17 Eylül 2012 Pazartesi Reyting Sonuçları

17 Eylül 2012 Pazartesi Hangi Yapımları İzlediniz / İzleyeceksiniz ?

• Diğer (Lütfen Belirtin)

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    24
  • Anket kapatılmış .
[TABLE="class: cms_table_rating, width: 100%"]
[TR]
[TD]3[/TD]
[TD]SULTAN[/TD]
[TD]KANAL D[/TD]
[TD]22:30:35[/TD]
[TD]4,34[/TD]
[TD]16,81[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

çok düşüşte ya dizi

Bölmesinler yahu böyle iyi. :D 3 kağıtçılığa gerek yok. Her şey açık ve net olsun.

Bunca sayfa yorumlarda varilan kanaat şöyle olmuş.Parası olan kesim eğitimi yuksek kesimin izlediği yapımlar öne cıkacak diğer eğitimi düşük kesimlerin izlediği yapımlar düşecek diye kanaata varilmiş gibi.

Peki o zaman hala eğitimi yüksek kesim ve gelir düzeyi yuksek olan kesim nasıl Recep İvedik izler hala ? Dün akşam aynı saatte yayınlanan Aşk Tesadufleri Severde vardi.Fakat TNS ölçümünde bu 2 film arasında 3 reytng tablosunda da aralarinda ucurum var hem amr hemde share olarak.Bu sonuç hangi kesime yuklenmeli

Bir tek eğitim ve gelir düzeyine yakın ve uygun olarak hesaplanan reyting tablosu (dun gece için) SBT- A/B tablosu olmuş.TNS'nin ölçümü bildiğim kadariyla böyle bir kesim olmasada resmen "Kroyum ama para bende" izliyici kesimi hedef alınıp ölçülmüş gibi.Bu demek oluyor ki ülkemizde gelir yukselırken eğitimde hala bir arpa boyu yol gidilememiş.

Muge Anlının bu kadar cok izlediğini bilmezdim.Heralde tarihinde(Müge Anlı'nın) aldiği en yuksek rakam bu.Sabah programlari arasinda en yuksek reyting sanırım hala Gelin kaynana yarişmalari varken Semra Hanım Teyze Kuşum Aydın'ın sabah programıyla 3. olmuştu.

Beni pek reyting sistemi tatmin etmesede daha ilk gün ölçümü biraz daha beklemekte yarar var diyip sabir göstermem gerek.

TNS açıklanmadan önce AB dizilerinden yükseliş, total dizilerinden düşüş bekliyorum demiştim. Ama tam tersi olacağı söylenmişti. Anlaşılan o ki, söylediğim gibi AB dizileri yükselmiş. Umarım böyle devam eder. Çünkü, AB dizileri kalteli diziler ve daha fazla reytingi hakediyor

Bunca sayfa yorumlarda varilan kanaat şöyle olmuş.Parası olan kesim eğitimi yuksek kesimin izlediği yapımlar öne cıkacak diğer eğitimi düşük kesimlerin izlediği yapımlar düşecek diye kanaata varilmiş gibi.

Peki o zaman hala eğitimi yüksek kesim ve gelir düzeyi yuksek olan kesim nasıl Recep İvedik izler hala ? Dün akşam aynı saatte yayınlanan Aşk Tesadufleri Severde vardi.Fakat TNS ölçümünde bu 2 film arasında 3 reytng tablosunda da aralarinda ucurum var hem amr hemde share olarak.Bu sonuç hangi kesime yuklenmeli

Bir tek eğitim ve gelir düzeyine yakın ve uygun olarak hesaplanan reyting tablosu (dun gece için) SBT- A/B tablosu olmuş.TNS'nin ölçümü bildiğim kadariyla böyle bir kesim olmasada resmen "Kroyum ama para bende" izliyici kesimi hedef alınıp ölçülmüş gibi.Bu demek oluyor ki ülkemizde gelir yukselırken eğitimde hala bir arpa boyu yol gidilememiş.

Muge Anlının bu kadar cok izlediğini bilmezdim.Heralde tarihinde(Müge Anlı'nın) aldiği en yuksek rakam bu.Sabah programlari arasinda en yuksek reyting sanırım hala Gelin kaynana yarişmalari varken Semra Hanım Teyze Kuşum Aydın'ın sabah programıyla 3. olmuştu.

