Gerçekten çok haklısın ve bu umre olaylarının tehlikesini ilk sen sezmiştin forumda. Şimdi umreden gelenler herkeste tokalaşacak, öpüşecek, ziyarete gelenler olacak. Başımıza bela olacaklar.

Bir an önce polis kontrol şartı ile evlerinde tutulmalı yada karantinaya alınmalı acilen!

Mart sonuna geldiğimizde eğer vaka sayısı 4-5 haneye ulaşmamışsa üstesinden gelmişiz demektir, daha da çok büyük felaket yaşanmaz. Ancak bu gerçekten çok zor gözüküyor bu Umre olayından sonra. Gerçekten çok korkunç bir şey, göz göre göre 20 bin potansiyel taşıyıcı ülkeye geliyor ve tek yapılan şey “Lütfen evinizden çıkmayın.” Kafam almıyor, nasıl bu derece vurdumduymaz ve etkisiz kalıyorlar? Bu olaydan sonra içime iyice fenalık çökmeye başladı artık psikolojik ve ruhsal olarak bunalma eşiğine geldim ki stresten mide bulantısına neden olan türden.

Öncelikle acilen OHAL ilan edilmeli. Ardından bütün ülke karantinaya alınmalı ve şehirlere giriş çöküş yasaklanmalı. Camiler ve AVM’ler öncelik olarak, iş yerleri sonraki aşamada ivedilikle kapatılmalı ve sadece eczaneler, hastaneler ve yemek tedarik edilecek belli yerler açık kalmalı. Durum gerçekten kötüye gidiyor bu Umre’den gelmekte olan 20 bin potansiyel taşıyıcı + Yurt dışından gelmekte olan diğer potansiyel taşıyıcılarla birlikte.

Tüm bunlar yapılıp birkaç hafta direnebilirsek ekonomik olarak dahi uzun vadede toparlanabiliriz ayakta kalacağımız için. Ama yok ekonomik kaygılardan dolayı şimdilik çekiniyorlarsa bu adımları atmaya, virüs yayılıp kırıp geçtikten sonra tıpkı Çin’de, İtalya’da, İspanya’da olduğu gibi hayat yine duracak, üstelik bu sefer ekonomik olarak çok daha kötü sonuçlara neden olacak.

Her neyse, şu aşamaya kadar bir şekilde durumu idare eden hükümetin bu Umre vakasıyla birlikte nasıl olayı eline yüzüne bulaştırmakta olduklarına akıl erdiremiyorum. Devir siyaset devri değil can pazarı, hayatta kalma devri. Her türlü siyasi düşünce, çekişme bir sonraki vakte kadar devre dışı artık. Bu yüzden bizi yönetenlere güvenmek istiyoruz, “lütfen” demelerini değil zor kullanmalarını, devlet baskısını ve otoritesini istiyoruz. Devlet böyle günler için vardır.

Umreden gelen kişilerin yaş ortalaması genel olarak 50+ oluyor. Çünkü oraya daha yaşlı kesim gidiyor ve eğer taşıyıcı olarak Türkiyeye dönerlerse maalesef durum çok kötüye gider. Çünkü yaş ortalaması yükseldikçe ölüm oranı da artıyor.

Potensiel taşıyıcı olacak yaşlı kesim ise Türkiyeyi ikinci bir İtalya olma yolunda irelletir. Mesela şu an İtalya öyle bir durumdaki karantinin falan işe yaraması bile birkaç hafta gerektiriyor, nükleer enerji gibi durduralamaz şekilde hastalık orda ilerliyor.

Allah korusun yakınlarıma bir şey olacak olursa bu potansiyel katilleri asla affetmeyeceğim. Yazıp yazıp siliyorum. Şu an, tam şu an... Yazıp yazıp siliyorum yasal risklerden, yazımın provakasyon olarak algılanma ihtimalinden dolayı. O yüzden daha diyecek bir şey yok, geçmiş olsun hepimize.

Anlık kesinti olunca modem kendini resetleyememiş
Işıklar filan tam yanınca aklıma gelmemişti. Fişi çekip taktım. O rahatlamayla film izledim
Alıntını editlermisin

Kaos denen şey böyle bişeymiş bir kez daha anladım
İçime @Tolstoyevski kaçmiş gibi depresif anıma denk geldi

GECENİN ÖZETLERİ:

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in eşi koronavirüse yakalandı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez karantina altına alındı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüs testi negatif çıktı.

Özbekistan ilk koronavirüs vakasını bildirdi.

Özbekistan'da bir vaka daha!

Özbekistan Sağlık Bakanlığı yetkililerin açıklamasına göre Fransa'dan dönen bir Özbek vatandaşın koronavirüs testi pozitif çıktı.

Prof. Dr. Derya Unutmaz, "Koronavirüs konusunda inanılmaz bilimsel ilerleme var, tedavi ve aşıda çok kısa sürede başarı gösterilecek.'' açıklamasını yaptı. Unutmaz, ABD'de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde baş araştırmacı olarak çalışmaları yürütüyor.

Reactions: serhatt
SON DAKİKA!

Kazakistan'da, son 2 günde 8 Coronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından OHAL ilan edildi.