13 Haziran 2012 Çarşamba Reyting Sonuçları

Bu Çarşamba Gecesi Ne İzlediniz ?

• Kullanılan toplam oy
    18
  • Anket kapatılmış .
Bir reyting konusunda kürtaj'i tartismak ne kadar dogru bilinmez..

dinimizde günah olan seyi bukadar savunman gerçekten anlamsız kuranı kerim açık net kurtaj yapmak yasak yasaklanıcak ülkemizde doktorlar artık günaha girmicek ..!

Yahu ben kürtaj sevaptır demiyorum ki. :) Bence de iyi bir şey sayılmaz. Ama bunun için yasa çıkarıp insanları kısıtlamak bana olumsuz geliyor.

madem insanın günahı kendine madem cennet cehennem var o zaman adam öldüreni içeri atmasınlar nolsa öbür tarafta günahını çekecek demi aynı şey :D

Yahu ben kürtaj sevaptır demiyorum ki. :) Bence de iyi bir şey sayılmaz. Ama bunun için yasa çıkarıp insanları kısıtlamak bana olumsuz geliyor.

yauv kardesim kurtaj yasak oldugunda gayri resmi olarak kürtaj yaptıran kesin çıkar ama hiç olmassa doktorlar bu günaha girmez . kürtaj gereksiz birsey her çoçuk ne olursa olsun yasamayi hakkedio çevrede neler neler var ne pislikler yasiyor dogmamıs çocugun nie yasamaya hakkı olmasın

1 kadının kürtaj yapma hakkı yoktur sonuc olarak allah bilir ama cennete hiç giremeyebilir kürtaj yapan biri çünkü alenen cinayete giriyor

madem insanın günahı kendine madem cennet cehennem var o zaman adam öldüreni içeri atmasınlar nolsa öbür tarafta günahını çekecek demi aynı şey :D

Ama bak dostum ikisi aynı şey değil. Adam öldürmede topluma verilen bir zarar var. Ve o katil yine öldürmeye meyillidir. Toplumun huzuru bozulur.

Ama kürtajda ebeveynler karar veriyor aldırmaya. Bunun da embriyo dışında kimseye zararı olmaz.

Ben de boş yere kürtaj yapılsın istemem ama yapana da karşı çıkmam onu kısıtlamam. Benim düşüncem bu. :)

not: Ortada hamileliğin anneye zarar verme durumu veya tecavüz varsa kürtaj olmalı diye düşünüyorum. Ama öylesine kürtaj yaptırmak tabi ki olumsuz.

Son düzenleme:
o biraz zor ama olmasını istiyorsan seni burdan alalım:

Suudi Arabistan / T.C. Dışişleri Bakanlığı

images

- - - Ekleme - - -

adam öldürmenin topluma zararı var ama kürtajın yok

- - - Ekleme - - -

istemeyen doktor kürtaj yapmaz. bu kadar basit.

Bir çiftleşme sırasında yaklasik 150-200 milyon sperm salınır. Ancak yumurtayı yalnızca tek bir sperm dölleyebilir.

katliam. mastürbasyon yasaklanmalı

Hücre çeperi mi. :d Hayvanlarda hücre çeperi mi olurmuş ya. Bakterilerde, bitkilerde ve mantarlarda hücre çeperi vardır. :) Ki sadece hücre çeperiyle hücre olmaz. Hücre zarı olmayan şey hücre değildir zaten. Hücre çeperi bildiğin şeker molekülü başka bir şey değil. Yapı bile değil molekül. :)

Ben de senin dediğini söyledim zaten morula kompleks değildir, içindeki DNA bir komplekstir. Yapı olarak Sinek moruladan daha komplekstir bunu söyledim. :)
hücre duvarı diyecektim pardon..
yalnız hücre çeperine takılıp diğer yazdıklarımı anlamamışsın:)))) ben onu tıp gözden böyle dedim ama morulaa tıbın dışına çıkarsan 4 hücre çıkıp kalbi beyin gibi koplike yapıları olşturuyorsa buna koplex denir. ve canlıdır kurndada gerişim evreleri tanımlanmıştır.

- - - Ekleme - - -

Değil mi yani spermler de canlı. :d
elal olsun can klimesi bukadar çarpıtlır. :)) can ile insan canından bahsedilir. bak yediğin patatestede canlı ama yiyorsun ne günaha giriyon haberin var mı :)))))))))))))

hücre duvarı diyecektim pardon..
yalnız hücre çeperine takılıp diğer yazdıklarımı anlamamışsın:)))) ben onu tıp gözden böyle dedim ama morulaa tıbın dışına çıkarsan 4 hücre çıkıp kalbi beyin gibi koplike yapıları olşturuyorsa buna koplex denir. ve canlıdır kurndada gerişim evreleri tanımlanmıştır.

