🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Bence 3 hafta öncenin verileriyle aynı gibi
Sadece hastalar iyileşiyor. O yuzden insanlar iyi gidiyor gibi sanıyorlar
Üç hafta önce virüs peak zirvesine yürüyordu, +5000 vakaları gördü ve ölü sayısı +100 üstünde gelmeye başlamıştı. Şimdi düşüşe geçip, eski oranlarına dönüşe başladı doğal olarak. Şu an tablo gerçekten iyi, tüm dünyada bu şekilde seyrediyor zaten.

Vaka sayaları 3000 yakın olunca bana aynıymış gibi geliyor

Bir iyileşme var ama her şey süper gidiyor düzeliyoruz gibi bir durum yok. Anca aynı sıkı düzen sürdürülürse azalmaya devam edeceğine dair bir umut var.

1-2 gün önce bir tanıdığım yakalanmış şu an yoğun bakımda mesela. Gelip sizi bulduğu zaman sayıların 3-5 azalmasının bir anlamı olmuyor...

Geçmiş olsun umarım en yakın zamanda iyileşir

Reactions: bazinga
Vaka sayaları 3000 yakın olunca bana aynıymış gibi geliyor
Test/vaka oranının yanında iyileşme de çok üst düzey noktaya geldi. 296 kişi iyileşmiş 9 Nisan'da, artık günde 5.000 kişi iyileşiyor. Yakında 10.000 olacaktır. Sayılara göre bayağı iyi durumdayız.

Geçmiş olsun.

Zaten önceki postumda belirttim.
Bence 3 hafta öncenin verileriyle aynı gibi
Sadece hastalar iyileşiyor. O yuzden insanlar iyi gidiyor gibi sanıyorlar
Belli bi gnü baz almıyorum. Ama haftalık ortalamayı baz alabiliriz.
Zaten iyileşme verilerinin yuksek olma sebebi vaka sayılarının 3000-4000 araliğindaki zamanlar
Hastaliğin süreci+önlem olarak karantina süresi. Bu zamanki iyileşmeye denk gelıyor.

Geçmiş olsun

Geçmiş olsun, hızlıca atlatır inşallah.

İyileşme verilerinin yüksek olma sebebi hastaların iyileşmesi. Vaka sayısından bağımsız olarak iyileşiyorlar. Aktif vaka sayısı azalınca iyileşen sayısı da azalacak tabii ki ama +5.000 şeklinde uzun bir süre devam edeceğiz.

Evet çünkü kuluçka ve iyileşme süreleri hesaba kattıgımızda sonuc bu oluyor. Ne zaman vaka sayıları 1000 altına doğru ivme gösterir o zaman bişeyler oluyor diyebiliriz. Hasta iyileşme sayısını / süreye vurdugumdan benı bu veriler tatmin etmıyor (şimdilk)

Verilen sayılara göre sayılı iyi ülkelerden bir tanesiyiz, yani sen ne olsun istiyorsun ki?

Verilen sayılara göre sayılı iyi ülkelerden bir tanesiyiz, yani sen ne olsun istiyorsun ki?
Herkes olumlu bakıyor niyeyse. Şuan bi tablo gördüm. Aktif/toplam vaka diye... 68K aktif vaka varmiş. ortalama 4K iyileşse 2 haftaya aktif vakamız 5k filan oldugunu var sayarsak. 5K vaka oldugu dönemde neden ortalığı velveleye verdik

Rehavete kapılmamyı istiyorum

türkiyeninde irlanda gibi davranması lazım @Forumdash

Geçmiş olsun, Allah şifa versin...

Geçen ben de yazmıştım bunlar sayı değil insan diye.. Ne yazık ki böyle bir dönemdeyiz.