13 Ocak 2012 Cuma Reyting Sonuçları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu Cuma Gecesi Ne İzlediniz ?

• Yalan Dünya (Kanal D)

Oy: 15 50.0%
  • Kazanmak İçin Bir Dakika (Kanal D)

Oy: 2 6.7%
  • Beyaz Show (Kanal D)

Oy: 5 16.7%
  • Adını Feriha Koydum (Show)

Oy: 7 23.3%
  • Hayat Devam Ediyor (ATV)

Oy: 8 26.7%
  • Bir Çocuk Sevdim (Star)

Oy: 4 13.3%
  • Bir Erkek Bir Kadın (Star)

Oy: 6 20.0%
  • Babam İçin (Fox)

Oy: 1 3.3%
  • Diğer (Lütfen Belirtin)

• TV İzlemedim

• Kullanılan toplam oy
    30
  • Anket kapatılmış .
Bu arada Yalan Dünya 60 dakika olacak deniliyordu fakat dizi 2 saat sürdü:

[TABLE="class: cms_table"]
[TR]
[TD]YALAN DÜNYA[/TD]
[TD]KANAL D[/TD]
[TD]02:17:31[/TD]
[TD]10,8[/TD]
[TD]26,3[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

İlk bölüm diyedir muhtemelen. Sürekli bu kadar uzun sürmesi imkansız :)

Belki haftaya da özetsiz uzun bir bölüm yaparlar ama ondan sonra muhtemelen yarım saat özetle 60-80 dakika civarı sürer. :)

Ben demiştim Yalan Dünya Totalde 3., A/B'de 1. olacak diye :) Hayat Devam Ediyor özellikle A/B'de çok kötü gitmiş. Dizi İstanbul'a taşındıktan sonra düşeceğini söylemiştim :) Babam İçin FOX ortalamasında gider dedim. Biraz FOX ortalamasında gitmiş :)

Reyting en iyi FF'den takip edilir :)

Biraz da diğer programlara bakalım.

Hayat Devam Ediyor'un balonu söndü,bunu ilk haftadan beri söylüyorum aslında, dar bir konuyla başladılar, ilk bölüm reyting için nerdeyse her şeyi yaptılar ama dizi devam ediyor ve ilk bölümle işler yürümüyor ve sonuçta 6 reytingleri gördü, bence çöküş bitmedi,daha da gerileyecek,sezon sonuna durumunu çok merak ediyorum.

Feriha karşısına yeni dizi gelince panikledi sanırım,rekabet başladı, onlar da büyük oynamaya başladılar, başrol oyuncusunu tehlikelere soktular ve reyting kazandılar. Ama ben biliyorum ki böyle büyük oynarsan sonrası çöküş olur, çünkü seyirci daha fazlasını ister ve veremeyebilirsin, gerçi Feriha bu sezon biteceği için tahminen ömrü bu yüksek reytinglerle belki daha da artarak bitecek.

Bir Çocuk Sevdim hiç sürpriz yapmayarak çok gerilerde kaldı. Bunun nedeni Yalan Dünya falan değil, zaten düşüktü ve zaten düşük olan bir diziyi Star aldı. Ben Star yönetimini anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. 1 Ocak'tan bu yana verdikleri kararlardan hiç birini tasvip etmiyorum. Bence Star yıkılmaya yakın, tekrar el değiştirmesi çok uzak değil gibi.

Kazanmak İçin Bir Dakika bu saatte bu rakiplerle çok zorlanıyor,bence yeri burası değil, belki perşembe gibi 20:00'de girebilir veya Beyaz'ın günü yerine başka bir gün geç saate konulabilir.

Beyaz hem konukların reytingsizliği hem iyice geç saate alınması hem de bana öyle görünmese de dizi nedeniyle yeterince kendini verememesi nedeniyle düşüyor. Önümüzdeki haftalarda yalan Dünya özet alırsa bu akışla Beyaz 12:30'da anca çıkabilecek, aradan Kazanmak İçin Bir Dakika 'yı çıkarmak zorunda kalabilir Kanal D.

ve yine Yalan Dünya...

