13 Haziran 2012 Çarşamba Reyting Sonuçları

Bu Çarşamba Gecesi Ne İzlediniz ?

• Kullanılan toplam oy
    18
  • Anket kapatılmış .
Total

[TABLE="class: cms_table_gridtable"]
[TR="class: cms_table_oddRow"]
[TD]10[/TD]
[TD] SAHA DIŞI[/TD]
[TD] TRT 1[/TD]
[TD] 21:01:27[/TD]
[TD] 21:31:53[/TD]
[TD] 00:24:50[/TD]
[TD] 3,23[/TD]
[TD] 10,37[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ab
[TABLE="class: cms_table_gridtable"]
[TR="class: cms_table_evenRow"]
[TD]5[/TD]
[TD] SAHA DIŞI[/TD]
[TD] TRT 1[/TD]
[TD] 21:01:27[/TD]
[TD] 21:31:53[/TD]
[TD] 00:24:50[/TD]
[TD] 4,39[/TD]
[TD] 13,89[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Saha dışı çok iyi gitmiş, Tebrikler MinT Yapım :)

ya geçen haftada dedik eve düşen yıldırım berbat bir dizi. çağtay ulusoy gazıyla izleniyordu cuma. pçarşamba normal bir saate izlenmesiimkansız demiştik. ve uyarmıştık kimse hürem hayali kurmasın

bu yorumun güzel beyazsoy :d adamsın persembelerin sahibi polattır ama bunuda kabullenemen lazım 2 milyon küsürü geçio fragmanlar vadi twitter konusulmuo diodun memati öldü dünya gündemine girdi twitter yıkıldı
perşembenin tahtı değişti kreys 4 yıl oldu hala farkında değilsin :))))))))))))))))))

o alınan bebekler canlı olarak kabul edilmiyor. canlı öldürmek yasak

sorun bu kuran şuan tıbbın yeni buldugu bebegin oluşumu daha ilk haftasından buyana tıbbi kitap olarak anlatır. kuran bebegin anne karnında oluşumunu 1400 yıl öncesinden tarif etmiş. yaşam anne yumurtasıyla babanın spermini birleşmesiyle oluşur. 9 ay sadece bebegin dışdünyaya uyum saglaması için olgunlaşma sürecidir

şeriyatı bilmede sallıyon. şeriat kurani kerim demektir. ikincisi Türkiye laik bir ülke değil. yıllarda diyanete dine karışmış bir ülke. iş kürtaja gelince mi şikayet ediliyor. amerikadaki bir çok eyalette kürtaj yasak onlarda mışeriat yani kuranı kerim yasalarıyla yönetiliyor. unutma anne karnında da olsa bir canlıdır. ha bebeği anne karnında yaşamanına son veriliş ha adam öldürülmüş. ikisi de en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. kuranda adam öldürmekte büyük günah ama kanunlarda da büyük suç şimdi biz şeriyatla mı yönetiliyoruz :)))))))))))

Yine yazdıklarımın hiç birini anlayamamış bir insan.

Ben kürtajın "günah" olarak gösterilip yasa koyulmasına karşıyım. Sürekli Kuran'dan ayet gösterip duruyorlar günah diye. Yahu Kuran'la yasaların alakası ne? Kuranla yasa yapmak şeriattır tabi ki. Günahsa günah yani sana mı günah, yaptırana günah. Bunu tartışmak bile saçma.

Ayrıca kürtaj birçok konuda da kurtarıcıdır. Çocuğun anneye zarar verdiği durumlarda zaten çocuklar alınmak zorunda. Tecavüze uğrayan kadınlar hamile kalıyor. Neymiş hükümet doğunca o çocuklara bakacakmış. O kadın tecavüze uğramış, psikolojisi çökmüş bir de işi yok 9 ay karnında bir sapığın çocuğunu taşısın. Asıl bir kadını buna mahkum etmek cinayettir.

Adam öldürmek Kuran'da günah olduğu için yasak değil burda saçmalığın sınırı aşmışsın yani. Sonuçta cinayet işleyerek topluma zarar vermiş oluyorsun toplumun düzenini bozuyorsun. Bundan dolayı yasa çıkarılmış.

