ı geride bırakıp girmişti. :) Bu arada inşallah cidden Reese Witherspoon ile Amy Adams yarışır da her koşulda sevinen ben olurum. :):) Bir de yanlarına Emma Stone da gelse süper olurdu ama galiba yardımcı kategorisini zorlayacak o. :):)
Birdman - American Hustle benzetmesini ikisinin de abartıldığını düşünerekten yazmıştım. Abartılma nedenleri farklı olabilir. Birdman'in sonu da American Hustle gibi olacak bence. -Adaylıklar alıp, ödül alamamak.- :)

American Hustle'da da pek iyi değildi Amy Adams. Big Eyes'ta da aday olacak kadar performans sergilemiştir bence. :)

Jersey Boys da var iddialı olan. Tamamen unutmuşum filmi. 😱 Benim pek beklediğim bir film değil ama yine yönetmen şişirmesi. :(

Son düzenleme:
Tamam da daha filmler vizyona girmeden nasıl bu genel kanıya vardılarda Bale reyiz geride kaldı onu anlamıyorum :D
Şu aşamada öncelikle filmler önemli. Film pek Oscar için iddialı gözükmüyor. Böyle yüksek bütçeli filmler daha çok gişe yapmaya oynuyor oyunculuk ikinci planda kalıyor ve sadece teknik dallarda Oscar'a aday oluyorlar. Tabii istisnaları olabiliyor. Mesela aynı yönetmenin filmi Gladiator büyük ses getirmişti ve hem en iyi film ödülünü kazanmıştı hem de Russell Crowe en iyi erkek oyuncu seçilmişti. Ama bir Gladiator her zaman çıkmıyor. :):)

Zaten şu an bakarsan listedeki oyuncular ya vizyona girmiş ve performansı beğenilmiş filmlerdeki oyuncular ya da en iddialı filmlerdeki oyuncular. :):)

Filmler hakkında yorumlarımı zaten yazmıştım şu konuda:https://fav10.net/forum/threads/2015-oscar-döneminde-en-Çok-hangi-filmleri-merak-ediyorsunuz.228954/

Şimdi ana kategorilerde tahminimi yazayım.

En İyi Film:

Interstellar
Gone Girl
The Theory of Everything
The Judge
Birdman
Foxcatcher
Inherent Vice
Big Eyes
Boyhood

Yedeğim:The Grand Budapest Hotel(Şu an yazdıklarım içerisinde izlediğim tek film.Beğendiğimi söyleyeyim).Ve Macbetch.

En İyi Yönetmen:

Christopher Nolan(Interstellar)
Alejandro Gonzalez Inarritu(Birdman)
Bennet Miller(Foxcatcher)
Richard Linklater(Boyhood)
Wes Anderson(The Grand Budapest Hotel)

Tim Burton ve Paul Thomas Anderson da girme ihtimali yüksek ama benim adaylarım bu şekilde.:)

En İyi Erkek Oyuncu:

Robert Downey Jr.(The Judge)
Steve Carrell(Foxcatcher)
Michael Keaton(Birdman)
Eddie Redmayen(The Theory of Everything)
Joaquin Phoenix(Inherent Vice)

Eğer Exodus iyi çıkarsa Christian Bale girebilir.Aslında Ralph Fiennes'i de isterim ama pek konuşulmuyor sanırım.

En İyi Kadın Oyuncu:

Amy Adams(Big Eyes)
Meryl Streep(Into the Woods)
Julianne Moore(Maps to the Stars)
Reese Witherspoon(Wild)
Hilary Swank(The Homesman)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:

Robert Duvall(The Judge)
Mark Ruffalo(Foxcatcher)
Christoph Waltz(Big Eyes)
Edward Norton(Birdman)
Josh Brolin(Inherent Vice)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:

Emma Stone(Birdman)
Patricia Arquette(Boyhood)
Keira Knightley(The Imitation Game)
Laura Dern(Wild)
Felicity Jones(The Theory Of Everything)

Evet şimdiki bilgilerimle tahminlerim bu kadar.Biraz duygusal da davranmış olabilirim.İleride ekleme yapabilirim.:)

@OzaN Ralph Fiennes'in aday olma şansı yok mu? Ben izlemiştim filmini çok iyi performans göstermişti.Zaten filmi de ödüle oynayan bir filmdi.Neden hiç konuşulmuyor?

@OzaN Ralph Fiennes'in aday olma şansı yok mu? Ben izlemiştim filmini çok iyi performans göstermişti.Zaten filmi de ödüle oynayan bir filmdi.Neden hiç konuşulmuyor?
Adı geçiyor geçmesine de biraz daha altlarda geçiyor. Büyük ihtimal başka bazı ödüllerde adaylık falan alacak ama Oscar'da alamayacak gibi. Yine de belli olmaz. :)