En İyi Film'de Rush ve Philomena şaşırttı. Özellikle Rush'ı tamamen unutmuştum ben ama hem SAG'da hem burada kendilerini hatırlattılar. Bu kategoride en büyük sürprizi The Butler'ın yapmasını bekliyordum ancak hiç bir kategoride aday dahi olamadı.
En İyi Komedi Filmi ve Yönetmen'de sürpriz yok.
Erkek Oyuncu'da Bruce Dern yok. Robert Redford'un aday olması sevindirici All is Lost için.
Kadın Oyuncu Kate Winslet'ın olması beni sevindirdi. Oscar için de adaylık şansı yüksek bence.
Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'da da böyle olacaktır. Sürpriz yok.
Yardımcı Kadın Oyuncu'da Blue Jasmine'den Sally Hawkins sürpriz olarak değerlendirilebilir. Burada aday olamayan Oprah Winfrey'in hala Oscar'da adaylık olması yüksek bir ihtimal.
En İyi Senaryo'da Yabancı Film'lerden The Past ya da The Hunt'ın aday olmasını isterdim ancak bu sefer Yabancı Dilde Film kategorisinde biri öne çıkmış olacak ve yarışın sonu belli olmuş olur. O yüzden ikisinin de olmaması mantıklı.
Blue is the Warmest Colour'un Yabancı Dilde Film kategorisinde yarışacak olması dengeleri bozabilir burada. The Hunt'ın 2012 filmi olması, Asghar Farhadi'nin 2 yıl önce A Separation ile ödül alması iddialı gözüken BitWC'u öe çıkaracaktır. (Ama gönlüm The Hunt ve The Past'tan yana.) The Wind Rises da varmış?
@
OzaN Oscar'da da mı filmler aynı kategorilerde yarışırlar?
Şarkı dalında Inside Llweyn David öne çıkan bir yapım ama Catching Fire'daki şarkıyı Lana Del Rey söylüyor sanırım. (Kesin olmayan bir haber açmıştım hatta.) O söylüyorsa alır gibi.
Müzikleri dinlemediğimiz için bilemiyorum.
En İyi Animasyon'da Monsters Uni.'nin olmasına üzüldüm.
Frozen, The Wind Rises'ın da yokluğunda çok çok iddialı.
Genel olarak bakarsam The Butler unutulmuş tamamen. Mandela'nın filmi öne çıkmış ama Mandela'nın ölümünden dolayı öne çıkış olabilir. Bunun dışında benim için en büyük sürprizlerden biri de M.U.'nun olmaması oldu. Kesinlikle hak ediyordu.