Kürtaj ayrı bir olay. Kürtaj zaten yaklaşık 2 aya kadar serbest şuan.
Zaten 2 aylık şey fetüs bile olmamış, görülmesi bile zor küçücük bir şey yani embriyo. Daha farklılaşma bile başlamamış.
Ebeveynler karar vermiş bunu aldıracaklar yani buna kim karışabilir ki. Kime zararı var ki bunun.

Embriyo'yu öldürünce günah ama sinek öldürüldüğünde günah değil? Yahu sinek embriyodan daha kompleks. Embriyonunki can da sineğin ki patlıcan mı. O zaman sinek öldürmek de yasaklansın yasalarla. Aynı durum.

Son düzenleme:
ayrıca anne kanındaki bebek dogana kadar nefes almaz ve bu şekilde yaşar

Yine yazdıklarımın hiç birini anlayamamış bir insan.

Ben kürtajın "günah" olarak gösterilip yasa koyulmasına karşıyım. Sürekli Kuran'dan ayet gösterip duruyorlar günah diye. Yahu Kuran'la yasaların alakası ne? Kuranla yasa yapmak şeriattır tabi ki. Günahsa günah yani sana mı günah, yaptırana günah. Bunu tartışmak bile saçma.

Ayrıca kürtaj birçok konuda da kurtarıcıdır. Çocuğun anneye zarar verdiği durumlarda zaten çocuklar alınmak zorunda. Tecavüze uğrayan kadınlar hamile kalıyor. Neymiş hükümet doğunca o çocuklara bakacakmış. O kadın tecavüze uğramış, psikolojisi çökmüş bir de işi yok 9 ay karnında bir sapığın çocuğunu taşısın. Asıl bir kadını buna mahkum etmek cinayettir.

Adam öldürmek kuran'da günah olduğu için yasak değil burda saçmalığın sınırı aşmışsın yani. Sonuçta cinayet işleyerek topluma zarar vermiş oluyorsun toplumun düzenini bozuyorsun. Bundan dolayı yasa çıkarılmış.

Kürtaj ayrı bir olay. Kürtaj zaten yaklaşık 2 aya kadar serbest şuan.
Zaten 2 aylık şey fetüs bile olmamış, görülmesi bile zor küçücük bir şey yani embriyo. Daha farklılaşma bile başlamamış.
Ebeveynler karar vermiş bunu aldıracaklar yani buna kim karışabilir ki. Kime zararı var ki bunun.

Embriyo'yu öldürünce günah ama sinek öldürüldüğünde günah değil? Yahu sinek embriyodan daha kompleks. Embriyonunki can da sineğin ki patlıcan mı. O zaman sinek öldürmek yasaklansın yasalarla.
şeriyattı yazdım hala yanlışta ısrar ediyorsun. şeriat devletlerin yönetim biçimi değildir. şeriat: kuranı kerim demek.
ikincisi emriyo çok komplex bir yapı aynı sinek gibi .. sinek sana zarar vemiyorsa onunda öldürmek günahtır.

emriyo koplex bir varlıktır tıp bile daha ilk 2 aydaki hücrelerin ilerde beyni mi kalbi mi oluşturacagını biliyor. yani allah basit dediğin emriyodaki hangi hücreden neyin oluşacagını hücrelere kodlamış.

ayrıca islam açısından bakanlar direk günah diye karşı çıkmıyor. zaten kuranda kürtaj direk yasaktır diye bir madde yok. kuran diyorki bir insanı öldürmek tüm dünayayı yok etmek kadar kötüdür. onun içn anne karnında öldürülenlen çocukla sokaka ortasında öldürelen adam arasında fark yoktur. ikiside yaşam hakkının ihlalidir. bütün dinlerde bütün yasalarda insan yaşamı kutsaldır.

