14 Mayıs 2011 Cumartesi Reyting Sonuçları

kavak yelleri nie yoktu bilen var mı?

Kavak Yelleri Pt2'de Akasya Durağından sonra yayınlanıyordu ama Akasya Durağı Pt2'ye alındı.Şanslı Masa pt1'e geldi.O yüzden yayınlanamadı bu hafta.Büyük ihtimal Çarşamba 22:00 yada salı 23:00'da yayınlanacak.

Evet Avrupa'da ben 13 bölümde biten dizi görmedim en az 1 sezon devam ediyor çünkü dizi süreleri kısa.Bizim bir bölümümüz onların 3 bölümüne bedel.13 bölümde biten bir diziyi 3 ile çarp:13.3=39 bölüm eder.39 bölümde aşağı yukarı 1 sezon demek.

Hemde dizi oyuncuları çok mağdur oluyorlar.Ama tabiki ben kısalacağını düşünmüyorum.Hiç bir kanal bir gecede 3 dizi yayınlamak istemez.Ama çalışma saatleri ne kadar kısalırsa dizinin bitçeside o kadar düşer bu yüzden belki 3 dizi bir dizi fiyatına gelebilir.

Popüler diziler sezonlarca sürüyor ama kalite düşmüyor. 10 sezon süren dolu dizi var Avrupa' da, ABD' de. Haftada 3-4 gün yayınlanan günlük dizilerde var. Türkiye' de sorun şu; tam 1 saat süren özetler var. Bu dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Reklamlar çok sıkıcı hale geldi, özellikle komedi dizilerini olumsuz etkiliyor, dramlarda sahne kaçmasın diye insanlar kanal değiştirmiyor ama komedi dizilerinde tersi bir durum var. Reyting sıralarında üstlere çıkmak için çirkin ve adaletsiz bir yarışta var. Belli saatlerde başlatma, programları 2' ye, 3' e bölme. Ben TV'de sınırsız özgürlükten yanayım, içkili sahnelerin ve sevişme sahnelerinin, hatta küfürlerin sansürlenmesine karşıyım ama bu yönde bir düzenleme ŞART. Mutlaka dizi süreleri 100 dakikayı geçmeyecek şekilde düzenlenmeli. Artık birçok dizi 2 saat çekmeye başladı. Reklamlar azaltılmalı ve özetler 15-20 dakikayı geçmemeli.

Geniş Aile 89.bölümüyle PT1'de yayınlansaydı kaç reyting alırdı sizce?

Reyting hakkında bir yorum yapamam ama ilk 10'a girebileceğini düşünüyorum.7-9 arası bir yerlerde olabilirdi.

Popüler diziler sezonlarca sürüyor ama kalite düşmüyor. 10 sezon süren dolu dizi var Avrupa' da, ABD' de. Haftada 3-4 gün yayınlanan günlük dizilerde var. Türkiye' de sorun şu; tam 1 saat süren özetler var. Bu dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Reklamlar çok sıkıcı hale geldi, özellikle komedi dizilerini olumsuz etkiliyor, dramlarda sahne kaçmasın diye insanlar kanal değiştirmiyor ama komedi dizilerinde tersi bir durum var. Reyting sıralarında üstlere çıkmak için çirkin ve adaletsiz bir yarışta var. Belli saatlerde başlatma, programları 2' ye, 3' e bölme. Ben TV'de sınırsız özgürlükten yanayım, içkili sahnelerin ve sevişme sahnelerinin, hatta küfürlerin sansürlenmesine karşıyım ama bu yönde bir düzenleme ŞART. Mutlaka dizi süreleri 100 dakikayı geçmeyecek şekilde düzenlenmeli. Artık birçok dizi 2 saat çekmeye başladı. Reklamlar azaltılmalı ve özetler 15-20 dakikayı geçmemeli.
100 dakika bile çok çok uzun. En fazla 75 dakika olmalı.

Yurtdışında 40 dakikadan 26 bölüm çekiyorlar en fazla bir yılda. Yani toplam 1040 dakika yapıyor. Bizde ise 100 dakikadan 40 bölüm çekiliyor en az. Yani toplam 4000 dakika yapıyor. Korkunç bir fark var ortada...

Geniş Aile 89.bölümüyle PT1'de yayınlansaydı kaç reyting alırdı sizce?
Hakettiği reyting en az 5 ama bu milleti anlamak zor :) Çok güzel bölüm olunca düşüyor, kötü bölüm olunca yükseliyor :) Ama ilk 10'a girerdi bence.

heralde 90.bölüm fragmanı'nı izlediniz peki o bölüm kaç reyting alır PT2'de

100 dakika bile çok çok uzun. En fazla 75 dakika olmalı.

Yurtdışında 40 dakikadan 26 bölüm çekiyorlar en fazla bir yılda. Yani toplam 1040 dakika yapıyor. Bizde ise 100 dakikadan 40 bölüm çekiliyor en az. Yani toplam 4000 dakika yapıyor. Korkunç bir fark var ortada...

Hakettiği reyting en az 5 ama bu milleti anlamak zor :) Çok güzel bölüm olunca düşüyor, kötü bölüm olunca yükseliyor :) Ama ilk 10'a girerdi bence.