Dün iki kez reklama girildi, aslında yeni dizi için çok, bazen hiç reklam verilmez, bazen de tek reklam arası verilir ama nedense Yalan Dünya'da kurallara uyulmadı. Ama asıl ilginç olan,daha hiç ortada reytingi olmayan bir dizinin içinde 3-4 tane yerleştirilmiş reklam olmasıydı. Onca şirket bu diziye güvenmiş yani, tuhaftı,sanırım önümüzdeki haftalarda İstiklal Caddesi'ndeki tüm şubeleri göreceğiz, bu hafta Turkcell, Merinos vardı hatırladıklarımdan.

Bir de dizideki Orçun (Bartu KÜÇÜKÇAĞLAYAN) çok etkiledi beni, müthiş bir kabiliyeti var, role en çok girmiş görünen oydu, dizide az yer verildi ama bence Gülse Birsel ileriki haftalarda bu karakterin üzerine gider, onun dışında diğer karakterler sıradan insanlar düzeyindeydi, çok abartılı bir şey yoktu ama kopartmasa da beni her sahne gülümsetti, 2 saati aşkın süre yüzümde gülücüklerle durmak ilginçti.

Biraz da diğer programlara bakalım.

Hayat Devam Ediyor'un balonu söndü,bunu ilk haftadan beri söylüyorum aslında, dar bir konuyla başladılar, ilk bölüm reyting için nerdeyse her şeyi yaptılar ama dizi devam ediyor ve ilk bölümle işler yürümüyor ve sonuçta 6 reytingleri gördü, bence çöküş bitmedi,daha da gerileyecek,sezon sonuna durumunu çok merak ediyorum.

Feriha karşısına yeni dizi gelince panikledi sanırım,rekabet başladı, onlar da büyük oynamaya başladılar, başrol oyuncusunu tehlikelere soktular ve reyting kazandılar. Ama ben biliyorum ki böyle büyük oynarsan sonrası çöküş olur, çünkü seyirci daha fazlasını ister ve veremeyebilirsin, gerçi Feriha bu sezon biteceği için tahminen ömrü bu yüksek reytinglerle belki daha da artarak bitecek.

Bir Çocuk Sevdim hiç sürpriz yapmayarak çok gerilerde kaldı. Bunun nedeni Yalan Dünya falan değil, zaten düşüktü ve zaten düşük olan bir diziyi Star aldı. Ben Star yönetimini anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. 1 Ocak'tan bu yana verdikleri kararlardan hiç birini tasvip etmiyorum. Bence Star yıkılmaya yakın, tekrar el değiştirmesi çok uzak değil gibi.

Kazanmak İçin Bir Dakika bu saatte bu rakiplerle çok zorlanıyor,bence yeri burası değil, belki perşembe gibi 20:00'de girebilir veya Beyaz'ın günü yerine başka bir gün geç saate konulabilir.

Beyaz hem konukların reytingsizliği hem iyice geç saate alınması hem de bana öyle görünmese de dizi nedeniyle yeterince kendini verememesi nedeniyle düşüyor. Önümüzdeki haftalarda yalan Dünya özet alırsa bu akışla Beyaz 12:30'da anca çıkabilecek, aradan Kazanmak İçin Bir Dakika 'yı çıkarmak zorunda kalabilir Kanal D.

ve yine Yalan Dünya...

Dün iki kez reklama girildi, aslında yeni dizi için çok, bazen hiç reklam verilmez, bazen de tek reklam arası verilir ama nedense Yalan Dünya'da kurallara uyulmadı. Ama asıl ilginç olan,daha hiç ortada reytingi olmayan bir dizinin içinde 3-4 tane yerleştirilmiş reklam olmasıydı. Onca şirket bu diziye güvenmiş yani, tuhaftı,sanırım önümüzdeki haftalarda İstiklal Caddesi'ndeki tüm şubeleri göreceğiz, bu hafta Turkcell, Merinos vardı hatırladıklarımdan.

