Dünyadan kısmı silinmesi iyi olmuş. Burası genel konu zaten. :D Virüs ile ilgili Türkiye ve dünya herşey konuşabilirz. Türkiye konusu açan arkadaşlar da orada takılır. :A
Ahmet bak aklıma ne geldi. Sende Azerbaycan'dan son gelişmeler konusu aç merak ediyoruz ne oldu son durum diye. :A Bende Kıbırıs'tan son gelişmeler konusu mu açsam. (b)

• Güldürdün
Reactions: Ahmed
Biraz daha abart istersen. :) Gerekirse ikisinde de paylaşılır nedir bu karşıtlık anlamıyorum. :D
Kafamız karışıyor bir oraya yazdım bir buraya. :A Eğer TR'de İtalya gibi bir durum olsa hak verirdm sana ama şimdilik bir şey yok. Aman konu sahibi izin vermiş zaten bana laf düşmez. :A

Kafamız karışıyor bir oraya yazdım bir buraya. :A Eğer TR'de İtalya gibi bir durum olsa hak verirdm sana ama şimdilik bir şey yok. Aman konu sahibi izin vermiş zaten bana laf düşmez. :A
İki konunun hem başına hem sonuna kocaman logo koyduk karıştırılsa da taşınır sıkıntı değil. :A

• Güldürdün
Reactions: Harunnn60
Bu gece Türkiye'de çok sayıda yeni vaka açıklanacak gibi geliyor umarım yanılırım.

Sadece 1 vaka, sıfır ölümün olduğu ortamlarda okulların 3-4 hafta tatil edilmesi, liglerin seyircisiz olması vb gibi önlemler değil Türkiye gibi bir ülkede, Avrupa ülkesinde bile fazla olurdu. Zaten gecenin 1’inde yapılan açıklamada da tek 1 vakanın bildirilmiş olması sadece başlangıç amaçlıydı, yoksa o zaman da birden çok olduğunu tahmin etmek abartı olmaz.

Fakat İtalya gibi, İsrail gibi Bir an önce ülke karantina altına alınmalı. Ya tamamen giriş çıkış yasak olmalı, ya da 14 gün boyunca TR dışından gelen herkes karantinaya alınmalı. Bunun başka bir yolu yöntemi yok. Dalga geçer gibi “14 gün kuralına dikkat edelim” demekle kimse dikkat etmeyecek, adam yurt dışından gelmiş ve “bakan bey 14 gün boyunca dikkatli olun” diye düşünüp evden dışarı mi çıkmayacak?

Bu karantina eninde sonunda olacaktır ama ne gerek var ölüm sayısının üç haneli rakamları görmesinden sonra aklın başına gelmesine. Avrupa ibret alınıp en baştan yapılsa uzun vadede her türlü kazanç olur.

2651 de yeni vaka. Toplamda 15 bini geçtiler. Nüfusları biraz daha fazla olsa Çin'i rahat geçeceklerdi.

İtalya önlemleri almakta çok çok geç kaldı. Avrupa da İtalya'ya karşı önlemleri almakta çok geç kaldı. Sonuç ortada.

Sen İspanya'ya gidecektin sanırım iyi ki gitmemişsin. Aynen çok geç kalıyorlar gün öncesine kadar İtalya ile Avrupa sınırı açıktı düşün çok korkunç. Hala daha akıllanmadılar bence bazı ülkeler gevşek davranıyor. Hollanda başbakanı tokalaşmayın diyor sonra yanında ki adama sarılıyor, okulları bile geç kapattılar çok rahatlar.

Bugün İspanya'da 31 yeni koronavirüs ölümü

• Beğendim
Reactions: bazinga
Bütün şehirlerdeki otogarlar tıklım tıklım doluymuş bu tatil olayından sonra. Bir iş de eksiksiz yapılsa şaşıracağım, hiç değilse önceden sürekli söylenmeliydi şehirden ayrılmayın, yurdunuzda kalın diye. Şu an böyle olunca ülkenin dört bir yanında virüs alışverişi olacak kaçınılmaz olarak.

Bir de bu kadar önlemler alıp da cuma namazını iptal etmemek? Arabistan bile mecburen Kabe’yi boşaltmak zorunda kaldı, böylesine afet durumlarında bu işin günahı olmaz tam aksine önlemini almak dinen de caizdir. O yüzden cuma namazlarının da iptal edilmesi şart. Zaten gelecek haftaya kesin iptal edilir ama çok geç olabilir. Hele bir de camiye giden genel kesinin 65 yaş üstü olduğunu düşünürsek büyük felaket doğrusu...