Ölü sayısı 5.000'i geçebildi mi?

Ocak ayının sonlarında 100’ü geçmiş miydi? Daha 40 gün geçmeden şimdi 5000’lerden bahsediyoruz. Fakat bunun geometrik olarak katlamalı artmaya devam etmesi durumunda sene sonuna kadar ne kadar korkunç sayılara ulaşacağından bahsedilmiyor. Herhalde küçümseyenler düşünüyor Kİ nasılsa tedavisi bulunur. Ancak keşke o kadar kolay olsaydı...

Bu olayı küçümseyenler galiba ölümcül tehlikede hastalık, virüs salgını denince tüm dünyada bir anda birkaç gün içinde milyonlarca ölümün gerçekleşmesini algılıyor olmalılar halbuki böyle bir şey doğal şartlarda imkansız. Orta çağı kasıp kavuran Veba bile uzunca bir sürece dayanan hastalık süreci sonrası ne kadar yıkıcı olduğunu göstermiş, öyle üç günde 100 milyonlarca insanın ölmesi Orta Çağ döneminde bile görülebilecek bir şey değil. Bu olay ise henüz çok yeni, 3 ayda bu noktaya gelinmesi hayra alamet değil. Dünyadaki tüm devletlerin sıkı önlemler alması, Kabe’nin dahi boşaltılması, futbol gibi dünya paranın döndüğü sektörde birçok maçın ertelenmesi ve ertelenecek olması daha birçok olay... Kimse farkında değil ancak bu olayın etkisi 2020’lere her anlamda damga vuracak olumsuz yönde. En çok da sağlık ve ekonomik bakımdan.

Sadece birkaç üye gelip bizlerin virüsle ilgili düşüncelerimizi ve yorumlarımızı tiye alır gibi yorum yapıp çıkıyor. çok rahatsız edici.
Beğenmiyorsanız okumayın, size hafif bişey bize ise büyük felaket. e kime ne :D
Ölü sayısı 10.000 olunca bana haber ver. 7 ay falan sürer sanırım bu. Ahahaha kendi kendinizi sebepsiz yere yiyip bitirmeye devam edin.

• Beğendim
Reactions: Ahmed
Ocak ayının sonlarında 100’ü geçmiş miydi? Daha 40 gün geçmeden şimdi 5000’lerden bahsediyoruz. Fakat bunun geometrik olarak katlamalı artmaya devam etmesi durumunda sene sonuna kadar ne kadar korkunç sayılara ulaşacağından bahsedilmiyor. Herhalde küçümseyenler düşünüyor Kİ nasılsa tedavisi bulunur. Ancak keşke o kadar kolay olsaydı...

Bu olayı küçümseyenler galiba ölümcül tehlikede hastalık, virüs salgını denince tüm dünyada bir anda birkaç gün içinde milyonlarca ölümün gerçekleşmesini algılıyor olmalılar halbuki böyle bir şey doğal şartlarda imkansız. Orta çağı kasıp kavuran Veba bile uzunca bir sürece dayanan hastalık süreci sonrası ne kadar yıkıcı olduğunu göstermiş, öyle üç günde 100 milyonlarca insanın ölmesi Orta Çağ döneminde bile görülebilecek bir şey değil. Bu olay ise henüz çok yeni, 3 ayda bu noktaya gelinmesi hayra alamet değil. Dünyadaki tüm devletlerin sıkı önlemler alması, Kabe’nin dahi boşaltılması, futbol gibi dünya paranın döndüğü sektörde birçok maçın ertelenmesi ve ertelenecek olması daha birçok olay... Kimse farkında değil ancak bu olayın etkisi 2020’lere her anlamda damga vuracak olumsuz yönde. En çok da sağlık ve ekonomik bakımdan.
Geometrik olarak katlanarak artması ihtimali sadece felaket senaristlerinin dile getirdiği bir şey gibi duruyor...

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Biz herşeye çok büyütüyorsunuz gözüyle bakarsak o zaman deprem içinde hiç önlem almayalım. Nasıl olsa olabilir de olmayabilirde, büyüklüğü de az olabilir belki dimi. :)

• Beğendim
Reactions: Ahmed
Sürekli komplo teorileriyle, bunların olacağına inanarak yaşanmaz. Elimizde bilimsel veriler var, virüsün şu an gelebildiği nokta var. Ölen insan sayısı belli, iyileşen insan sayısı belli. Bunları baz alarak yorum yapmak en sağlıklısı. Aksi taktirde gerçekten dalga geçilesi mesajlar, senaryolar ortaya çıkıyor. Keşke bu virüs hiç ortaya çıkmasaydı ama çıktı, gördüğümüz bütün kötü senaryolara inanıp, sürekli komplo teorileri üretip, karamsar karamsar mı takılalım ben anlamadım...

“2018’de İtalya’da 832 bin kişiye bulaşan grip salgını bir haftada 30 insanın ölümüne neden olmuşken; sadece 3858 kişide şimdilik rastlanmış olan Coronavirüs tek bir günde 41 kişinin ölümüne neden oldu!” Durum çok korkunç bir hal almaya başlıyor. İran’da olsa, Afrika ülkesinde olsa, Arabistan’da ya da Türkiye’de olsa anlarım ama Avrupa’nın ortasında böyle korkunç bir rakamın olması tek bir lanet günde... @Forumdash

Şuruyu böyle okuyunca aklıma BU geldi. Daha fazla detayı için TIKLA

ayrıca şu döylemimi günceleme istiyorum :A ABD'de alarma geçti yavaştan :A

ABD ve AB'de ülkelerinde de vakalar çoğalırsa gündemime alırım:X Hiçbir bilim adamı çalişmiyor aşı üzerine galiba:F

Sen dışarı çıkar mıydın ki :A

Kampüse ulaşmak için 2 durak otobüs ve metro kullanımını saymazsak (ki esas risk onlarda aslında) neredeyse bütün günüm okulda, ders çalışma salonunda filan geçiyor olmadı bu :A Bir de yemekhane olayı var tıklım tıklım oluyor ama mide boş olunca virüs filan nafile insanın gözü başka bir şey görmüyor malum :A

• Güldürdün
Reactions: Harunnn60
Kampüse ulaşmak için 2 durak otobüs ve metro kullanımını saymazsak (ki esas risk onlarda aslında) neredeyse bütün günüm okulda, ders çalışma salonunda filan geçiyor olmadı bu :A Bir de yemekhane olayı var tıklım tıklım oluyor ama mide boş olunca virüs filan nafile insanın gözü başka bir şey görmüyor malum :A
Bu hafta yanıma ıslak mendil alacağım, metrobüsten indikten sonra silerim hemen. Sende kullan :A
Bol bol c vitamini ve ıhlamur iç.

Bugün biraz boğazım ağrıdı hemen ıhlamur içtim, geçti valla nazar değmesin iyi gidiyorum hastalıksız bu sene. :A

• Güldürdün
Reactions: Forumdash