Binlerce hatta yüzbinlerce insanın hayatı tehlikesi söz konusu olacaksa zaten her şeyin alt üst olması kaçınılmaz ve zaten öyle de oluyor, şu an farkında değiliz ama dünya alt üst oluyor bu illet yüzünden. Çin çöktü, İtalya çöktü, İran çöktü. O yüzden ne kadar çok önlem alırsak belki kısa vadede zarar olur ancak uzun vadede hayatta ve ayakta kalırız

bu arada zaten şu an stres gerilim tavan yaptı o yüzden Bol bol “
” ve “
“ gibi pozitif gülücükler kullan sen de “
“ gibi normal zamanda da ruhumu emen ifadeler daha da gerilim stres yaratıyor sanki çok da önemli bir durummuş gibi

Alt tarafı 1 kişi açıklandı, daha çok vaka vardır illa ki ama şu an endişe edecek bir şey yok. Öldürücülük olanı zaten düşük, hele ki genç ve orta nesilde. Bunları sakinleşmek için söylemiyorum, gerçekten de öyle. Sadece bakan efendinin gecenin 1’inde son derece “şeffaf” açıklama yapmış olması ülke geneli gerilim yarattı. O “şeffaf” kelimesini kullanmayacaktı...

Reactions: Dosi
Yine de bizim sağlık bakanının hakkını yememek lazım adam iyi çalışıyor. İngiliz sağlık bakanı bile corona virüs kaptığına göre eleştirileri biraz kısmakta fayda var.

Reactions: Tolstoyevski
😊bu bence gayet şirin bir emoji, onunla idare et ve yorgunluk fena çökmüş. Öyle oluncada nedense "
" kullanmıyorum😏🙄
iyi geceler dilerim😊

Reactions: Tolstoyevski
😊bu bence gayet şirin bir emoji, onunla idare et ve yorgunluk fena çökmüş. Öyle oluncada nedense "
" kullanmıyorum😏🙄
iyi geceler dilerim😊

Tartışmayı özetleyeceksek;

Şehrin açıklanmasının kötü yanı: O şehirdekiler başka şehirlere kaçarak Virüsü ülke geneline daha fazla yayabilir, nasılsa o şehirde var bizde yok diye önlem daha az alınabilir 😂

Şehrin açıklanmasının iyi yanı: Mesela çoluk çocuk okula gitmez, yaşlısı dışarı çıkmaz ve açıklanmamış olsa belki çıkacakları için virüs kapacakken o durumda kapmazlar; insanlar ekstra önlem alır.

Yine de ilk baştaki stresten kaynaklı şeyleri geçersek 24 saat içinde zaten ortaya çıkacaktır. Ama dediğim gibi en etkili ve Güvenli yol şehirlerin karantinaya alınması...

Türkiyede ilk vaka çıkması beni hiç şaşırtmadı. Ben hep bunu savundum ki, orada var ama açıklayamıyorlar. Amma artık daha fazla yayılmasının karşısını almak için zorunda kalınarak açıklanmıştır. Üstde de kaç mesaj yazdım bununla ilgili ve hep dedim ki, çok az turist alan ve küçücük ülkelerde bile vaka sayısı 40-50 falan ama koskoca Türkiyede yok. Bu ise, Mantık ve matamatiksel olarak imkansızdı.
İlk vaka geldiyse gerisi de gelecektir, en zoru ilk vakayı açıklamak. Bizde de ilk vaka açıklandıktan sonra kısa sürede hızla 13'e geldik.

Reactions: Emre Ozansoy
Gece erken uyudum açıklamalardan sabah haberim oldu. Sayının daha fazla olduğunu düşünenlerdenim ben de. Sık sık elimizi yıkayıp dezenfektan kullanalım. Ben bir aydır her toplu taşıma kullandıktan sonra, cafelere, avmlere gittikten sonra kullanıyorum. Umarım daha fazla sayıya ulaşmadan atlatırız.

Son Dakika

Polonya tüm okul, müze ve sinema salonlarını kapatma kararı aldı!

Gürcistanda vaka sayısı 15-den 23-e yükseldi.

Bazı marketlerde kolonya satışları kişi başı 2 adet ile sınırlandırıldı.

Şimdi yine konuşmayım diyorum ama duramıyorum.

Bizde (Azerbaycanda) karantindeki bir kişi kaçmış?
Şimdi bu karantin mi? Yoksa karantine alınmış adamın grip olması mı?
Hadi kaçdıysa yaysın o virüsü.
Koronalı adamın hali mi olur kaçmaya? Bir grip oluyoruz sereserpe yatıyoruz halsizlikten. Bu adam da büyük ihtimal grip falandı 3 güne kendine geldi şimdi çıkmak istiyor adam da ne yapsın? Ben kızmıyorum ona helali hoş olsun, eğer virüs gerçekten varsa da bırak yaysın, herkes taşın altına elini soksun.
Bakalım kim elenecek?