Beni pek reyting sistemi tatmin etmesede daha ilk gün ölçümü biraz daha beklemekte yarar var diyip sabir göstermem gerek.

Söylediğin konuda zaten açıklama yapılmıştı.

Reklamverenler a/b grubuna sadece eğitim seviyesi yüksek olanları değil zengin olanların da fazlaca eklenmesini istemiş. Bundan dolayı dediğin gibi Kıroyum ama para bende grubu oluşmuş oldu. Yani artık gruplarda belirleyici daha çok para...Eğitim seviyesinin etkisini azaltmışlar. :) Bu durum sadece reklamverenler işine yaradı. Ürünlerini satma peşindeler.

bu tns ne yaa!! çokk karışık.. şimdi ben anlamadım ab ile abc -1 farkları ne neye göre değerlendiriliyor ??

sanırım unutuyorsun ivediği cebinden para verip millet sinemada 5 milyon izledi. yani paralı kesim izledi. ayrıca forumda eğitimi yüksek kesim ve gelir düzeyi yüksek kişlerin izlediği diziler yükselecek denmedi. denilen şun sbt de totali yüksek olan diziler tns de sbtye göre düşecek. sbt absi yüksek olan dizilerin totalide sbt ye göre tnsde yükselecek. bunu sebebi şu tns denek olarak daha şehirli kesim ön planda. sbt ise trt yi yükseltmek için kırsala fazla daldı. malum kırsala gidilkçe çocuk nufusu ve muhafazkarlık artar. bundan dolayı sbt de kırsal ve çocuk dizilerim reyting yüksek çıkıyor.

- - - Ekleme - - -

bu tns ne yaa!! çokk karışık.. şimdi ben anlamadım ab ile abc -1 farkları ne neye göre değerlendiriliyor ??

katagoriler şöyle

A SES Grubu: Yüzde 4
* Hemen hepsi üniversite mezunu, yüzde 30 dolayında lisansüstü.
* Yarıya yakını, ücretli çalışan, nitelikli uzman (avukat, doktor, mühendis vb.)...
* Yüzde 10'a yakını, 20'den fazla çalışanı olan beyaz yakalı.
* Yüzde 20'si irili ufaklı işyeri sahibi (bunların yarıya yakınının yanında çalışanı yok)...
* Eşi olan AGG'lerin yüzde 40'a yakınının eşi çalışıyor.
* Hanelerin yüzde 20'si para biriktiriyor.
* Yüzde 30'u tatilini tatil köyü/otele giderek değerlendiriyor.
* Hanelerin yarısına yakınında kitaplık/kütüphane var.
B SES Grubu: Yüzde 9
* Üniversite/lisansüstü oranı yüzde 60'larda... Yüzde 35 civarında 2 yıllık yüksek okul veya lise mezunu.
* Yüzde 60'ı memur, teknik personel, uzman (yönetici olmayan)...
* Yüzde 15'i irili ufaklı işyeri sahibi (bunların çoğunun yanında 1-5 arası çalışanı var)...
* Eşi olan AGG'lerin yüzde 30'unun eşi çalışıyor.
* Hanelerin yüzde 13'ü para biriktiriyor.
* Yüzde 20'si tatilini tatil köyü/otele giderek değerlendiriyor.
* Hanelerin yüzde 30'unda kitaplık/kütüphane var.
C1 SES Grubu: Yüzde 22
* Yüzde 60'ı lise mezunu (Bunun içinde yüzde 20 meslek lisesi); yüzde 10'u yüksekokul ve üstü.
* Yüzde 40'ı esnaf, dükkan sahibi; yüzde 30'u kalifiye işçi (lise eğitimli)...
* Yüzde 15'e yakın memur, teknik eleman.
* Yüzde 15'e yakını emekli.
* Eşi olan AGG'lerin yüzde 13'ünün eşi çalışıyor.
* Hanelerin yüzde 5'i para biriktiriyor.
* Yüzde 20'si tatilini tatil köyü/otele giderek, yüzde 40'a yakını yakınlarını ziyaret ederek değerlendiriyor.
* Hanelerin yüzde 20'ye yakınında kitaplık/kütüphane var.
C2 SES Grubu: Yüzde 29
* Yüzde 20'ye yakını lise mezunu... Ortaokul ve daha düşük eğitimli oranı yüzde 80.
* Çoğunlukla ilkokul mezunu, düzenli çalışan işçi (Yüzde 60'lar dolayında)...
* Yüzde 10 kadarı tek başına seyyar olarak çalışıyor.
* Yüzde 20'si emekli, çalışmıyor.
* Eşi olan AGG'lerin eşinin çalışma oranı yüzde 10'un altında.
* Yüzde 70'i tatile çıkmıyor, çıkanlar yakınlarını ziyaret etmek için memlekete gidiyorlar (yüzde 25)...
* Hanelerin yüzde 10'unda kitaplık/kütüphane var.
D SES Grubu: Yüzde 28
* Yüzde 70'in üzerinde ilkokul mezunu veya illkokul terk, gerisi ortaokul.
* Yüzde 30 kadar emekli, çalışmıyor.
* Yüzde 20'nin üzerinde işçi (çoğunlukla parça-başı çaışan)...
* Yüzde 30'u küçük çaplı çiftçi.
* Yüzde 10'a yakını ev kadını.
* Yüzde 80'i tatile çıkmıyor, gerisi memlekete gidiyor.
E SES Grubu: Yüzde 9
* Yüzde 95'i ilkokul mezunu veya ilkokul terk.
* Yüzde 30'a yakını işsiz (çoğu yardımla geçiniyor)
* Yüzde 40'ı emekli, çalışmıyor; yüzde 30'u emekli, işçi olarak çalışıyor.
* Geri kalan yüzde 20'nin üzerinde hanede AGG ev-kadını (düzenli geliri olmayan yardımla geçinen)...

