🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Haftalık vaka sayısı en azından Denizli için ortalama gidiyor.

Zaten dışarı çıkamıyorduk, mesai saatleri dışında yasak olduğu için. Değişen bir şey olmadı.

İnşallah son kapanma olur bu da atlatmaya başlarız artık şu işi...

Kapanmanın perşembe başlıyor olması harika oldu. Köyden bugün geldim perşembeye kadar laptopa bol bol dizi ve film indirip köye gidebilirim.

Reactions: Angelica
Turizm sezonu açılıyor, her şey ona bağlı...
Zaten rakamları turizm sezonu geliyor diye kaç gündür düşürüyorlardı ne gerek vardı böyle tam kapanma gibi bir şeye. Millet dinlese gam yemeyeceğim ama herkes sokaklarda olacak bak gör.

Reactions: Yiğitt
Mart ayında açılma yerine 2 hafta tam kapanma yapıldıktan sonra kontrollü açılma olsaydı? İsrail'deki gibi mesela. Daha mantıklı ve daha az kayıplı olmaz mıydı?

Aaa, düşüşler niye bu kadar azaldı şimdi. Ne güzel 5 bin 10 bin devam ediyorduk.

Pazardan sonra düşüş yaşanan ilk hafta mı bu, bak bizim kapanma başlamadan nasıl da işe yaradı.

Reactions: Carpe Diem
Özel sektör çalışanlarına bir kısıtlama gelecek mi acaba merak ettim.

Kısıtlamalar iyi, inşallah bu son kısıtlama olur.

Şimdi yapılacaklar 1-2 ay öncesinde yapılsaydı aç kapa aç kapa derken yalamaya dönmezdik ve tam kapanmayla uğraşmıyor olurduk. Haziran'da turizm nedeniyle her yer tekrar açılacak ve sonbaharda vakalar tekrar tavan yapınca aynı döngü devam edecek gibi görünüyor. Bu gidişle maalesef hayatımızın 1-2 senesi daha korona belasına gider.

Yani artık eleştirmek, aynı şeyleri tekrar tekrar söylemek istemiyorum ama tamam doğru bir karar, part-time sokağa çıkma yasakları yerine bir kere ve tam anlamıyla kapanılması gerekiyordu en başından beri. Fakat gel gelelim her zaman olduğu gibi başta yapılması gereken sonda, iş işten geçtikten sonra yapıldı. Şu kapanma evresine kadar hastalığa yakalananların, hayatlarını kaybedenlerin ve sürekli fedakarlık yapanların suçu neydi...

Reactions: 12.Adam
ÖSYM açıklama yaptı mı? Pazar günü ALES'e gireyim, bi deneyeyim diyordum kendimi o da ertelendi galiba...