Bir de dizideki Orçun (Bartu KÜÇÜKÇAĞLAYAN) çok etkiledi beni, müthiş bir kabiliyeti var, role en çok girmiş görünen oydu, dizide az yer verildi ama bence Gülse Birsel ileriki haftalarda bu karakterin üzerine gider, onun dışında diğer karakterler sıradan insanlar düzeyindeydi, çok abartılı bir şey yoktu ama kopartmasa da beni her sahne gülümsetti, 2 saati aşkın süre yüzümde gülücüklerle durmak ilginçti.

hayat devam ediyor yorumunu katılıyorum ilk bölümlerde herşeyi yaptılar onu 5-6 bölüm daha devam ettirselerdi şuan hala farkla 1.olurlardı ama yavaş yavaş dizi kendine geliyor tekrardan iş işten geçti :D

hayat devam ediyorun ab grubunda düşmesini bekliyodum ama baya düşmüş totalde ise hala çok iyi bence yalan dünya 2.bölümüyle özellikle totalde büyük bi şok yaşayacak ab de 7 reytinge kadar düşecek :D

Star TV eğer reyting istiyorsa Cuma günleri Akasya Durağı ile devam etmeliydi bence. Eğer kalite istiyorlarsa bu yolda devam etsinler :)

Star TV eğer reyting istiyorsa Cuma günleri Akasya Durağı ile devam etmeliydi bence. Eğer kalite istiyorlarsa bu yolda devam etsinler :)

Şu anki akış da kaliteli değil ki! Bir Çocuk Sevdim iyi bir iş değil, senaryo akmıyor, yönetmenin de gözle görülür bir katkısı yok diziye,sadece müzikler var ama onu da iyi kullanamıyorlar.

aslında yalan dünya avrupa yakasının değiştirilmiş halii. oruç karakteri de gafurun moderleşmiş halii. beni sevmiyormusun yerine babam beni sevmiyor anneye çevrilmiş.. orçuna gaffur2 dense yerindedir. Bartu KÜÇÜKÇAĞLAYAN nın rolüne çabuk girmesi ondan. gafurun gibi iyi kalpli ve bu kadar asosyal fiziklerine ragmen hemen girdi ortama uyum salıyor. gülse birsel zatan orçunuda kendine aşık etti :)))) gafurda malumunuz avrupa yakasında gülse birselin karakterine aşıktı.. kısacası ikinci gaffur geldi.. yalan dünya ab gurubunda birinciliği bırakmaz artık ama totalde ciddi ciddi zorlanır. dizide total karkter yok

Son düzenleme:
aslında yaklan dünya avrupa yakasının değiştirilmiş halii. oruç karakterşde gafurun moderleşmiş halii. beni sevmiyormusun yerine babam beni sevmiyor anneye çevrilmiş.. orçuna gaffur2 dense yerindedir. Bartu KÜÇÜKÇAĞLAYAN nın rolüne çabuk girmesi ondan. gafurun gibi iyi kalpli ve bu kadar asosyal fiziklerine ragmen hemen girdi ortama uyum salıyor. gülse birsel zatan orçunuda kendine aşık etti :)))) gafurda malumunuz avrupa yakasında gülse birselin karakterine aşıktı.. kısacası ikinci gaffur geldi.. yalan dünya ab gurubunda birinciliği bırakmaz artık ama totalde ciddi ciddi zorlanır. dizide total karkter yok

Ben hiç gaffura benzetemedim, beni gaffur irrite ederdi, o gerçekten saf olduğu için garip davranırdı ama Orçun zeki ama işine geldiği için garip gibi.

biraz da diğer programlara bakalım.

Hayat devam ediyor'un balonu söndü,bunu ilk haftadan beri söylüyorum aslında, dar bir konuyla başladılar, ilk bölüm reyting için nerdeyse her şeyi yaptılar ama dizi devam ediyor ve ilk bölümle işler yürümüyor ve sonuçta 6 reytingleri gördü, bence çöküş bitmedi,daha da gerileyecek,sezon sonuna durumunu çok merak ediyorum.

Feriha karşısına yeni dizi gelince panikledi sanırım,rekabet başladı, onlar da büyük oynamaya başladılar, başrol oyuncusunu tehlikelere soktular ve reyting kazandılar. Ama ben biliyorum ki böyle büyük oynarsan sonrası çöküş olur, çünkü seyirci daha fazlasını ister ve veremeyebilirsin, gerçi feriha bu sezon biteceği için tahminen ömrü bu yüksek reytinglerle belki daha da artarak bitecek.