sanırım unutuyorsun ivediği cebinden para verip millet sinemada 5 milyon izledi. yani paralı kesim izledi. ayrıca forumda eğitimi yüksek kesim ve gelir düzeyi yüksek kişlerin izlediği diziler yükselecek denmedi. denilen şun sbt de totali yüksek olan diziler tns de sbtye göre düşecek. sbt absi yüksek olan dizilerin totalide sbt ye göre tnsde yükselecek. bunu sebebi şu tns denek olarak daha şehirli kesim ön planda. sbt ise trt yi yükseltmek için kırsala fazla daldı. malum kırsala gidilkçe çocuk nufusu ve muhafazkarlık artar. bundan dolayı sbt de kırsal ve çocuk dizilerim reyting yüksek çıkıyor.

- - - Ekleme - - -

katagoriler şöyle

A SES Grubu: Yüzde 4
* Hemen hepsi üniversite mezunu, yüzde 30 dolayında lisansüstü.
* Yarıya yakını, ücretli çalışan, nitelikli uzman (avukat, doktor, mühendis vb.)...
* Yüzde 10'a yakını, 20'den fazla çalışanı olan beyaz yakalı.
* Yüzde 20'si irili ufaklı işyeri sahibi (bunların yarıya yakınının yanında çalışanı yok)...
* Eşi olan AGG'lerin yüzde 40'a yakınının eşi çalışıyor.
* Hanelerin yüzde 20'si para biriktiriyor.
* Yüzde 30'u tatilini tatil köyü/otele giderek değerlendiriyor.
* Hanelerin yarısına yakınında kitaplık/kütüphane var.
B SES Grubu: Yüzde 9
* Üniversite/lisansüstü oranı yüzde 60'larda... Yüzde 35 civarında 2 yıllık yüksek okul veya lise mezunu.
* Yüzde 60'ı memur, teknik personel, uzman (yönetici olmayan)...
* Yüzde 15'i irili ufaklı işyeri sahibi (bunların çoğunun yanında 1-5 arası çalışanı var)...
* Eşi olan AGG'lerin yüzde 30'unun eşi çalışıyor.
* Hanelerin yüzde 13'ü para biriktiriyor.
* Yüzde 20'si tatilini tatil köyü/otele giderek değerlendiriyor.
* Hanelerin yüzde 30'unda kitaplık/kütüphane var.
C1 SES Grubu: Yüzde 22
* Yüzde 60'ı lise mezunu (Bunun içinde yüzde 20 meslek lisesi); yüzde 10'u yüksekokul ve üstü.
* Yüzde 40'ı esnaf, dükkan sahibi; yüzde 30'u kalifiye işçi (lise eğitimli)...
* Yüzde 15'e yakın memur, teknik eleman.
* Yüzde 15'e yakını emekli.
* Eşi olan AGG'lerin yüzde 13'ünün eşi çalışıyor.
* Hanelerin yüzde 5'i para biriktiriyor.
* Yüzde 20'si tatilini tatil köyü/otele giderek, yüzde 40'a yakını yakınlarını ziyaret ederek değerlendiriyor.
* Hanelerin yüzde 20'ye yakınında kitaplık/kütüphane var.
C2 SES Grubu: Yüzde 29
* Yüzde 20'ye yakını lise mezunu... Ortaokul ve daha düşük eğitimli oranı yüzde 80.
* Çoğunlukla ilkokul mezunu, düzenli çalışan işçi (Yüzde 60'lar dolayında)...
* Yüzde 10 kadarı tek başına seyyar olarak çalışıyor.
* Yüzde 20'si emekli, çalışmıyor.
* Eşi olan AGG'lerin eşinin çalışma oranı yüzde 10'un altında.
* Yüzde 70'i tatile çıkmıyor, çıkanlar yakınlarını ziyaret etmek için memlekete gidiyorlar (yüzde 25)...
* Hanelerin yüzde 10'unda kitaplık/kütüphane var.
D SES Grubu: Yüzde 28
* Yüzde 70'in üzerinde ilkokul mezunu veya illkokul terk, gerisi ortaokul.
* Yüzde 30 kadar emekli, çalışmıyor.
* Yüzde 20'nin üzerinde işçi (çoğunlukla parça-başı çaışan)...
* Yüzde 30'u küçük çaplı çiftçi.
* Yüzde 10'a yakını ev kadını.
* Yüzde 80'i tatile çıkmıyor, gerisi memlekete gidiyor.
E SES Grubu: Yüzde 9
* Yüzde 95'i ilkokul mezunu veya ilkokul terk.
* Yüzde 30'a yakını işsiz (çoğu yardımla geçiniyor)
* Yüzde 40'ı emekli, çalışmıyor; yüzde 30'u emekli, işçi olarak çalışıyor.
* Geri kalan yüzde 20'nin üzerinde hanede AGG ev-kadını (düzenli geliri olmayan yardımla geçinen)...

