🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Maalesef değişen hiçbir şeye neden olmayacak disiplin olmadığı için ama günü kurtarmak adına hiç yoktan iyidir, kötünün iyisidir.

Bu karantina bittikten sonra insanlar bunalmış olduğu için ekstrem bir şekilde sağa sola yayılacaklar, etkileşim ve kalabalık ortamlar artacak.

Yaz sezonuyla birlikte yine geçen seneki aynı hikayeyi dinleyeceğiz. Haziran-Temmuz toz pembe, yapay bir azalışımsı şeyler olacak.

Ağustos’a doğru tekrardan yükseliş eğrisine geçecek durumlar. Eylül’de yine dalga muhabbeti olacak. Ve bu arada okulların, üniversitelerin Eylül 2021’de açılmama ihtimalini %75, hibriti %25 olarak görüyordum ama %95 olarak güncelliyorum. %95 uzaktan eğitim devam edecek. Eğer beklediğimizden daha iyi durumlar olursa %5 ihtimalle hibrit sistemi devam edecek. Normal eğitim zaten 2023’ten önce düşünmek en iyi halde bile pek olası değil artık.

Ve 2021 sonbaharında yine yavaşça her yerler kalmaya başlayacak, yasaklar artacak, kışın durumlar daha da kötüye gidip baharda bu aylarda yine karantinalar katılaşacak ve bahar sonu yazın yine yeni normal, eski anormal olaylarına dönülecek ve bu döngü sonsuza dek devam edecek...

Gün olarak değil ama sene olarak sonsuz bir döngü....

Reactions: EmreCan
Bu ne karamsarlık, bu ne umutsuzluk.

Reactions: Tolstoyevski
"Türkiye'ye hoş geldiniz!" konulu güzel bir çalışma olmuş. 🤭

Reactions: Tolstoyevski
Ağır hasta sayısı uzun zaman sonra düşüş yaşamış, umarım bu düşüş devam eder...

"Tam" kapanma karantina döneminde kısıtlamadan muaf olacak kişi ve kurumlar:

Ek olarak: 17 Mayıs'a kadar her türlü alkol satışı tamamen yasak ülke genelinde. Çünkü tedbir.

Fahrettin Koca: Biontech aşısında iki doz arasındaki süre 6-8 haftaya çıkarılacak.

https://twitter.com/x/status/1387447590569103362
-----------------------

Türkiye, Rus Sputnik V aşısından 6 ay içinde 50 milyon doz almak için anlaşma imzaladı. İlk sevkiyat mayıs ayı içinde gerçekleşecek.
------

Son düzenleme:
“Tam” kapanma olayı cidden sadece sözde ve tepkiyi azaltmak içinmiş. Söylenenlere göre çalışan milyonlarca insanın %65’inden fazlası işe devam ediyormuş. İstanbul trafiği normal bir günden farksız durumda. Anlaşılan sadece belli başlı esnafları kapanmış ve market saatleri vb düşmüş geri kalan her şey aynı. Bir de tabii işi gücü olmayanların eline poşet filan alıp dışarı çıkması gerekiyor artık.

Bu olayın adını tam değil kısmi kapanma olarak duyursalardı sorun yok ama bu tam kapanma değildir. Olması gereken tam kapanmada belli saatler dışında fırınlar ve belli başlı gıda noktaları hariç her yerin kapanması gerekir, toplu taşımaların kullanılmasına gerek kalmaması. Kolluk güçleri hariç neredeyse kimsenin dışarı çıkamaması hatta.

SON DAKİKA!

Türkiye'de, Sputnik V aşısının acil kullanımına onay verildi.

Reactions: mrt-06
Vefat sayısında rekor sanırım. 394 kişi vefat etmiş.

İyileşen sayısı çok iyi. İnşallah bu şekilde devam eder iyileşmeler.

Reactions: 12.Adam and bazinga
Bol bol Sputnik V gelir inşallah bir an önce de bir nebze rahatlatır bizi.

Tüm dünyanın Biontech'in üretimini yaygınlaştırmak için seferber olmaması da enteresan. Şu an bu pandeminin çözümü var, fakat herkesin eli kolu bağlı birkaç aşı şirketinin üretim yapması keyfini bekliyoruz. Bütün parayı akıtın şu işe, çözün.

Reactions: 12.Adam
Yazın gelmesi ile vakaların azalması ve kapanma ile de daha da azalacağı aşikar gibi artık. Bu süreçte aşılama da iyi bir şekilde devam ederse tez zamanda kurtuluruz inşallah.

Devletimizin yayınladığı tabloda test sayısında ki ciddi düşmeye bağlı Vaka sayısının düşmesi....