11 Ocak 2012 Çarşamba Reyting Sonuçları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu Çarşamba Gecesi Ne İzlediniz ?

• Kuzey Güney (Kanal D)

Oy: 5 27.8%
  • Muhteşem Yüzyıl (Star)

Oy: 10 55.6%
  • Eyvah Düşüyorum (Star)

Oy: 6 33.3%
  • Yetenek Sizsiniz Türkiye (Show)

Oy: 2 11.1%
  • Beşiktaş - Gaziantep BB Maçı (ATV)

Oy: 1 5.6%
  • Son - Tekrar (ATV)

Oy: 0 0.0%
  • Var Mısın Yok Musun (Fox)

• Sakarya Fırat (TRT 1)

• Mavi Kelebekler (TRT 1)

• Diğer (Lütfen Belirtin)

• TV İzlemedim

• Kullanılan toplam oy
    18
  • Anket kapatılmış .
Frekans ile bir ilgisi olmadığını daha önce de söylemiştim. Reyting ölçme sistemleri frekans ne olursa olsun ölçümünü doğru yapar. Kaldı ki çoğu denekler karasal yayında
Kuzey Guney ve Eyvah Dusuyorum izledim.
Kuzey Guney iyice bozdu bence bu hafta. Kuzeyin dugun olayi cok kotu tasarlanmis. Birden karar verdiler hop dugunu birseyler. Guneyin degisik ruh halleri. Ne oldugunu anlayamadim. Kim kime yanik belli degil zaten.
Eyvah Dusuyorum tekrar miydi bilmiyorum ben ilk defa izledim. Eglenceliydi. Kim milyoner olmak isterdeki gibi gerilmeden izleniyor. Gulduruyor. Daha ne olsun.
Olcum sistemleri ile bildiginiz bazi seyler cok yanlis.
1- Olcumdeki karasal oranlari TUIK tarafindan belirlenen oranlar. O da ne ise artik bilmiyorum %20 civari birseydir.
2- Karasal ile kirsal kelimelerini karistiriyorsunuz sanirim. AGB olcumlerinde kirsal nufus olculmuyordu. Bu reyting sistemde olculuyor ama kirsalda karasal yayin kullanan az olur. Genelde uydu kullanirlar. Sehir merkezlerinde vericilere yakin olanlar , ydu takmaya usenenlar, kablo tv kullananlar falan karasal yayin.

1- Deneklerin TUIK tarafından belirlendiğini ben de biliyorum. Aksini iddia etmedim zaten.

2- Karasalın da kırsalın da ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bir konuda bir arkadaş SBT'nin ağırlıklı olarak karasal yayın ölçtüğünü söylemişti. Aklımda o kalmış. O bilgi yanlış olabilir. AGB'de kırsal nüfus ölçülmüyordu demişsin ama bunu nereden çıkardın acaba ?

1 - Deneklerin TUIK tarafindan belirlendigini biliyorsan nasil boyle sacma birseyi dusunebildin cok acayip. Turkiyeyi temsil edecek sekilde dagilim belirlenirken karasal oranin abarti olmasi dusunulemez.
2 - Kirsal dusuk nufuslu olcum yapilmiyordu AGBde. TRTnin itirazi bunaydi zaten. AGBnin sike yapmasi degildi.

1- Türkiye'yi temsil edecek şekilde dağılım yapılmasının karasal veya uydu yayını olmasıyla pek bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Dağılım yapılırken cinsiyet, yaş, eğitim düzeyi, gelir düzeyi gibi temel durumlar göz önünde bulundurulur. Bu dağılım karasal ile de sağlanabilir tam sağlıklı sonuç vermese de. Sonuçta 2500 civarı hanede yapılıyor ölçümler ve karasalda bu oranlar tutturulabilir.

2- Evet haklıymışsın kırsal nüfus ölçülmüyormuş. TNS de ölçmeyecekmiş kırsal nüfusu. Ama TUIK dağılımı yapacaktır uygun şekilde...

admin ben sana diyodum doğu ve güneydoğunun reytingleri ölçülmüyordur ölçülse sonuçlar çok farklı olacak

admin ben sana diyodum doğu ve güneydoğunun reytingleri ölçülmüyordur ölçülse sonuçlar çok farklı olacak

Doğu ve güneydoğu ölçülmüyor diye bir şey yok ki. O bölgelerdeki kırsal nüfus ölçülmüyordu sadece. Yoksa o bölgelerdeki kent nüfüsu ölçülüyordu hep

Doğu ve güneydoğu ölçülmüyor diye bir şey yok ki. O bölgelerdeki kırsal nüfus ölçülmüyordu sadece. Yoksa o bölgelerdeki kent nüfüsu ölçülüyordu hep
niye kırsal nüfus ölçülmüyor bide gelmiş yok reytingler gerçek ülkeyi temsil edecek şekilde yerleştiriliyor gibi şeyler söylüyosun 2000 kişi ülkeyi temsil edemez bu kadar basit.bunları agb için diyorum ki şike de yaptılar zaten herşeyi yalan çıktı
sbt ye güveniyoruz

70 mılyon denek olması lazım 100 ıcın

Kırsal nüfusta maliyetin daha fazla olacağından dolayı ölçülmüyor olabilir. Diğer bir ihtimal ise reklamcılar için kırsal nüfusun pek bir öneminin olmaması olabilir.