Hücre çeperiyle hücre duvarı aynı şey zaten. :d :d

Morula kompleks değildir. DNA'lar komplekstir. Her şeyi DNA ve mekanizmaler belirliyor yazdım zaten hepsini. DNA desen her hücrede var. :)

Morulanın cansız olduğunu kimse iddia edemez zaten. Hücre dediğin şey zaten canlıdır. Morula da hücre topluluğu olduğuna göre canlı ama kompleks bir yapısı yoktur. Kompleksin tanımı senin yazdığın değildir. :)

- - - Ekleme - - -

elal olsun can klimesi bukadar çarpıtlır. :)) can ile insan canından bahsedilir. bak yediğin patatestede canlı ama yiyorsun ne günaha giriyon haberin var mı :)))))))))))))

Ben de onu diyorum işte her şey canlı. Kürtaj günahsa o da günahtır. Sinek öldürmek de. :dŞakaydı. :d

adam öldürmenin topluma zararı var ama kürtajın yok

- - - Ekleme - - -

istemeyen doktor kürtaj yapmaz. bu kadar basit.

Bir çiftleşme sırasında yaklasik 150-200 milyon sperm salınır. Ancak yumurtayı yalnızca tek bir sperm dölleyebilir.

katliam. mastürbasyon yasaklanmalı
mastürbasyon islam açısından günah zaten..

adam öldürmek topluma nekadar zarlıysa kürtajda okadar zararlıdır ikiside de bir canı yok ediyorsun. hatta islamda babası ölmüş anne karnındaki çocucuga miras düşer. anadoluda hamile kadınlara iki canlı denir. burdan anlaşıldıgı üzere anne karnındaki şey "can"lı. kürtajla anne karnındaki kişleri değil aynı zamandan o bebekten dünyaya gelecek kişileride yok ediyorsun. topluma zararı böyle

mastürbasyon islam açısından günah zaten..

adam öldürmek topluma nekadar zarlıysa kürtajda okadar zararlıdır ikiside de bir canı yok ediyorsun. hatta islamda babası ölmüş anne karnındaki çocucuga miras düşer. anadoluda hamile kadınlara iki canlı denir. burdan anlaşıldıgı üzere anne karnındaki şey "can"lı. kürtajla anne karnındaki kişleri değil aynı zamandan o bebekten dünyaya gelecek kişileride yok ediyorsun. topluma zararı böyle

puhahaha oldu mastürbasyonu da yasaklayın o zaman. :d

Hücre çeperiyle hücre duvarı aynı şey zaten. :d :d

Morula kompleks değildir. DNA'lar komplekstir. Her şeyi DNA ve mekanizmaler belirliyor yazdım zaten hepsini. DNA desen her hücrede var. :)

Morulanın cansız olduğunu kimse iddia edemez zaten. Hücre dediğin şey zaten canlıdır. Morula da hücre topluluğu olduğuna göre canlı ama kompleks bir yapısı yoktur. Kompleksin tanımı senin yazdığın değildir. :)

- - - Ekleme - - -

Ben de onu diyorum işte her şey canlı. Kürtaj günahsa o da günahtır. Sinek öldürmek de. :dŞakaydı. :d
hücre çeperi ile hücre duvarı meselesi uzatmayacam ..

"can"ı özelikle tek yazdım anla diye ama yine anlamamışsın can demek insan demektir türkçede canlı kelimesi çok manada kulanılır. allah aşkına tıp dışında düşün tıbın her dediği dogru değil. daha düne kadar yumurta yemeyin kolestrol yapıyor diyordu. aklını bagımsız düşündürt. 4 tane hücre çıkıp kalp beyin yapıyor. hadi sen koplex bir canlısın bana bir beyin yapta göreyim :)))))) böyle koplike şeyler yapan 4hücreye hangi akıl koplex değil der yahu. ayrıca her hücrenin dna mekanizması farklı. moruladaki dna çok farklı farklı oldugu için beyin yapıyor yoksa hadi deri hücresinden beyin yap bakalım. ayrıca dna hücre içinde dna koplexe içinde bulundugu şeyde koplextir bu kadar basit

- - - Ekleme - - -

puhahaha oldu mastürbasyonu da yasaklayın o zaman. :d

neden bukadr dar düşünüyor. islamda yasaklama diye bişey yok Allah cehenemi yarattı ki sen istediğin gibi günah işle diye. islamda kimse kimsenin günahını sorgulamaz.. başkaları nın günahı sorgulamak islamca GÜNAH zaten

kürtaja insanlar günah diye karşı çıkmıyor. vicdanen karşı çıkılıyor. masum ve savunmasız bir canlıyı {insan manasında kulanıyorum yanlış anlamayın :))))))))))))) } öldürülmesine karşı çıkılıyor. zaten bir kimse kürtaja karşıysa kendi hayatında yapmaz..

hücre çeperi ile hücre duvarı meselesi uzatmayacam ..

