Kuzey Guney ve Eyvah Dusuyorum izledim.Frekans ile bir ilgisi olmadığını daha önce de söylemiştim. Reyting ölçme sistemleri frekans ne olursa olsun ölçümünü doğru yapar. Kaldı ki çoğu denekler karasal yayında
Kuzey Guney iyice bozdu bence bu hafta. Kuzeyin dugun olayi cok kotu tasarlanmis. Birden karar verdiler hop dugunu birseyler. Guneyin degisik ruh halleri. Ne oldugunu anlayamadim. Kim kime yanik belli degil zaten.
Eyvah Dusuyorum tekrar miydi bilmiyorum ben ilk defa izledim. Eglenceliydi. Kim milyoner olmak isterdeki gibi gerilmeden izleniyor. Gulduruyor. Daha ne olsun.
Olcum sistemleri ile bildiginiz bazi seyler cok yanlis.
1- Olcumdeki karasal oranlari TUIK tarafindan belirlenen oranlar. O da ne ise artik bilmiyorum %20 civari birseydir.
2- Karasal ile kirsal kelimelerini karistiriyorsunuz sanirim. AGB olcumlerinde kirsal nufus olculmuyordu. Bu reyting sistemde olculuyor ama kirsalda karasal yayin kullanan az olur. Genelde uydu kullanirlar. Sehir merkezlerinde vericilere yakin olanlar , ydu takmaya usenenlar, kablo tv kullananlar falan karasal yayin.