anladığım kadarıyla ab gurubu abc-1 gurubuna nazaran eğitim seviyesi daha yüksek..
peki eğer öyleyse reklamcılar için ab mi yoksa abc-1 mi daha fazlla para kazandırıyo?

- - - Ekleme - - -

anladığım kadarıyla ab gurubu abc-1 gurubuna nazaran eğitim seviyesi daha yüksek..
peki eğer öyleyse reklamcılar için ab mi yoksa abc-1 mi daha fazlla para kazandırıyo?

yani öyle bir geçer zaman ki nin sbtye göre tns dde hangi gurup düşer hangisi yükselir?

Söylediğin konuda zaten açıklama yapılmıştı.

Reklamverenler a/b grubuna sadece eğitim seviyesi yüksek olanları değil zengin olanların da fazlaca eklenmesini istemiş. Bundan dolayı dediğin gibi Kıroyum ama para bende grubu oluşmuş oldu. Yani artık gruplarda belirleyici daha çok para...Eğitim seviyesinin etkisini azaltmışlar. :) Bu durum sadece reklamverenler işine yaradı. Ürünlerini satma peşindeler.

Zaten bende bişi demedim.Dediğimin özeti kısaca "Kroyum ama para bende"...Recep İvedik gibi kaliteden yoksun yapımlari görürsek şaşmamalı.Kalite artacağina giderek düşüyor.

- - - Ekleme - - -

yani öyle bir geçer zaman ki nin sbtye göre tns dde hangi gurup düşer hangisi yükselir?

reklamcılar için iki gurupta önemli.çünkü dikat edersen tek tatile giden gurup bunlar diğer gurup tatile memleketine bile gitmiyor. tabi araa satacaksan ab grubu daha önemli ama yiyecek içecek reklamları için abc1 gurubu..

sbt ye göre büyük ihtimal öbzg daha yükselecektir(totalde). ama arada büyük uçurum olmaz bi ihtimal çift rakamlar görebilir öbzg

Zaten bende bişi demedim.Dediğimin özeti kısaca "Kroyum ama para bende"...Recep İvedik gibi kaliteden yoksun yapımlari görürsek şaşmamalı.Kalite artacağina giderek düşüyor.

kalite düşmeyecek ama çok da yükselmeyecek. yani ne çok kaliteli sofistike programlar artar nede akasya duragı kalitesinde dizileri artık görürüz. recep ivedik çok kalitesiz değil ondan daha kalitesizleri var