Bir çocuk sevdim hiç sürpriz yapmayarak çok gerilerde kaldı. Bunun nedeni yalan dünya falan değil, zaten düşüktü ve zaten düşük olan bir diziyi star aldı. Ben star yönetimini anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. 1 ocak'tan bu yana verdikleri kararlardan hiç birini tasvip etmiyorum. Bence star yıkılmaya yakın, tekrar el değiştirmesi çok uzak değil gibi.

Kazanmak için bir dakika bu saatte bu rakiplerle çok zorlanıyor,bence yeri burası değil, belki perşembe gibi 20:00'de girebilir veya beyaz'ın günü yerine başka bir gün geç saate konulabilir.

Beyaz hem konukların reytingsizliği hem iyice geç saate alınması hem de bana öyle görünmese de dizi nedeniyle yeterince kendini verememesi nedeniyle düşüyor. önümüzdeki haftalarda yalan dünya özet alırsa bu akışla beyaz 12:30'da anca çıkabilecek, aradan kazanmak için bir dakika 'yı çıkarmak zorunda kalabilir kanal d.

Ve yine yalan dünya...

Dün iki kez reklama girildi, aslında yeni dizi için çok, bazen hiç reklam verilmez, bazen de tek reklam arası verilir ama nedense yalan dünya'da kurallara uyulmadı. Ama asıl ilginç olan,daha hiç ortada reytingi olmayan bir dizinin içinde 3-4 tane yerleştirilmiş reklam olmasıydı. Onca şirket bu diziye güvenmiş yani, tuhaftı,sanırım önümüzdeki haftalarda istiklal caddesi'ndeki tüm şubeleri göreceğiz, bu hafta turkcell, merinos vardı hatırladıklarımdan.

Bir de dizideki orçun (bartu küçükçağlayan) çok etkiledi beni, müthiş bir kabiliyeti var, role en çok girmiş görünen oydu, dizide az yer verildi ama bence gülse birsel ileriki haftalarda bu karakterin üzerine gider, onun dışında diğer karakterler sıradan insanlar düzeyindeydi, çok abartılı bir şey yoktu ama kopartmasa da beni her sahne gülümsetti, 2 saati aşkın süre yüzümde gülücüklerle durmak ilginçti.

1 kere muhteşem yüzyil eyvah düsüyorum 1 erkek 1 kadin basarili ve istikrarli gidiyor diger yapimlar kalbim 4 mevsim toparlanmaya çiripiniyor ama zor gibi bu reklam yayin gelirlerleriyle yasar gider dogus yayin grubunu sen ne zanediyorsun ntv cnbce startv garanti bankasi onlarin paraya ihtiyaçlari oldugunumu zannediyorsun eski stara göre & 30 reytinglerini artirdi sadece muhtesem yüzyil aldigi 17 orana yakin a/b reklamcilarin bu katagoriye dikkate almasi ve star a/b total grubuna göre daha basarili olmasi startv yeter bir çocuk sevdim firardan daha çok izleniyor bence firar pazartesi koyu kirmizi saliya akasya duragi cumaya donmeli onun için para konusunda dogus yayin grubunun kar ettiginden hiçbir süphem yok ayrica pazar günü sinama kusaginda aldigi yüksek oranlari unutmamak lazım cocuk kusagi ayrica iffet dizisi reyting oranlarida hiç fena değil :) startv hem kaliteli hem zengin bir kanal bu benim fikrim diger kanallara göre türkiye statüsünde en zengin dogus grubu googleden aratip bulabilirsiniz ve reyting kotu giden yapimlarin icabina bakacaklardir

Son düzenleme:
Dizifilm'de yer alan SBT sonuçlarında sıralama aynı olmakla birlikte rakamlar çok farklı. Durumun uzun süredir farkındayım ama bir dizinin reytingi iki tablo arasında 3 reyting değiştiği için bilginize sunmak istedim. Bence iki farklı SBT ile bu iş yürümez, hangisi gerçek ?