Kırsal nüfusta ölçüm yapılmadan da iyi bir dağılım yapılabilir. Hep aynı örneği veriyorum ama 2000-3000 kişiyle yapılan seçim anketlerinin de büyük çoğunluğu sadece kentlerde yapılıyor ve gerçek sonuçlara çok yakın sonuçlar veriyor. Zaten reytingler tamamen doğrudur, gerçekten Muhteşem Yüzyıl tam olarak Türkiye'nin %12'sinde izleniyor gibi şeyler söyleyemeyiz. Ama bu sonuçlar gerçeğe yakın sonuçlardır. Muhteşem Yüzyıl burada %12 çıkıyorsa gerçekteki oranı da %10-15 arası bir şeydir. Küçük dizilerde bu oynama daha da az olur. Biz bu reytinglerin gerçekliğinden çok sonuçlarına, getirdiklerine bakmalıyız. Sonuçta hiçbirimizin bu sonuçları kesin olarak ölçme şansı yok. Ama dizilerin, programların kaderi bu sonuçlara göre belirleniyorsa bu sonuçları kabulleneceğiz.

burda sbt verilerinin saçma gerçekle pek alakalı olmadıgını yazdıgımızda bazı arkadaşlar bizi agır dille eleştiriyordu. pepenin bu kadar izlenip diğer çocuk tv kanalların izlenmemesi.. stv nin ve foxun neden bukadar yüksek çıktıgı anlaşıldı. uçankuşun haberine göre:meger sbt digitürk ve dsmartlı evlerden denek seçmemiş
))))).. pazar günü nasıl tv birde stvde deki belgeselerin reyting rekoru kırdıgı anlaşıldı
)) meleğin aniden %15 shareler çıktıgı anlam kazandı.. arka sokakların ve akasya duragı gibi çocuk dizilerinin nasıl yukarda oldugu anlaşılmış oldu.. sbt resmen denek seçmiş. trthaberin esamesi okunmuyor ama listenin tamamı onlardan oluşuyor. türkiyede sanki başka haber kanalı yok. olacak işdeğil... neyse mayısa kadar mecbur bakacagız ama kimse artık sbt veriler dogru diye yazmasın artık. dünde yazdım sbt nin agb den hiç farkı yok.

Son düzenleme:
[TABLE="class: gridtable"]
[TR="class: evenRow"]
[TD]1[/TD]
[TD] MUHTEŞEM YÜZYIL[/TD]
[TD] STAR TV[/TD]
[TD] 20:49:33[/TD]
[TD] 22:59:03[/TD]
[TD] 01:37:09[/TD]
[TD] 16,75[/TD]
[TD] 37,21[/TD]
[/TR]
[TR="class: oddRow, bgcolor: #BBCCFF"]
[TD] 2[/TD]
[TD] MUHTEŞEM YÜZYIL (TKR)[/TD]
[TD] STAR TV[/TD]
[TD] 19:55:57[/TD]
[TD] 20:46:41[/TD]
[TD] 00:45:21[/TD]
[TD] 9,43[/TD]
[TD] 22,59[/TD]
[/TR]
[TR="class: evenRow"]
[TD] 3[/TD]
[TD] EYVAH DÜŞÜYORUM[/TD]
[TD] STAR TV[/TD]
[TD] 23:03:20[/TD]
[TD] 24:32:56[/TD]
[TD] 01:18:15[/TD]
[TD] 8,37[/TD]
[TD] 24,97[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

helal olsun daha ne olsun

eyvah düşüyorum iyi reyting almış şanslı masadan sonra tutan tek yarışma

Eyvah Düsüyorum çok çok iyi sonuçlar almis.

Digitürk ve dsmartlı evlerden denek seçilmemiş mi gerçekten? Türkiyenin yüzde onu gibi bir rakam eder bu. stv ve foxun yüksek çıkması bundan olabilir. Meleğin sharei ile bağlantısı olmaz ama böyle bir olayın.

kuzey güney böyle devam etsin yakında dibi boylar.saçpa sapan olaylarla diziyi ilerletiyolar eğer 2 bölüme düzelmezse bi daha izlemicem.yetenek sizsiniz türkiye veya çocuklar duymasından birini izlerim belki

kafana göre atıp tutma kardeşim nerden biliyon.sevdiğin dizi düşük geliyor geliyosun yok sbt şöyle yok sbt böyle diye atıp tutuyosun sbt güvenilir ve doğru sonuçlar veriyor aşağı yukarı.hele agb den her türlü iyidir.sbt doğrudur