Son düzenleme:
şeriyatı yazdım hala ynlışta ısrar ediyorsun. şeriat yönetim biçimi değildir. şeriat: knı kerim demek.
ikincisi emriyo çok komplex bir yapı aynı sinek gibi .. sinek seni rahatszı etiyorsa sana zarar vemiyorsa onunda öldürmek günahtır.

emriyo koplex bir varlıktır tıp bie daha ilk 2 aydaki hücrelerin ilerd beyin mi kalbi mi oluşturacagını iliyor. yai allah basit depil dediğin emriyodaki hangi hücreden neyin oluşacagını hücrelere kodlamış.

ayrıca islam açısından bakanlar direk günah diye karşı çıkmıyor. zaten kuranda kürtaj direk yasaktır diye bir madde yok. kuran diyorki bir insanı öldürmek tüm dünayayı yok etmek kadar kötüdür. onun içn anne karnında öldürülenlen çocukla sokaka ortasında öldürelen adam arasında fark yoktur. ikiside yaşam hakkının ihlalidir. bütün dinlerde bütün yasalarda insan yaşamı kutsaldır.

Ya dostum tıpı bana mı anlatıyorsun. Tıp okuyorum ve söylediğin şeyler hep yanlış şeyler. :)

Embriyo kompleks falan değil. Senin o dediğin kodlama falan değil, "Farklılaşma" ki biz buna tıpta diferansiyasyon diyoruz. Diferansiyasyon mekanizması da çoğunlukla imprinting, doğal hücre ölümü, hücre göçü vb. mekanizmalarla işliyor. Embriyo dediğimiz şey daha anne rahmine bile invaze olmamış bu diferansiyasyon aşamalarını yaşamamış, imprinting kodlaması dahi yapılmamış. Yani ortada kompleks bir şey yok. Genler ayrı olay zaten her hücrenin birçok geni var.

Sinek konusunda da ben de onu diyorum madem günah, sinek öldürmek de yasalarla yasaklansın. Hiç değilse sineklerin doğal döngüye bir çok madde döngüsüne yararları var.

Ama küçücük bir hücre topluluğu olan embriyonun hiç bir şeye yararı yok.

Şeriat konusunda da kavramı eksik kullanmış olabilirim. Şöyle yazarsam daha anlaşılır olur: Türkiye şeriatla yönetilen bir ülke değildir. Böyle daha doğru oldu. :)

Son düzenleme:
Şuan telden girdiğinden dolayı konuyu açamadım biriniz açın star tv web sitesinde bir çocuk sevdim 18 haziran sezon finali yazıyor biriniz bakın doğruysa konusunu açın

Ya dostum tıpı bana mı anlatıyorsun. Tıp okuyorum ve söylediğin şeyler hep yanlış şeyler. :)

Embriyo kompleks falan değil. Senin o dediğin kodlama falan değil, "Farklılaşma" ki biz buna tıpta diferansiyasyon diyoruz. Diferansiyasyon mekanizması da çoğunlukla imprinting, doğal hücre ölümü, hücre göçü vb. mekanizmalarla işliyor. Embriyo dediğimiz şey daha anne rahmine bile invaze olmamış bu diferansiyasyon aşamalarını yaşamamış, imprinting kodlaması dahi yapılmamış. Yani ortada kompleks bir şey yok. Genler ayrı olay zaten her hücrenin birçok geni var.

Sinek konusunda da ben de onu diyorum madem günah, sinek öldürmek de yasalarla yasaklansın. Hiç değilse sineklerin doğal döngüye bir çok madde döngüsüne yararları var.

Ama küçücük bir hücre topluluğu olan embriyonun hiç bir şeye yararı yok.

Şeriat konusunda da kavramı eksik kullanmış olabilirim. Şöyle yazarsam daha anlaşılır olur: Türkiye şeriatla yönetilen bir ülke değildir. Böyle daha doğru oldu. :)

vallahi tıbbı biraz düşünerek okusan sanada faydalı olur :))))
diferansiyasyon demek farklışamanın imgilizcesi yahuu bunu bilgi olarak sunmak ne ilginç. bak madem tıpta okuyon parmagındaki tırnagın hadi farklışsın kalp oluştursun :)))))))) iş o meriyodaki hücreler özel hücreler hangisinin beyin hangisinin kalbi oluturulacagı Alalh tarafından kodlanmış.

