🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Aşı olacağım şu an alerjim var mı bilmiyorum (çocukken güneşe, sıcağa, yumurtaya vardı alerji nedeniyle çok hastane gezip ilaç içip iğne olduğum oluyordu) ne önerirsiniz?
Daha önce başka aşı olmuş muydun hiç? Covid-19 dışında?
------

3.doz kesin Biontech mi olacak?
İstedikleri aşı diyor ama mantıklı insan Biontech olur herhalde üçüncü dozu.

------

Alınmış zaten. 4 haftaya düşmüş.
Süper öyleyse.

Reactions: Aserat and xdragxx
2 Sinovac+1 Biontech sağlıklı olur mu acaba
Karma aşılar daha faydalı deniyor. Sinonac + Biontech testi yapılmış mıdır bilmiyorum ama Biontech + Moderna ve Biontech + Astrazeneca çok iyi sonuçlar veriyormuş, çok daha etkiliymiş aynı aşıyı iki kez olmaktan...

Reactions: xdragxx
Bunun çok mantıklı olduğunu sanmıyorum. Özellikle Astrazenaca işin içine giriyorsa. Yakın zamanda Astrazenaca+Moderna yapan biri yaşamını yitirdi. Bugün medyaya düştü. Aile aşı nedeni ile diyor, yetkililer şimdilik buna yanaşmıyor. Araştırma aşamasındalar. Bunun yanı sıra Pfizer ve Moderna aşılarının bir kaç sene koruduğu haberi de çıktı bugün.

@Tolstoyevski hadi yine iyisin 3 aya indirilmiş hastalık geçenlerin 6 aylık süresi.
Eylül - Ekim’den önce olmayı düşünmüyordum ve kararım değişmedi, o dönem okullar vb. açılacağı için belki zorunlu kılabilirler, ki o onay formundaki maddelerden dolayı zorunlu kılmaları da zor gözüküyor ama bakalım

Sonbaharda belki artık...

Çok haber çıktı bu konuda, en kolay bulduğum mesela:

Oxford Üniversitesi'nin araştırma sonuçları:

• Astra Zeneca'dan sonra Pfizer yapılması, Pfizer'dan sonra AstraZeneca yapılmasına kıyasla daha çok antikor ve T hücresi tepkisi ortaya çıkarttı
  • Bu iki karışım da iki doz AstraZeneca'ya kıyasla daha çok antikor üretilmesini sağladı
  • En çok antikor iki doz Pfizer aşısıdan sonra, en yüksek T hücresi tepkisi ise AstraZeneca'dan sonra Pfizer aşısının yapılmasıyla oluştu.

Reactions: Dosi
Ben de aynı fikirdeyim, 6 ay ne güzel rahatlatıyordu ne diye kafalarına göre 3 aya düşürdüler ki... 25 Eylül mis gibi tarihti şimdi 10 güne aşı çıkacak resmen... Ben de Eylül Ekim'den önce olmam o da vakaların durumunu gözlemleyerek tabi... Ha bizi zorlarlarsa bir noktada aşı olun diye, yine Eylül Ekim gelsin bakılır elbet...

Sinovac oldum. Teşekkür ederim yardımın için adminciğim 😄
Hayırlı olsun.

Fazla antikorun zararı olmaz, 3 ay sonrasında düşmeye başlıyormuş. 6 aya kadar idare edebilir ama garantisi yok.

Hayırlı olsun.

Fazla antikorun zararı olmaz, 3 ay sonrasında düşmeye başlıyormuş. 6 aya kadar idare edebilir ama garantisi yok.
Ya ben vücuduma güveniyorum zaten virüsün kendisi de çok bir şey yapamadı bana...
Tabi hafif geçtiği için antikor seviyesi düşük oluşmuş da olabilir ama aşı için de bilemedim tabii...
Düşünülür, bakılır, bir değerlendirme yapılır elbet...

Reactions: bazinga
Şu an sistem hastalığı geçiren ve bir doz aşı olan kişilere ikinci doz randevusu vermiyor. En son hastalığı geçirenlerin tek doz biontech olması yeterli gibi bir şeyler gördüm ama resmi bir karar var mı bununla ilgili?

Annemin randevusunu değiştirmek istediğimde "aşı süreciniz tamamlanmıştır" uyarısı aldım. Aynı şekilde kardeşim de randevu alamıyor. Benim 6 gün sonraki randevum hala duruyor ama gittiğimde aşı yapmazlarsa diye endişeliyim.

Tek doz aşı yeterliliği çok güzel bir şey elbette ama çoğu ülke girişte hastalığı son 6 ayda geçirmiş olmak ya da iki doz aşı olmak şartı arıyor. Bu durumda ikisini de sağlayamamış oluyoruz.

https://twitter.com/x/status/1411269221007478784

Skandal bir karar ve büyük ihtimalle tepkiler sonucu iptal edilecektir. Hiçbir mantıklı gerekçe bana aşı öncesi “başınıza bir iş gelirse biz sorumlu olmayız, tamamen gönüllülüğe dayalı bir uygulamadır” diye onay formu imzalatılan aşıyı olunmadığı için oraya girmek yasak, şuraya binmek yasak gibi yaptırımlarım getirilmesini açıklayamaz. Yok nereden bakarsak bakalım mantıklı ve elde tutulur hiçbir yanı yok.

Ne zaman ki devlet ve kurumlar sağlık güvencesi onayı verir, tazminat güvencesi hakkı verir işte o zaman tıpış tıpış giderek aşı olunur. Ama eğer bir kurum aşıyı zorunlu turuyorsa o halde aşıdan doğacak riskleri de sorumluluğu altına almalı ve sözleşmeye imza atmalıdır. Eğer öğrencilerin başına belki milyonda bir gelecek olan bir iş gelirse bunun sorumluluğunu üstlenmek zorunda olmalılar eğer “aşı olmayanlar giremez” zorlaması olacaksa..

Her şeye rağmen ben devlet üniversitelerinin ve devlet kurumlarının aşı olmayanlara yönelik yaptırım yapacağını düşünmüyorum, toplu taşımaya binememek gibi. Ama burası Türkiye olunca bir bakmışız yarın gelmiş yaptırımlar, sürpriz olmaz. Ama gelecekse bile o sorumluluk onay formunu editlemeleri ve hatta kaldırmaları gerekiyor.

Şu an gidilen durum tam olarak şöyle;

Madde 1: Aşı nedeniyle başınıza bir iş gelirse biz sorumlu olmayız

Madde2: Ama aşı olmazsanız yaptırımlar uygularız.