Ayrıca o adamların hepsinin fosur forus sigara içtiğine de eminim.

Hello, karantina nerede?

Ekli dosyalar

• 00478F7F-4CC1-4297-84D8-95FB7D7FD110.jpeg
    300.6 KB · Hit: 104
Hello, karantina nerede?
Türkler için çoğu zaman karantina sadece bir odada tutulmak veya evden çıkmamak olarak nitelendiriliyor ama hijyen kısmı hiç düşünülmüyor bile. Foto güldürdu

Reactions: DR
Ciddiye almaman ve korkmaman anlaşılır da her yorumunda bukadar komik bulman çok garip. Bir gerçek var ortada, 4500 kişi ölmüş ve her geçen dakika artıyor bu sayı.

Ciddiye almaman ve korkmaman anlaşılır da her yorumunda bukadar komik bulman çok garip. Bir gerçek var ortada, 4500 kişi ölmüş ve her geçen dakika artıyor bu sayı.
Kanserden de dakikada kaç kişi ölüyor, o bence bundan daha ciddi bir konu. Ama yine de bunu bile bile sigara içen insanların ölmemek için direnmesi biraz abes kaçıyor. Benim için ciddi çekilde dalga konusu bu açık açık söylüyorum yani. Amaç ortalık karıştırmak da insanların buna düşmesi daha komik bence.

Bir de kapı gıcırdasa market boşaltan tipler var, yüne çıkar öyleleri.

Bu arada ben burda oturup ağlarsam o insanları (olmayan) virüsten kurtarmayacağım.
En azından gülerek stres'ten ölme riskimi azaltıyorum. 😉

Bence siz de öyle yapın. Kendi dalganıza bakın, nasılsa bulaşmayacak size yani. Bu kadar üzülüp stres yaparsanız Allah korusun kalpten gidersiniz, kalpten gitmeseniz bile ömrünüzü kısaltırsınız. 😉

80 milyon nufuslu bir ülkede..
Adana Ceyhanda A Hastanesinde ki Ali Veli 52 yaşında ilk hastamızdır.

Gibi bir açıklama ile gelmesinin hiçbir faydası olmazdı bakanın. Bende şuan için gizli kalmasını doğru buluyorum.
Tek bir yer hedef belirtilmesinin kimseye bir faydası olmaz.

Siz şimdi kendim napabilirim ona bakacaksınız;
14 Kural dedikleri gerçekten önemli ve uygulaması çok basit şeyler.
Aklı başında herkes yapabilir.
Hastalık çok düşük bir oranla ciddi etki yapan bir hastalık; genelde yaşça büyük ve kronik hastalıkları olanları malesef daha ağır yada ölümcül etkiliyor ki o yüzden 60 yaş üstü için bir süre evlerinde kalması isteniyor.

Çantanıza kaliteli(80 derece) kolanya olsun; yada en az %70 alkol içeren antiseptikler...Islak mendiller yada kuru peçeteler hikaye.

Toplu taşıma araçlarında suratlara doğru solumayın,tek bir yere tutunmaya çalışın..Virüsün 1 saatlik yerleşme vakti var;kalabalık ortamlardan çıktığınızda hemen arındırın kendinizi.

Hurafelere;internetre her yazılana inanmayın. Orda 3 kişi öldü,burada 10 vaka çıktı...Bunları takip edip ,çetele tutmayın ne faydası oluyor mesela?

Hayatınıza kaldığınız yerden +1 fazla önlem alarak; ERTELEYEREK devam edeceğiz birsüre..

Herkes senin gibi virüsle dalga geçse ve en ufak bir özen göstermese ölü sayısı çoktan yüzlerce katına çıkmıştı. O kadar katı önlemler uygulanıyor ve buna rağmen önüne geçilemeyen bir hastalıktan bahsediyoruz.

Kanserle veya başka bir hastalıkla karşılaştırmak anlamsız. Kanser zaten çağımızın en korkunç hastalığı ve yıllardır hayatımızda. Bu ise şu an önlenebilir ve önüne geçilebilir bir hastalık.

Hiç kimse önlem almazsa çevrenizdeki 20 kişiden 1 tanesi bu hastalıktan ölecek gibi düşünebilirsiniz. Bunda en ufak bir dalga geçilecek nokta göremiyorum.

SON DAKİKA!

İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 196 kişi daha artarak 827'ye yükseldi! (Sputnik)

Reactions: Ahmed and Harunnn60