"can"ı özelikle tek yazdım anla diye ama yine anlamamışsın can demek insan demektir türkçede canlı kelimesi çok manada kulanılır. allah aşkına tıp dışında düşün tıbın her dediği dogru değil. daha düne kadar yumurta yemeyin kolestrol yapıyor diyordu. aklını bagımsız düşündürt. 4 tane hücre çıkıp kalp beyin yapıyor. hadi sen koplex bir canlısın bana bir beyin yapta göreyim :)))))) böyle koplike şeyler yapan 4hücreye hangi akıl koplex değil der yahu. ayrıca her hücrenin dna mekanizması farklı. moruladaki dna çok farklı farklı oldugu için beyin yapıyor yoksa hadi deri hücresinden beyin yap bakalım. ayrıca dna hücre içinde dna koplexe içinde bulundugu şeyde koplextir bu kadar basit

Hücre çeperi konusunu da bir zahmet uzatma. Yanlış öğrenmişsin. :d
Zaten onu morula yapmıyor ki bunu kaç kere söyleyecem. :d İçindeki DNA, budur yani DNA. :) Morula'nın yaptığı tek şey bölünmek, blastomer sayısını arttıkmak. Başka bir şey yapmıyor, farklılaşma yok. Sadece hücre topluluğu. Senin dediğin farklılaşmayı sağlayan genleri henüz aktif değil, susturulmuş halde. Bir işe yaradığı yok yani pasif. :) Hücre göçü olduktan sonra(ki artık Morula yok) çeşitli işaretleme ve mekanizmalarla farklılaşma başlıyor. Yani orda kompleksliği belirleyen morula yapısı değildir. :)

- - - Ekleme - - -

neden bukadr dar düşünüyor. islamda yasaklama diye bişey yok Allah cehenemi yarattı ki sen istediğin gibi günah işle diye. islamda kimse kimsenin günahını sorgulamaz.. başkaları nın günahı sorgulamak islamca GÜNAH zaten

kürtaja insanlar günah diye karşı çıkmıyor. vicdanen karşı çıkılıyor. masum ve savunmasız bir canlıyı {insan manasında kulanıyorum yanlış anlamayın :))))))))))))) } öldürülmesine karşı çıkılıyor. zaten bir kimse kürtaja karşıysa kendi hayatında yapmaz..

E tamam kendin söylemişsin. Yasaklama diye bir şey yok, vicdanen karşı çıkılıyor diye. O zaman yasa çıkarmasınlar kardeşim. :D

Son düzenleme:
la adam öldürmenin topluma ne zararı olacak sen adamın parasını vermezsin veya namusuna göz dikersin gelir öldürür bunun topluma ne zararı var ne diyeceklerini şaşırdılar hey Allah ım ya :D

Zaten onu morula yapmıyor ki bunu kaç kere söyleyecem. :d İçindeki DNA, budur yani DNA. :) Morula'nın yaptığı tek şey bölünmek, blastomerler sayısını arttıkmak. Başka bir şey yapmıyor, farklılaşma yok. Sadece hücre topluluğu. Senin dediğin farklılaşmayı sağlayan genleri henüz aktif değil, susturulmuş halde. Bir işe yaradığı yok yani pasif. :) Hücre göçü olduktan sonra(ki artık Morula yok) çeşitli işaretleme ve mekanizmalarla farklılaşma başlıyor. Yani orda kompleksliği belirleyen morula yapısı değildir. :)

- - - Ekleme - - -

E tamam kendin söylemişsin. Yasaklama diye bir şey yok, vicdanen karşı çıkılıyor diye. O zaman yasa çıkarmasınlar kardeşim. :D
kardeşim neden anlamıyon. o 4 hücre farklışma işlemi yapmak için daha gidecek uterusa tutunacak ordan beskenecek falan filan işte.. bunların hepsini o 4 hücreden ortaya çıkıyor . ne zaman genleri harakete geçirecek dnanın hangi kısmını kulanacak hepsi 4 hücrede gizli. dışardn baksana 4 tamne ücre basit hücreler diye bakma diyuorum yarım saat.
kısacsı kim bana insan beyni yaparsa o koplike birşeydir. basit bişey asla beyin yapamaz

kardeşim neden anlamıyon. o 4 hücre farklışma işlemi yapmak için daha gidecek uterusa tutunacak ordan beskenecek falan filan işte.. bunların hepsini o 4 hücreden ortaya çıkıyor . ne zaman genleri harakete geçirecek dnanın hangi kısmını kulanacak hepsi 4 hücrede gizli. dışardn baksana 4 tamne ücre basit hücreler diye bakma diyuorum yarım saat.
kısacsı kim bana insan beyni yaparsa o koplike birşeydir. basit bişey asla beyin yapamaz

Hepsi 4 hücrede gizli falan değil. O genler zaten sperm ve yumurtadan aktarılıyor. Şuan bizde de hala o genler var ama susturulmuş halde. O genler durup duruken ortaya çıkmıyor. Zaten DNA'da hep var. Hep hücrenin potansiyeli var. Ama aktiflik-pasiflik olayı var.

