🌍 bazinga ile Sanal Dünya Turu - 4. Bölüm: Stockholm 🇸🇪

@Dosi sana demiştim ya İsveç Avrupa'da gelmek isteyeceğim son ülkelerden biri olur diye vazgeçtim
Sen ülkeme oy vermediğinde sana kapımız kapalı dediğimde havalı konuşmuştun

Göteborg'un konusu açıldığında bakalım bizim şehrimizde beğenilecek mi. En güzel manzaraları eklerim

Reactions: xdragxx
Eline sağlık @bazinga, Stockholm sanırım en çok ilgimi çeken şehir oldu.
Bir gün gitmeyi çok isterim. Özellikle Stockholm Old Town ve Strandvagen daha çok ilgimi çekti.

Bir kere Dosi'yle konuşunca burayı ismime benzettiğinden ne zaman adını duysam aklıma ilk kendim geliyor.

Reactions: bazinga and Dosi
Bu arada @bazinga Strandvägen ve Monteliusvägen olarak ekleme yapabilirsin
okurken ä harfi e olarak okunuyor. Noktasız hali konuda olduğu için eminim herkes haliyle a diye okumuştur. Diğerleri düzgün. Son kontrolü yaptım

Konuda bahsi geçen bir konuya deyinmek istiyorum. Suç oranları son senelerde evet yükseldi ve tabiki sebebi yabancıların (mülteci vs. çoğalması)
Suç oranlarının en fazla olduğu şehir ise Malmö (3. büyük şehrimiz). Malmö demişken orda rahatlıkla Danimarka'yı görebildiğimizide belirtmem gerekir. Aslında mesafe 27 km hava mesafesi olarak. Araba ile 40 dakika, hızlı tren ile 12 dakika.
Söz konusu diğer ülkem olunca nasılda çenem açıldı

Reactions: bazinga
Boşver ya senden başka kimse anlamıyor aradaki farkı.

Suç oranıyla ilgili bilgiyi senin de teyit etmene sevindim. Malmö için verdiğin ekstra bilgiler için de teşekkürler.
Mülteciler en çok Malmö'de mi peki ülke sınırı olduğu için?

Reactions: Dosi
Yarın öbür gün gelirseniz telafuzu doğru yapın diye dedim

Mültecileri tam olarak bilmiyorum ama Malmö'de diğer şehirlere göre dah fazla yabancılar kalıyor ve haliyle onların bulundukları bölgelerde suç oranı çok fazla.
İsveçin genelinde de nüfusun %25ini yabancılar oluşturuyor ve bunların %19'u İsveç dışında doğan kişiler.

İkinci ve üçüncü bölümleri unutmuşum, bugün bu bölüm ile birlikte okudum. Emeğine, eline sağlık @bazinga
Çok iyi bir etkinlik oldu forumda.

Vasa Müzesi'nde ki gemi baya ilginç. Aklıma Barbaroslar geldi.
Eğer gitme şansım olsaydı oraya kesinlikle giderdim Army Museum ile birlikte.

Skogskyrkogården'da bir mezarlık için çok garip bir görünüşte, merak ettiğim bir diğer yer oldu. Medeltidsmuseet'da baya ilgi çekici gözüküyor buradan.

Tekrardan eline sağlık.

Değişik farklı ülkeler tanımak onlar hakkında bilgiler öğrenmek her zaman hoşuma gitmiştir emeğine sağlık @bazinga

Foruma aktif giriş yapamasam da mobilden takip ediyordum. ok güzel bir konu olmuş @bazinga
Hatta isteğimi dikkate alıp konusunu hazırladığın için teşekkür ederim 🙏

Favori yerlerim birbirinden alakasız ama Skogskyrkogården ve Fotografiska Stockholm oldu. Gitmek nasip olur inşallah bir gün