17 Aralık 2019 Salı Reyting Sonuçları

Bu akşam ne izleyeceksiniz/izlediniz?

• Kullanılan toplam oy
    19
Hekimoğlu beklediğimden iyi başlamış. Tekrarına baktım bende eh yani dedim. Bazı sahneler hoşuma gitmedi

Yesss be HEKİMOĞLU:Z bu kadr iyi başlayacağını düşünmemiştim. Tahmin yarişmasında keşke yazsaymişim oran:A

Ama tekrarı neden kötü gitmiş:(
İlk bölüm kısa sürmüş (ne kadar sürdü onu da bir söylesene) diyorlar belki ondandır. Hani diğer dizilerin ortasında başladığı için olabilir. :A

• Güldürdün
Reactions: Forumdash
“Hekimoğlu” çok iyi başlamış, çok sevindim. Hep söyledim, salı bomboş bir gün biriniz oynayın bu güne diye yok yok yani. Sonunda Kanal D doğru bir adım attı, şimdi bol tekrar ve tanıtımla AB zirvesini almada. :X

• Beğendim
Reactions: Forumdash
Salı günü bomboş. Diğer yeni dizilerle EDHO'nun 4-5 bandına kadar gerileyeceğini düşünüyorum. Kadın zaten hiçbir dizi gelmese de kendi kendine düşüyor :A

Tebrikler Hekimoğlu, bomboş Salı gününde güzel reytinglerle açılış yapmış. Yolu açık olsun. Çocuk biraz düşmüş, umarım toparlanır.

İzlemedim ama tekrarına denk gelirsem fikrimi söylerim. :A Fakat remake yapamıyorlar bizde, uyarlamalar daha başarılı oluyor. Remake çünkü aradaki o kültür farkını silmişçesine yapılıyor ki bu diziye de remake deniyor. Doktorlar ve Mucize Doktor gibi düşün, ikisi de uyarlama yani remake değil ki remake olan işler zaten pek begenilmiyor. Bir de bu dizide Timuçin Esen'in hayranlıkla izlediğim House'u canlandırması da ister istemez "bile" dedirtiyor. :(
Bana göre remake öyle bişey değil:X remake aşk-ı memnudur mesela:X remake kendi(ülke) işleri oln yapımın çekilmesindir güncellemesidir. Yunnistan ıssız adamı cekmiş. Neyine remake? Uyarlma denir başka ülke başka bir yapımı yeniden cekecekse. Yeniden cekmek kelime anlamı olarak remake'i karşilar.

Timuçinin adı neden ateş? Yada Kaan Yıldırımın oynadiği karakter zenci olmlıydı. Ama bizde zenci pek yok bize uyarlandiği için beyaz adam secmişler. Sanırım bundan daha iyi anlatamazdım :X

O zaman uyarlamışlar, remake senaryonun hiçbir şekilde değişmemesi demektir. ? Dizinin hakkında hiçbir bilgim yok bu arada sadece tanıtımlarına baktığım kadarıyla yorum yaptım ama izleyenlerin birçoğu birebir gidiyor şeklinde yazmış twitterda. Ondan yola çıkarak uyarlama değilde remake mi yapılmış diye düşündüm. Fakat illa siyahi olmasına gerek yok aynı karakterin remake olsa bile, sonuçta bizim ülkemiz sınırlarında siyahi ırk yok. Olmadığı halde siyahi biri mi canlandırsın? :A Remake olan işlerin hepsinde karakterleri ırkına göre bir oyuncu bulmazlar. Cebimdeki Yabancı'da tamamen remake bir filmdi mesela. Önceki versiyonunu da izlemiştim, birçok ülkede remake'i yapıldı. Film ve dizi sektöründe remake ve uyarlama(adaptation) olayını karıştırıyorsun gibi. Dizi üzerinden örnek verecek olursam uyarlama tam anlamıyla Bizim Hikaye, Umutsuz Ev Kadınları veya yukarda da bahsettiğim Doktorlar, Mucize Doktor gibi diziler sayılabilir. Çünkü orjinalinden bağımsızlaşıp daha özgün bir içerik haline gelebiliyor ve kendi ulusal kültürünü yansıttığı için o işi izlerken daha samimi bulabiliyorsun.
Kültürlere kadar dallanıp budaklanıyprsa Gregory kahve içerdi Ateş çay:A merak etme bize yerelleştirilmiş. İzleyince anlarsin böyle anlatılmıyor malasef. Diğerlerini izlemişsin ayrım yapabiliyorsun sonucta.

• Beğendim
Reactions: blacklion
Kefir mi, rakı niyetine mi? :A İlk bölümüne baktım ama Gülperi'nin bir Antepli olarak ama orda da suratındaki ifade hiç değişmiyordu adamın. Sözde sinirlendiği bir sahne vardı ne sesi yükseliyordu, ne kaşlarını catabiliyordu. :A Ben beğenmedikçe adama geçen sezon Müslüm'den dolayi bol bol ödül verdiler. :(
Şu mimik olayını sen diziyi izleyince konuşalım:A

• Beğendim
Reactions: blacklion