emriyo dediğim gibi koplex bi yapı ama bunu tıp 4-5 hücre olarak tanımlasada o hücrelerden hanisi bölünerek hangi organı oluşturacaklarını biliyor yani içinde büyük bir bilgi depolu. bu kadar bilgi depolu bir hücreye basit demek anca tıbbı gözüyle okuyan biri söyler :)))))))))))))) kısacası morula morula bakma kitaplara :))))))))))

kısacsı o morula hücresi canlı bir varlık ne zaman ne yapacagını biliyor. kuranı kerim işte morulanın uterusa gidip yapışmasını 1400 yıl önce yazmıştır. ve bunu canlı olarak tanımlamıştır

kürtaj yasak işleyen cinayet islemis olur artık kabul edin .

tezini ispatlayamazsan kabul görmez. her yere aynı şey yazmakla olmaz

- - - Ekleme - - -

diferansiyasyon demek farklışamanın imgilizcesi yahuu bunu bilgi olarak sunmak ne ilginç. bak madem tıpta okuyon parmagındaki tırnagın hadi farklışsın kalp oluştursun :)))))))) iş o meriyodaki hücreler özel hücreler hangisinin beyin hangisinin kalbi oluturulacagı Alalh tarafından kodlanmış.

emriyo dediğim gibi koplex bi yapı ama bunu tıp 4-5 hücre olarak tanımlasada o hücrelerden hanisi bölünerek hangi organı oluşturacaklarını biliyor yani içinde büyük bir bilgi depolu. bu kadar bilgi depolu bir hücreye basit demek anca tıbbı gözüyle okuyan biri söyler :)))))))))))))) kısacası morula morula bakma kitaplara :))))))))))

kısacsı o morula hücresi canlı bir varlık ne zaman ne yapacagını biliyor. kuranı kerim işte morulanın uterusa gidip yapışmasını 1400 yıl önce yazmıştır. ve bunu canlı olarak tanımlamıştır

senin spermlerinde canlı ona bakarsan :)))

Kuzey Güney batmış resmen keşke bu sezon final yapsalardı Kıvanç daha iyi bir diziye başlasaydı yeni sezonda

Tırnaktan bir şey oluşamaz çünkü tırnakta hücre yok zaten.

Senin kompleks dediğin embriyo değildir.

Kompleks olan genlerdir ve diferansiyasyon mekanizmalarının işleyişidir.

Hangi organın hangi hücreden oluşacağı embriyo aşamasında henüz belli değildir. Çünkü bunun olabilmesi için öncelikle hücre göçünü olması gerekir. Hücre göçü gerçekleştikten sonra germ tabakaları oluşmaya başlar ve işte o zaman nereden ne oluşacak belli olur. Ki hücre göçü olduğunda da zaten fetüs haline geliyor. Ayrıca morula dediğin hücre topluluğu rahime manevi güçlerle invaze olmuyor. :) Bunu mukozada bulunan yapılar ve annenin hormonları vb. moleküller sağlıyor.

Yani embriyo sadece hücre topluluğu o kadar.

Kur'anda yazması gayet doğaldır zaten bütün bu mekanizmları oluşturan da Kur'anı gönderen de Allah'tır ona kimsenin şüphesi yok zaten sürekli Kur'anda yazılmış demene gerek yok. :)

Tırnaktan bir şey oluşamaz çünkü tırnakta hücre yok zaten.

Senin kompleks dediğin embriyo değildir.

Kompleks olan genlerdir ve diferansiyasyon mekanizmalarının işleyişidir.

Hangi organın hangi hücreden oluşacağı embriyo aşamasında henüz belli değildir. Çünkü bunun olabilmesi için öncelikle hücre göçünü olması gerekir. Hücre göçü gerçekleştikten sonra germ tabakaları oluşmaya başlar ve işte o zaman nereden ne oluşacak belli olur. Ki hücre göçü olduğunda da zaten fetüs haline geliyor. Ayrıca morula dediğin hücre topluluğu rahime manevi güçlerle invaze olmuyor. :) Bunu mukozada bulunan yapılar ve annenin hormonları vb. moleküller sağlıyor.

