🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Doğru, kartlar konusunda bir yetkisi yok zaten. Üstte başkanın da yazdığı kanuna göre kararı verebiliyor. Vatandaşın huzuru, güvenliği için ek olarak kararlar verebilir.
Her belediyede var mı acaba bu. Diğer şehirlere de bu tarz önlemler gelmesi şart çünkü.

Reactions: Yiğitt
Babam zaten çok tedbirli bir adam,çıkmıyordu ama acaba sınır nasıl ..Neticede günlük rutin,market,ekmek vb. gidiyordu adamcağız. Bakalım detayını göreceiz birazdan.
Olm bu yasağı AB kesimi anlarda TOTAL nasıl anlatacaklar merak ediyorum

Ulaşım kartlarından bahsederken bu çok daha iyi ve kesin bir çözüm oldu

Valla bıktım sokakta yaşlı görmekten. Hayır bilgelik bir tarafları da yok hepsinde bir kibir bir cahillik.

Şimdi yemekte diyordum "aslında 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirilmeli" diye. 1 dakika sonrası televizyonda son dakika haberi olarak verdiler.
Keşke hayattaki her isteğim böyle hızlıca uygulamaya konsa.

Her belediyede var mı acaba bu. Diğer şehirlere de bu tarz önlemler gelmesi şart çünkü.
Evet, her başkanın görevi dahilinde. Güvenlik, sağlık gibi hususlarda olağanüstü kararlar alabilirler. İlk Konya yaptı zaten, diğer belediyeler de yapar diye bekliyordum ama İçişleri Bakanlığı'nın son kararıyla birlikte gerek kalmayacak gibi.

Reactions: MasacRE
Önce Mansur başkan uyguluyor, ardından diğer belediye başkanları uyguluyor. Su kesintisi yapılmayacağını ilk Mansur başkan yaptı, ardından diğer belediyeler en son da ise Çevre Bakanlığı... Kira alımlarının ertelenmesini önce Mansur başkan yaptı, ardından diğer belediyeler...
Bak başladılar yapmaya bile... @MasacRE
https://twitter.com/x/status/1241399324396998656

"...Korkmuyoruz, nasılsa hepimiz öleceğiz." diyor haber de bunağın biri. Ne denir ki.

Zararın neresinden dönülürse kârdır tabi ki. Ama kısmen bile yeterli mi?) hayır.

“65 yaş üstü “SINIRLANDIRILDI” bu mu yani muhteşem önlem? Ben değişen bir şey göremiyorum, sokağa çıkma yasağı her kesim için gelmediği sürece “sınırlamalar” nafiledir. Birincisi, yaşlı adam evinde oturur ama torunu, çocuğu dışarıdan virüsü kapıp yine bulaştırır eğer genel yasak ilan etmezsen. İkincisi yaptırım nasıl uygulanacak? Yine de göz korkutmak adına olumlu bir gelişme tabi. Lakin inatla OHAL ve ulusal sokağa çıkma yasağı, karantina ilan etmiyor olmaları hayret verici bir şey, sanki ekonomi kalmış gibi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kent sokaklarını arşınlayarak, başta yaşlılar olmak üzere vatandaşları tek tek uyardı "Lütfen evinize gidin" diyen Tugay, "Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları için bizi aramalarını bekliyoruz" dedi.

Bakalım gelen kısmi yasak engel olacakmı yaşlı kesime....

Detaylarını merak ediyorum. Neye göre sokağa çıkan insanların 65 yaş ve üzeri olduğunu anlayıp gereken yapılacak, neye göre kronik hastalığı olup olmayan insanları ayırt edebilecekler. Bunlar önemli. Keşke direkt ülke çapında sokağa çıkma yasağı gelseydi ama buna da şükür tabii.

Ulaşım kartlarından bahsederken bu çok daha iyi ve kesin bir çözüm oldu
Valla bıktım sokakta yaşlı görmekten. Hayır bilgelik bir tarafları da yok hepsinde bir kibir bir cahillik.
"...Korkmuyoruz, nasılsa hepimiz öleceğiz." diyor haber de bunağın biri. Ne denir ki.
İçişleri bakanlığından yasak geldi zaten
22 dakika geçti, daha detaylı bir açıklama yok...

https://twitter.com/x/status/1241409858437550080