Senin dediğine bakarsak sperm ve yumurta da canlı o zaman sperm'in ölmesi de günah. Sonuçta o genler sperm ve yumurtada da var.

Şuanki hücrelerimizde de o genler var yani.

- - - Ekleme - - -

Ki zaten morula dediğin 4 hücreli değil. :D

- - - Ekleme - - -

Yani o morulada da o genler susturulmuş. Göçten sonra aktifleşiyorlar. :)

vallahi tıpta nasıl okuyorsun anlamış değilim inşallah bizi keklemiyorsundur :))))))))) insan öldürmek serbest mi kalsın yani . daha basit anlatayım :))))
muhafazakar insanlar diyorki:
anne karnındaki cenini ( emriyon)canlıdır ( insan hükmündedir). bu canlının aldırılması insan öldirmek gibidir.

madem insan öldürmek yasak kürtajda yasaklanmalı..

olay bu kadar basit umarım bu kez anlarsın

vallahi tıpta nasıl okuyorsun anlamış değilim inşallah bizi keklemiyorsundur :))))))))) insan öldürmek serbest mi kalsın yani . daha basit anlatayım :))))
muhafazakar insanlar diyorki:
anne karnındaki cenini ( emriyon)canlıdır ( insan hükmündedir). bu canlının aldırılması insan öldirmek gibidir.

madem insan öldürmek yasak kürtajda yasaklanmalı..

olay bu kadar basit umarım bu kez anlarsın

Ben anlıyorum zaten sen merak etme. :) İnsan öldürmek farklı bir olay bunu da söylemiştim. Orda cinayeti işleyen adam insan öldürerek o insanın ailesi dahil bir çok kişiyi mutsuz ediyor. Sonuçta toplum huzuru bozulmuş oluyor. Ve o cinayeti işleyen adam normal olmadığı için birçok kişiyi öldürme kapasitesine sahip. :)

Ama kürtajda durum farklı. Sonuçda ebeveynler buna karar veriyor. Embriyo dışında kimse de bundan zarar görmüyor.

Bu zaman kadar kürtaj yapılmış demek ki tıp okuyanlar yalan okumuş. :d

Hepsi 4 hücrede gizli falan değil. O genler zaten sperm ve yumurtadan aktarılıyor. Şuan bizde de hala o genler var ama susturulmuş halde. O genler durup duruken ortaya çıkmıyor. Zaten DNA'da hep var. Hep hücrenin potansiyeli var. Ama aktiflik-pasiflik olayı var.

Senin dediğine bakarsak sperm ve yumurta da canlı o zaman sperm'in ölmesi de günah. Sonuçta o genler sperm ve yumurtada da var.

Şuanki hücrelerimizde de o genler var yani.

- - - Ekleme - - -

Ki zaten morula dediğin 4 hücreli değil. :D

- - - Ekleme - - -

Yani o morulada da o genler susturulmuş. Göçten sonra aktifleşiyorlar. :)
4 hücre çokluktan kinaye ufak şeylere takılma.. her hücrenin potansiyeli var ama yapamıyor demi ama moruldaki hüzre o potasiyelini değerlendirebiliyor..
sper yada yumurta kendi başlarına canlı oluşturabiliyormu????? olayı basitleştirmeyin yahuu. canlı (insan) olabilmesi için o hücrenin belli ortam sonucunda insna ortaya çıkmalı. spermle yumurta birleşince canlı oluşur(oluşmaya başlar)

4 hücre çokluktan kinaye ufak şeylere takılma.. her hücrenin potansiyeli var ama yapamıyor demi ama moruldaki hüzre o potasiyelini değerlendirebiliyor..
sper yada yumurta kendi başlarına canlı oluşturabiliyormu????? olayı basitleştirmeyin yahuu. canlı (insan) olabilmesi için o hücrenin belli ortam sonucunda insna ortaya çıkmalı. spermle yumurta birleşince canlı oluşur(oluşmaya başlar)

Morula zaten 32 hücreli. :D Ayrıca moruladaki hücreler de o genleri değerlendiremiyor ki. :d Morula evresinde de o genler susturulmuş halde. :d