🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Bu illetin en sinsi yanı ise “iyileşme” sonrası tam bir bağışıklığa neden olmadığı söylentileri. Yani diyelim ki yakalandık ve iyileştik, güle oynaya çıkamıyoruz ortamdan. Tekrar hiç bulaşmamış gibi bulaşma riski var, resmen bitmek bilmeyen kabus, karabasan bu. İlacı, aşısı bulunana kadar da üzerimizden kalkmayacak gibi bu karabasan.

Reactions: cookies and Ahmed
🙄 Olm sen neden böylesin...hiçmi pozitif bir yorumun olmaz senin.

Bugün TV-de iki kez bu soruyu hekimlere sordular ve doğru düzgün bir cevap veremediler. Gerçekten çok merak ediyorum birisi bu virüsü taşıyorsa ne gibi bir destek sağlanıyor. Bağşıklık güçlendirme/antibiotik/normal soğuk algınlığı benzer ilaçlar. Ne?
Tüm herkes farklı cevap veriyor.

Çinde falan değişik ilaçlar deniyorlar biliyorum ama mesela bizde, Türkiyede vs. durum ne bu konuda?

Bak mesela Çin... adamlar nisanda futbol ve basketbol liglerine tekrar başlıyor... @Tolstoyevski
Dünyada neler neler oldu zamanında....
Yeterki şuan yaşanan durumda sana söylenen kurallara uyman..etrafını uyması için uyarman.

Ayy gerçekten ya. Yine eski moduna döndün @Tolstoyevski valla şu modundan çık. Yok OHAL gelsin yok ölecez. Sağlık bakanın 14 kuralı önlemini al. Çevrene de uygulattır bu kadar işte.
Ama onu da anlamak lazım her gün bu kadar artarken sakin kalmak mümkün değil. Mesela ben evden çıkmıyor ve kurallara uyuyorum ama babam her gün işe gidiyor falan filan yani bu riskle karşı karşıyayım. Yani sen tedbir alsan bile virüsün nereden geleceği hiç belli olmuyor maalesef ve bu belirsizlik daha korkutucu.

Hala domuz gribi güncelliğini koruyor. Ve olunuyor da. Bu virus de artık olunacak.

Karamsarlık ve gerçekçilik de bir savunma mekanizmasıdır. Bu söylediğim şeyler aşırı uçuk şeyler değil üstelik, sadece kötü ihtimaller ve bu ihtimallere kendimizi ne kadar alıştırırsak ne kadar ihtimal dahilinde edersek başa geldiğinde ona katlanabilme, psikolojik olarak nispeten hazırlık olabilme mekanizmamız daha da ayakta kalır. Yani anlatmak istediğim, sürekli olumlu düşünürsek ve olumsuz gelişmeler yaşanırsa bu çok büyük yıkım olur psikolojik olarak. Ancak olumsuz şeyleri söz konusu edip kendini hazırlarsan ve hazırladığın şeyler başa gelirse en azından, en azından “nispeten” hazırlandığın şey başa gelmiş olur uzun süredir. Ama kötü ihtimalleri söz konusu etmene rağmen bunlar gerçekleşmez, iyi ve pozitif ihtimaller gerçekleşir ise hiçbir şey kaybetmezsin, ekstra olarak mutlu olursun hatta. Konunun yeri burası değil ama söylediğin için söyledim, stresi ve siniri en aza indirgemek ve pozitif kalabilmek için negatif düşünmek gerekiyor ilginç bir şekilde.

Reactions: Aserat
Düşünce felsefendir saygı duyarım ama herzaman kötüye odaklanmak yada kötüyü düşünmek..sana dolaylı yada dolaysız zarar verir..farkında bile olmazsın.

Reactions: Tolstoyevski
Bakan ne dedi panik ve korku bu virüsün işine gelir dedi. Tedbirleri alacağız, kalabalık yerlerden uzak duracağız. Tabi ki bende dahil herkeste bir korku var ama vürüsten güçlü durmalıyız.

Düşünce felsefendir saygı duyarım ama herzaman kötüye odaklanmak yada kötüyü düşünmek..sana dolaylı yada dolaysız zarar verir..farkında bile olmazsın.

Bazı durumlarda her türlü zarar olacak, ama daha az zarar daha çok zarardan daha faydalıdır o yüzden özellikle bu tür facia zamanlarında pozitif olmak ancak daima fakat daima en kötü senaryolara hazırlıklı olmak bu süreçten sağlıklı olarak kurtulabilmemizin tek yolu. Yine de elbette ki haklısın, daima ve daima karamsar olmak zaten insanı çıldırtır.

Daha "böğn" demişim 100+
Giderek artıyoruz. @Yiğitt
Ayy gerçekten ya. Yine eski moduna döndün @Tolstoyevski valla şu modundan çık. Yok OHAL gelsin yok ölecez. Sağlık bakanın 14 kuralı önlemini al. Çevrene de uygulattır bu kadar işte.
Soruşturma başlatılmış ama bu ne rezalet!!! KKTC Sivil Havacılık Bakanı'nın kızıymış diyorlar.

https://twitter.com/x/status/1239994091104088065

Bilmiyorum belki de paylaşılmışdır konuda, görmedim.

Tayvan bugün açıklama yapmış. Türkiyeden dönen 15 Tayvanlının 9'da virüs çıkmış. 😱

Bire bir eğitimi becerdik de uzaktanı kaldı. İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat aynı olduğu için yapılır da yığınla bölümün ve uygulama derslerinin olduğu üniversiteleri nasıl uzaktan eğitimle idare etmeyi düşünüyorlar.

Böyle bir rezalet olamaz, 3 hafta tatil demişsin ve uzaktan eğitim olabilir diye de belirtmemişsin. Öğrenciler yeri yurdu terk etmiş hatta terk edilmek zorunda bırakılmış apar topar. Ortalık kaos ve hastalık kaynıyorken tek mesele önümüzdeki pazartesi eğitime başlamak mi? 3 haftanın ardından başlatsalar tamam, ama bu durum resmen yangından mal kaçırmak. Hele bir destur.