Şuan Rüyada Olmadığınızı Kanıtlayabilir Misiniz?

bu arada çocukluğunda kendimi gördüm resmen 😱

@RüzgarGülü sonuçta Türkiye'de Reenkarnasyon denince akla direkt Hatay ve İskenderun geliyor çünkü en çok iddia ordan çıkıyor. Bu inkar edilemez?
Reenkarnasyona inanan çok var doğru ama Adana filan daha çok var. Yakın çevremde 2 yıl önce oldu bu olay. Birisi ölmüş sonra o ailede 1 çocuk doğmuş ve çocuk 7 yaşındaydı o zaman ben o adamdım diyor ve o adamın anılarını anlatıyor buna bende şahit oldum ve etrafındakiler de anlattıkları gerçek diyor.

O günden beri 1 kadeh fazladan içerim

İnsan bunlara kafa yorucağına Allaha nasıl daha iyi kulluk ediceğine kafa yorsa ebedi hayatta rahat ederdi bunları düşünüp kanıtlamanız size hiç bir şey kazandırmaz.

Haydaaaaa. İlginç baya. Şimdi araştırıyorum da mezarını bulanlar falan da varmış tövbe bismillah.

İnsan bunlara kafa yorucağına Allaha nasıl daha iyi kulluk ediceğine kafa yorsa ebedi hayatta rahat ederdi bunları düşünüp kanıtlamanız size hiç bir şey kazandırmaz.
hiçbirimiz bir şey kanıtlamak peşinde değiliz. allahın bize bahşettiği fikir yürütme kabiliyetimizi kullanıyoruz sadece
)

Dinde aklında şüphe olmadan yola devam edeceksin. Aklında şüphe ile devam etmek kişiyi yanlış yola sürükler. Yanlışım varsa düzelt. Hepimizin dini bilgisi var burada bir konu üzerinde tartışıyoruz

Haydaaaaa. İlginç baya. Şimdi araştırıyorum da mezarını bulanlar falan da varmış tövbe bismillah.
Yeniden doğsam ben kendimi öldürürüm bu sefer ne oluyor lan diye

olmaz mı
daha neler neler

son kısmı görmemiş farz ediyorum...
Bu kadar benzerlik fazla? Ateistler bunu da açıklasın.
Senle paralel evrende bir bağımız olabilir.

İçimde kalmasın dedim. 😕

@Tolstoyevski sahi sen paralel evren hakkında ne düşünüyorsun? Bunla ilgili ben de bir film izlemiştim Küp 2.

işte bende size tartıştığınız konunun boş bi konu olduğunu söylüyorum tabi ister tartışırsınız ister tartışmazsınız ama konu gereksiz buna zaman harcayıp kafa yorucağına 2 rekat namaz kılabilirsin demi
hiçbirimiz bir şey kanıtlamak peşinde değiliz. allahın bize bahşettiği fikir yürütme kabiliyetimizi kullanıyoruz sadece
)
Allahın bize bahşettiği fikri boş konularda kullanmak yerine daha başka yerlerde kullansanız iyi olurdu

Sonsuz bir filmin piyonuyuz bence. Bazen o filmin etrafınızda döndüğünü düşünürsünüz hatta başrol olduğunuzu bile. İşte bu rüya düşüncesidir çünkü hayattaki tek gerçek o filmin her zaman devam edeceği ama siz başrol olsanız bile bir gün öleceksiniz. Yani rüya yada gerçek önemli olan tahtalı köyde olacaklar.

Kanıtlayabilir misiniz diye sormuşsun; kendim kanıtlayamam ama yeterince mezarlık var sanırım.

yoksa......?........
paralel evren tamamen ütopya

Namaz vakti değil şu an. Hem sadece namaz kılmakla iş olmuyor dini yaşamak lazım.

boş olduğu sonucuna nereden vardın
bak allah ne diyor
"....Allah'ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler..."
ali imran / 191

Namaz vakti değil şu an. Hem sadece namaz kılmakla iş olmuyor dini yaşamak lazım.
namaz sadece 5 vakitmiki aslında şuanda tamda namaz vakti teheccüd namazının insanların çoğunun uyukladığı şu sırada bizim kalkıp namaz kılmamız Allahın hoşuna gidicektir ve son olarak dini yaşamak diyosun dini yaşamak için ilk önce arkdaş çevreni değiştiriceksinki seni sürükledikleri yanlışlardan kurtulasın git camiye ordan kendine arkadaşlar seç hayatındaki gereksiz haram işlere bulaşmış arkadaşlarlada irtibatını temelli değil tabi onlarıda o yanlışlarından kurtar sonrasında Allah yüzüne bakar inşallah