🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLAMA YAPIYOR!

Bakan Koca:
"Tedbire daha az ihtiyaç duyulacak dönemi, şimdi uyguladığımız tedbirlerle hazırlıyoruz."

Bakan Koca: "
Maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalidir. Maske tüm Türkiye'de ortak sorumluluğumuzdur."

Bakan Koca:
"Virüsün yayılma hızında yaz aylarında azalma olmamıştır. Virüsün insanı enfekte etme gücünün ise azaldığına yönelik bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır.''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Türkiye genelinde toplam toplum bağışıklığı oranı %0,81."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Türkiye genelinde toplam toplum bağışıklığı oranı %0,81."
Koca: PCR ve Antikor testleri kapsamında toplam 153 bin kişi taranacak. An itibariyle 118 bin kişi testlere tabi tutulmuştur. Pozitif bulduğumuz oran 1000'de 2.8'dir. Oldukça düşük bir rakamdır. Toplumun bağışıklığı yüzde 1'in altındadır

TÜRKİYE'DE AŞI ÇALIŞMALARINDA SON DURUM!

Koca: Türkiye'de aşı çalışmaları noktasında 4 tane hayvan çalışması başlamıştır. Hayvan çalışmalarının tamamlanması sonrası klinik çalışma dönemine geçilecektir. Hayvanlarla çalışmada sonuçlar iyi gitmektedir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Koronavirüs salgını nedeniyle Vefat edenlerin yaş ortalamasının yükseldiğini görüyoruz. 16 Mayıs'tan önce ortalama vefat yaşı 71 iken 74'e kadar çıktı."

Ben bırakıyorum bu işi. Hiçbir tahminim tutmadı.
Ama sınav öncesi sert düşüş ihtimalini kenarda tutuyorum hâlâ.
@Emre Ozansoy

Ben de tam seni etiketliyordum mesaja.
İkimiz de fena çakıldık.
Ben de 800 - 700'e düşer diye bekliyordum ama bu yükeliş şaşırttı.

Reactions: DarkLegenD
Entübe sayısı günler sonrasında düşüş yaşamış lakin yoğun bakım sayısı git gide yükselmeye devam ediyor. 1000 sınırına dayanmış durumda, +900 olmuş...

Teste oranla vaka sayısı kontrol altında olduğunun kanıtı, bunda hemfikiriz ama düşüşe geçmemiz gerekiyor artık. Mayıs verilerini geçmiş bulunuyoruz ki Mayıs'ta sokağa çıkma yasakları vardı üstelik. Bizim bu dönemde 500-600 vakaları konuşuyor olmamız gerekiyordu.

Koca: Bilim Kurulu'nda Kurban Bayramı'nda bir kısıtlılık olmasıyla ilgili bir konu gündeme gelmedi. Henüz zaman var. Önümüzdeki haftalarda vakaların seyri belirleyici olacak

SON DAKİKA!

İzmir Valiliği:
"Koronavirüsle mücadele kapsamında maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.