• <center>İLK 100 PROGRAM /HEDEF KITLE : TOTAL ( Tarih :13.01.2012 )</center>[TABLE="class: tablesorter, width: 100%"]
    [TR]
    [TH]Sıra[/TH]
    [TH]Program Adı[/TH]
    [TH]Kanal[/TH]
    [TH]Rating (%)[/TH]
    [TH]Share (%)[/TH]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]1[/TD]
    [TD]ADINI FERİHA KOYDUM[/TD]
    [TD]SHOW TV[/TD]
    [TD]12,25[/TD]
    [TD]26,45[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]2[/TD]
    [TD]HAYAT DEVAM EDİYOR[/TD]
    [TD]ATV[/TD]
    [TD]10,02[/TD]
    [TD]21,48[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]3[/TD]
    [TD]YALAN DÜNYA[/TD]
    [TD]KANAL D[/TD]
    [TD]9,75[/TD]
    [TD]21,45[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
  • <center>İLK 100 PROGRAM /HEDEF KITLE : TOTAL ( Tarih :13.01.2012 )</center>[TABLE="class: tablesorter, width: 100%"]
    [TR]
    [TH]Sıra[/TH]
    [TH]Program Adı[/TH]
    [TH]Kanal[/TH]
    [TH]Rating (%)[/TH]
    [TH]Share (%)[/TH]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]1[/TD]
    [TD]YALAN DÜNYA[/TD]
    [TD]KANAL D[/TD]
    [TD]11,25[/TD]
    [TD]27,55[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]2[/TD]
    [TD]SHOW TV[/TD]
    [TD]10,62[/TD]
    [TD]25,76[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]3[/TD]
    [TD]ATV[/TD]
    [TD]6,13[/TD]
    [TD]14,78[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]

Görüldüğü gibi Yalan Dünya totalde neredeyse 10 reyting almış, halbuki konuya eklediğimizde yaklaşık 7 reyting.

1 kere muhteşem yüzyil eyvah düsüyorum 1 erkek 1 kadin basarili ve istikrarli gidiyor diger yapimlar kalbim 4 mevsim toparlanmaya çiripiniyor ama zor gibi bu reklam yayin gelirlerleriyle yasar gider dogus yayin grubunu sen ne zanediyorsun ntv cnbce startv garanti bankasi onlarin paraya ihtiyaçlari oldugunumu zannediyorsun eski stara göre & 30 reytinglerini artirdi sadece muhtesem yüzyil aldigi 17 orana yakin a/b reklamcilarin bu katagoriye dikkate almasi ve star a/b total grubuna göre daha basarili olmasi startv yeter bir çocuk sevdim firardan daha çok izleniyor bence firar pazartesi koyu kirmizi saliya akasya duragi cumaya donmeli onun için para konusunda dogus yayin grubunun kar ettiginden hiçbir süphem yok ayrica pazar günü sinama kusaginda aldigi yüksek oranlari unutmamak lazım cocuk kusagi ayrica iffet dizisi reyting oranlarida hiç fena değil :) startv hem kaliteli hem zengin bir kanal bu benim fikrim diger kanallara göre türkiye statüsünde en zengin dogus grubu googleden aratip bulabilirsiniz ve reyting kotu giden yapimlarin icabina bakacaklardir

Konunun parayla ilgisi yok,Star yönetiminin kar ettiğini sanmıyorum da, birçok program ve dizi başlattılar ama tek kazandıranlar transferler. Muhteşem Yüzyıl'ın da şu anda çok kazandırdığını sanmıyorum,henüz transfer ücretini karşılayamamış olabilir Star, ilerleyen dönemde kazandıracak bu dizi. Bence Star yönetimi işlerin iyi gitmediğinin farkında, yoksa ikinci haftasında akış değişikliği, program bölmeler başlamazdı.

Dizifilm'de yer alan SBT sonuçlarında sıralama aynı olmakla birlikte rakamlar çok farklı. Durumun uzun süredir farkındayım ama bir dizinin reytingi iki tablo arasında 3 reyting değiştiği için bilginize sunmak istedim. Bence iki farklı SBT ile bu iş yürümez, hangisi gerçek ?

