Herkes istediği gibi düşünmekte serbest ama keşke TRT yarışmanın boş olduğunu düşündüğü için katılmaktan vazgeçmiş olsaydı, en azından daha adam akıllı bir bahane olurdu.
Katılmama sebebimiz puanlamayı ve kurucu ülkelerin direk katılmasını protesto etmek diye biliyorum ben ama mantıklı bir sebep değil bu. Televoting çıktığından beri Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika gibi Türk nüfusunun fazla olduğu ülkelerden 8 puandan aşağı almıyorduk. Azerbaycan katıldığından beri 12 puanımız cepteydi zaten. Bosna Hersek'ten de 8'den aşağı almıyorduk. Yani bu diaspora, milliyetçilik ve din kardeşliği oylarının en çok kaymağını yiyen ülke bizken bu nedenden dolayı protesto edilmesi saçma.
Ben yarışmayı boş bulmuyorum ama milli mesele haline getirenlerden değilim. İzlerken eğleniyorum, zaten milli duygularınız kabarmadan izlediğiniz zaman çok daha eğleniyorsunuz. Çoğu kişinin söylediği "Yarışmayı bizden başka kimse umursamıyor abi yeaa" lafı da külliyen yalan; diğer ülkelerin yarışmaya nasıl şarkı seçtiğini, Eurovision fan klüplerini görünce Türkiye'nin aslında bu yarışmayı çok az umursadığını fark edeceksiniz. Yarışmayı milli mesele haline getiren durum da Türkiye'nin ilk katıldığı yıllarda yarışmayı hep son sıralarda bitirmesinin getirdiği hırs. Belli bir süre bizimkiler de bıkmışlar ki 1990 yılından itibaren önemsenmekten çıkmış yarışma, ta ki Sertab Erener 2003'te kazanana kadar. Zaten o kazandıktan sonra "Demek ki ünlü şarkıcı gönderince yarışmada iyi bir şeyler yapabiliyoruz" düşüncesi ortaya çıktığı için Athena, Kenan Doğulu, Mor ve Ötesi, Can Bonomo gibi isimleri göndermeye başladık. Tanınmış isimler gönderilince halkın yarışmaya ilgisi daha çok olduğu için fazla önemseniyormuş gibi duruyor. 1990'ların ortası ve 2000'lerin başında olduğu gibi amatör şarkıcıları göndersek yine birkaç harbi Eurovision fanı dışında ilgilenen olacağını sanmıyorum.
Bir de bu konu neden Reyting & TV Haberleri kısmında onu anlamadım, Eurovision'un kendi bölümü yok muydu, oraya açılması daha mantıklı olmaz mıydı?