Yani embriyo sadece hücre topluluğu o kadar.

Kur'anda yazması gayet doğaldır zaten bütün bu mekanizmları oluşturan da Kur'anı gönderen de Allah'tır ona kimsenin şüphesi yok zaten sürekli Kur'anda yazılmış demene gerek yok. :)
daha önce değidiğim gibi kitapları biraz gözünle değil aklınla okusan faydalı olacak . birkez tırnakta hücre vardır. olmaz olurmu yahuu ama ölmüştür.(derinin üst tabakası gibi) ikincisi komplex olarak algıladıgın gen yada dna acaba nerde bulunuyor :))))))) tabiki emriyonun içinde . ya bişey yazarken düşünerek yaz allah aşkına böyle komik şeyler yazma. hücreler diferasiye olmadan önce bu hücreler hangi hücrelerin nerye göç edeceğini hangi germ tabakasından hangi organların oluşacagını nerden biliyor kısacası bu kadar şeyi bilen o morulaya koplex denir.

bak sen de diyorsun herşeyi yaratan Allah bu yazdıklarını 1400 yıl önce yazmışta o morulanın canlı olup olmayacagını mı bilmeyecek :)))))) işte herşeyi bilen yaratan Allah bu işe karşı çıkıyor işte olay bukadar basit. ama sana (herkese) günah işleme özgürlügü vermiş eee cehenemi boşuna yratmadı dimi :))))))))))

Son düzenleme:
daha önce değidiğim gibi biraz kitapları gözünle değil aklınla okusan faydalı olacak . birkez tırnak hücre vardır olmaz olurmu ama ölmüştür. ikincisi komplex olarak algıladıgın gen yada dna acaba nerde bulunuyor :))))))) ya bişey yazarken düşünerek yaz allah aşkına böyle komik şeyler yazma. hücreler diferasye olmadan önce bu hücreler anhi hücrelerin nerye göç edeceğini hangi germ tabakasından hangi organların oluşacagını biliyor kısacası bu kadar şeyi bilen o morulaya koplex denir.

bak sen de diyorsun herşeyi yaratan Allah bu yazdıklarını 1400 yıl önce yazmışta o morulanın canlı olup olmayacagını mı bilmeyecek :)))))) işte herşeyi bilen yaratan Allah bu işe karşı çıkıyor işte olay bukadar basit. ama sana (herkese) günah işleme özgürlügü vermiş eee cehenemi boşuna yratmadı dimi :))))))))))

Tırnakta hücre yoktur. :) Lisede öğretilen bilgilerle gelme bana. :) Keratinleşen epitelin tabakaları vardır. Tırnak dediğimiz yapı en üstteki stratumdur ve bu tabaka oluşurken hücreler patlar ve içindeki maddeler dağılır. Keratin denen madde birikerek de katı bir hal alır. Yani ortada hücre mücre yok. Sadece moleküller var. :)

Morula bir kompleks değildir. Sadece 32 hücreden oluşan bir blastomer topluluğudur. Ayrıca morula ölüdür demedim zaten. :D Morula hücrelerden oluşuyor sonuçta tabi ki canlı. :d Ama kompleks değil.

Hücre göçü dediğimiz olayda da imprinting mekanizması görev alıyor en başta. Yani göç olmadan önce DNA'da belirli bölgeler işaretleniyor ve nereye göç edeceği belirleniyor. Morulayla pek alakası yok. :D

Allah doğal olarak günahlara karşı çıkıyor. :) Ama insana akıl veriyor irade veriyor. Sonrasında herkes serbest. Günah işleyen cehenneme işlemeyen cennete. Sonuçta hangisine gideceğini insan kendisi belirliyor, kimsenin karışmasına gerek yok. :)

Son düzenleme:
Tırnakta hücre yoktur. :) Lisede öğretilen bilgilerle gelme bana. :) Keratinleşen epitelin tabakaları vardır. Tırnak dediğimiz yapı en üstteki stratumdur ve bu tabaka oluşurken hücreler patlar ve içindeki maddeler dağılır. Keratin denen madde birikerek de katı bir hal alır. Yani ortada hücre mücre yok. Sadece moleküller var. :)

Morula bir kompleks değildir. Sadece 32 hücreden oluşan bir blastomer topluluğudur. Ayrıca morula ölüdür demedim zaten. :D Morula hücrelerden oluşuyor sonuçta tabi ki canlı. :d Ama kompleks değil.