Maksimum 100 dakika olacak şekilde demiştim. Bu 80 dakikada olur, 100 dakikada. Ama diziler artık 120-125 dakikaya kadar çıktı. :) Bizim halkımızı 60-70 dakika kesmez bence, 1-2 dizi izleyip inanılmaz fanatik olan izleyiciler var çünkü. :) Ama uzun diziler dramlar için daha iyi, komediler için çok kötü. Dram dizilerinde bakışma sahnelerinin arkasına gerilim müziği koy, 2-3 dakika izlet, seyirci bayıla bayıla izler. :D Ama komedi dizisinde bu 2-3 dakika bile önemlidir. Yaratıcılık şarttır. Bu yüzden dramlar uzun süre yüksek reytingle devam eder, komediler iyi başlar ve hızla düşer.

Ben kendim Avrupa'da yasiyorum ve orada dizi süreleri 30-45 dakika, yani Türkiye gibi uzatmiyorlar...

Birde Ülkede Genellikle dram dizisi var.komedi Dizisi saysam heralde çok çıkmaz.Ama Avrupa'da en çok komedi dizisi ve öğrenci dizileri aktif.
Birde Türkiye'de Avrupa'daki kadar kaliteli yapımlar çekemiyorlar.Özellikle Spartacus çok başarılı ama Aynısını Türkiye'de kimse çekemiyor.Muhteşem Yüzyıl'ın savaş sahnelerini görüyoruz.Avrupa'da Simpson gibi çizgi dizileri yayınlıyorlar.Ama bizim kanallar böyle çizgi dizileri yayınlamak istemiyor.Senaristlerde Çizgi dizi yazabilirler.Simpson gibi bir Çizgi dizi Türkiye'de oldukça izlenir.Birde RTÜK Geniş Aile'yi uyarmış ahlaka aykırı şeyler yapıyor diye.Çok gülesim geldi cidden.Dizi başlamadan önce bir yazı geçti orda okudum.İlk önce gidip Ahlaka Aykırı şeyler yapan diğer diziler ile ilgilensinler.

Türkiye' de gündelik bir dizi olması şart. Böyle Deniz Yıldızı gibi değilde gündelik yaşamın aktarıldığı bir şehir dizisi. Yayınlanma saatide Ana Haber Bülteni öncesi olmalı ve haftada 3-4 gün filan yayınlanmalı. İstanbul merkezli bir dizi olmalı. Biz alışmışız entrika olmadan dizi olmaz diye, yok böyle bir şey... Bizde komedi dizileri bile dram içeriyor, dün İzmir Çetesi sert bir kazayla bitti. Diğer komedi dizilerinde de yoğun dramlar olabiliyor. İzleyicinin en sevdiği sahnelerde bunlar. Bihter' in intihar sahnesi rekor kırmıştı.

Bu ülkede diziler yoluna koyulacak ama ben göremiyeceğim heralde...Şu dizilerin süreleri ne zaman kısalıcak??

Son düzenleme:
Bizim ülke dram daha çok seviyor.Zaten hayatımız dram olmuş birde hala üzüntülü dizi izliyorlar.Nedense komedi dizileri pek fazla reyting alamıyorlar.Arkadaşlar komedi dizilerinde en yüksek reyting kaç ve hangi komedi dizisi almış bilen var mı?

Dizilerimiz şu anda da çok iyi durumda. Dünyada bu konuda en iyi ülkelerden biriyiz şu an. Ama sürelerin uzun olması çok büyük dezavantaj. Dediğiniz gibi dram dizilerinde bu sorun olmuyor. Bir müzik, iki bakışma 10 dakika geçiyor. Ama komedi dizileri için durum böyle değil. O nedenle uzun ömürlü komedi dizimiz çıkmıyor.

Avrupa Yakası çıkmıştı ama onunda ilk başladığı yıllarda süre sıkıntısı yoktu. İlk bölümlerini izliyorum hafta içi de ne güzel 40 dakika, tam tadında :)

Bizim ülke dram daha çok seviyor.Zaten hayatımız dram olmuş birde hala üzüntülü dizi izliyorlar.Nedense komedi dizileri pek fazla reyting alamıyorlar.Arkadaşlar komedi dizilerinde en yüksek reyting kaç ve hangi komedi dizisi almış bilen var mı?

Avrupa'da tam tersi benim bildiğim kadarıyla:)Sonra neden Avrupa birliğine giremiyoruz diyorlar:)İlk önce zıtlıkları düzeltmeliyiz...

Son 4-5 yıldaki en çok reyting alan Geniş Aile bildiğim kadarıyla. 13-14 reytinge ulaşmıştı geçen sene. O rakama ulaşan başka bir dizi daha hatırlamıyorum.

Ama daha eskiden reytingler daha yüksek oluyormuş. Ekmek Teknesi, Emret Komutanım gibi eski diziler bu rakamı geçmiştir büyük ihtimal...

Star TV' nin sitesi yine kilitlenmiş, iflas etmiş. Ne zaman dizi tekrarı eklense bu kanalın sitesi çöküyor.