[TR]
    [TH]Sıra[/TH]
    [TH]Program Adı[/TH]
    [TH]Kanal[/TH]
    [TH]Rating (%)[/TH]
    [TH]Share (%)[/TH]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]1[/TD]
    [TD]SHOW TV[/TD]
    [TD]12,25[/TD]
    [TD]26,45[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]2[/TD]
    [TD]ATV[/TD]
    [TD]10,02[/TD]
    [TD]21,48[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]3[/TD]
    [TD]YALAN DÜNYA[/TD]
    [TD]KANAL D[/TD]
    [TD]9,75[/TD]
    [TD]21,45[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]

[TR]
    [TH]Sıra[/TH]
    [TH]Program Adı[/TH]
    [TH]Kanal[/TH]
    [TH]Rating (%)[/TH]
    [TH]Share (%)[/TH]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]1[/TD]
    [TD]YALAN DÜNYA[/TD]
    [TD]KANAL D[/TD]
    [TD]11,25[/TD]
    [TD]27,55[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]2[/TD]
    [TD]SHOW TV[/TD]
    [TD]10,62[/TD]
    [TD]25,76[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]3[/TD]
    [TD]ATV[/TD]
    [TD]6,13[/TD]
    [TD]14,78[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]

Görüldüğü gibi Yalan Dünya totalde neredeyse 10 reyting almış, halbuki konuya eklediğimizde yaklaşık 7 reyting.

Sanırım o reytingler, SBT'den kırsal deneklerin çıkarılmış hali. İlk sayfadaki sonuçları daha geçerli sayabiliriz şu an için...

Star'ın ise durumu gerçekten kötü. Yeni transferler Muhteşem Yüzyıl ve Bir Erkek Bir Kadın iyi gidiyorlar. Bir de yeni yarışma Eyvah Düşüyorum. Ama uzun vadede Star'ın daha iyi olacağını düşünüyorum. Doğuş grubu bu işe yeni başladı. Öğreneceklerdir zamanla. Eylül 2012'de Star büyük ihtimalle 2.kanal olur...

Ben hiç gaffura benzetemedim, beni gaffur irrite ederdi, o gerçekten saf olduğu için garip davranırdı ama Orçun zeki ama işine geldiği için garip gibi.
gaffurda zekiydi cemi öldürmek için nasıl planlar yapardı.. iki karterin temel özelikleri aynı. sadece gaffur giyinişi pijaamları ve mensup oldu aile bakımından total gurubuna hitap ediyor. orçun hem egitim hem tipi (saçlarını uzatıp sakal bırakması bakımında) A/B gurubuna hitap ediyor. gafurru begen biri için orçun çok irete bulur.... gafurla -orçunun temel özelikleri : saflar aynı zamanda çok zekiler. ikiside aynı tip kandınlarandan hoşlanıyor.. yardımseverler ve tipleri asosyol olmasına ragmen hemen sosyal olup ortama giriyorlar. ikisinde aynı felsfe yapısına sahip. ikisinede uzaktan bakınca kafası çalışmaz salak olarak nitelenir ama değiller.. kısacası tipleri dışında herşeyleri aynı bir kapıcı çocugu biri zengin çocugu okadar

Adını Feriha Koydum bu bölümlük totalde 1.oldu.Haftaya Hayat Devam Ediyor'un total'de zirvede olacağını düşünüyorum.Yalan Dünya şimdilik bu şekilde istikrarlı olarak devam eder.

gaffurda zekiydi cemi öldürmek için nasıl planlar yapardı.. iki karterin temel özelikleri aynı. sadece gaffur giyinişi pijaamları ve mensup oldu aile bakımından total gurubuna hitap ediyor. orçun hem egitim hem tipi (saçlarını uzatıp sakal bırakması bakımında) A/B gurubuna hitap ediyor. gafurru begen biri için orçun çok irete bulur.... gafurla -orçunun temel özelikleri : saflar aynı zamanda çok zekiler. ikiside aynı tip kandınlarandan hoşlanıyor.. yardımseverler ve tipleri asosyol olmasına ragmen hemen sosyal olup ortama giriyorlar. ikisinde aynı felsfe yapısına sahip. ikisinede uzaktan bakınca kafası çalışmaz salak olarak nitelenir ama değiller.. kısacası tipleri dışında herşeyleri aynı bir kapıcı çocugu biri zengin çocugu okadar
Ben açıkçası izlerken farketmedim ama yazdıkların doğru. Yine de sakınca yok bence. Rahatsız edici bir benzerlik olduğunu düşünmüyorum :)