Hücre göçü dediğimiz olayda da imprinting mekanizması görev alıyor en başta. Yani göç olmadan önce DNA'da belirli bölgeler işaretleniyor ve nereye göç edeceği belirleniyor. Morulayla pek alakası yok. :D

Allah doğal olarak günahlara karşı çıkıyor. :) Ama insan akıl veriyor irade veriyor. Sonrasında herkes serbest. Günah işleyen cehenneme işlemeyen cennete. Sonuçta hangisine gideceğini insan kendisi belirliyor kimsenin karışması gerek yok. :)
hücre çeperi varsa o hücrdir ister ölsün ister patlasın. neyse uzatmayalım.. kardeş tıp 4-5 hücre oldugu için morulaya yada blastomeri koplex olarak algılamaz. çünkü tıp için koplex olması için dolaşım sistemi sinir sisteminin oluşması lazım. ama bizim kastımız kaç hücre olduguyla alakalı değil.içindeki yani dna dasındaki bilgi. aynı bilgi deri yada kalp hücresinde yok. bu yüzden farklışamaz hep yerinde sayarlar. farklışma bilgisi içeren herşey koplextir. sadece ölüler değişmez diyerek kurtlar vadisine selam

islam açısından bakarsak daha önce yazdım alah cehenemi yaratarak özgürlük tanımış günah işlemeye. o yüzden islam kimsenin günah işlemesiyle ilgilenmez. o iş allahın işi.. muhafaakar insanlar günah oldugu için yasaklansın demiyor muhafazakar inanların karşı çıkmaları günah oldugu için değil.. masum bir begin öldürülmesi vicdanlarını rahatsız ediyor. karşı çıkış yaşama hakının ihlalinden dolayı

Son düzenleme:
hücre çeperi varsa o hücrdir ister ölsün ister patlasın. neyse uzatmayalım.. kardeş tı4-5 hücre oldugu için morulaya yada blastomeri koplex olarak algılamaz. çünkü tıp için koplex olması için dolaşım sistemi sinir sisteminin oluşması lazım. ama bizim kastımız kaç hücre olduguyla alakalı değil.içindeki yani dna dasındaki bilgi. aynı bilgi deri yada kalp hücresinde yok. farklışma bilgisi içeren herşey koplextir. sadece ölüler değişmez diyerek kurtlar vadisine selam çakalım

Hücre çeperi mi. :d Hayvanlarda hücre çeperi mi olurmuş ya. Bakterilerde, bitkilerde ve mantarlarda hücre çeperi vardır. :) Ki sadece hücre çeperiyle hücre olmaz. Hücre zarı olmayan şey hücre değildir zaten. Hücre çeperi bildiğin şeker molekülü başka bir şey değil. Yapı bile değil molekül. :)

Ben de senin dediğini söyledim zaten morula kompleks değildir, içindeki DNA bir komplekstir. Yapı olarak Sinek moruladan daha komplekstir bunu söyledim. :)

Hücre çeperi mi. :d Hayvanlarda hücre çeperi mi olurmuş ya. Bakterilerde, bitkilerde ve mantarlarda hücre çeperi vardır. :) Ki sadece hücre çeperiyle hücre olmaz. Hücre zarı olmayan şey hücre değildir zaten. Hücre çeperi bildiğin şeker molekülü başka bir şey değil. Yapı bile değil molekül. :)

Ben de senin dediğini söyledim zaten morula kompleks değildir, içindeki DNA bir komplekstir. Yapı olarak Sinek moruladan daha komplekstir bunu söyledim. :)

dinimizde günah olan seyi bukadar savunman gerçekten anlamsız kuranı kerim açık net kurtaj yapmak yasak yasaklanıcak ülkemizde doktorlar artık günaha girmicek ..!