🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

O tüm nüfus için söyleniyordu. Tüm nüfus için iki doz oranı hala %42.8.

Bir de yanılmıyorsam delta varyantı da yoktu o zamanlar. Bulaşıcılık arttığı için %60 yerine %80'leri görmek gerekiyor olması muhtemel.

Öte yandan %60 civarını bulan Almanya, İngiltere, İspanya gibi ülkelerde tablo bize göre çok daha pozitif gözüküyor. Özellikle İngiltere'de maske hiç kullanılmıyor bildiğim kadarıyla...

Maviler epey azalmış ama turkuaz tablo yerinde sayıyor hatta daha da fena...

Vakalar azalmaya devam ediyor. Anlaşılan ağır hasta sayımız epey yüksek ve vefat sayıları bir süre daha bu seviyede gidecek...

Okulların açılmasıyla birlikte vaka sayısı 20 bin civarında devam eder diye tahmin ediyorum ama vefat sayısının artık bir daha hiç bu seviyelere çıkmaması lazım. İnşallah öyle olur.

Vefat sayısına anlam veremiyorum...
Aşının yoğun bakım ve vefat sayısını düşürmesi beklenmiyor muydu

Sonbaharda yeniden ciddi bir artış olacakmış ve bu aşılar eski virüse karşı korumalıymış yeni çıkan virüsleri fazla bi koruması yokmuş ve bu sefer Türk versiyonu bi virüs çıkmış sanırım dün gördüm

------

Ve okullar açılmadan 5. 6. Dalgaları görebilirmişiz

Harita masmavi olmaya devam ediyor ancak etkilerini görmemiz için daha 1.5 ay gerek. Çünkü ikinci doz oranları hala çok düşük ve tam etki ikinci dozdan iki hafta sonra gerçekleşiyor...