Şuan Rüyada Olmadığınızı Kanıtlayabilir Misiniz?

@mrt-06 en yakın zamanda "13.kat" filmini izlemelisin. Film deyip geçmeyin bu filmler ortaya atılan mantıklı teorileri beyaz Perdeye yansıtır. Bu tür filmler azdır ama özeldir. Hatta sakin kafayla Matrix 3 lemesini dahi izlemeni öneririm. Ben daha izlemedim, sadece 1 i izlemiştim o da aksiyon filmidir diye. Yani demek istediklerine hiç dikkat etmedim. Ta ki son birkaç haftadır yaptığım araştırmalar da hep Matrix Felsefesi örnek gösterilene kadar. En yakın zamanda üçlemeyi sakin kafayla izleyeceğim. :)

http://www.turkcealtyazi.org/mov/0139809/the-thirteenth-floor.html

Film Matrix kadar görsel efektli değil, hatta ilk 50 dakika pek hareket yok ama özelikle 70.dakikadan sonra olaylar olaylar... :D

@xdragxx Reenkarnasyon fikrini ilk başta düşünmüştüm ama sonradan pek mantıklı gelmedi. Her şeyden önce hangi hayatınla yargılanacaksın ahirette?

Eğer reenkarnasyon u kabul ediyorlarsa ruhun varlığını da kabul ediyorlar demektir. Ve tabi böylelikle Yaratıcının varlığını da.

Her öldükten sonra başka bir insan olarak geri dönme fikrini geçmiş nüfus sayılarına bakarak tamamen çürütebilirim ama başka bir canlı olarak geri dönme ve bunun sonsuza dek döngü halinde devam etmesi, her yeni hayatın bir önceki hayatta yaptığımız iyilik ya da kötülüklerin sonucu olduğunu (örneğin kör biriyle dalga geçen birinin öteki hayatında dünyaya kör olarak gelmesi gibi) fikirlere sadece inanmıyorum. Bana pek mantıklı gelmiyor ama reenkarnasyon inancının aksini de kanıtlayamayız. :)

Bu kız emin emin konuşuyormuş ben önceki hayatımda kediydim diye. :D Nasıl bu sonuca varmıştır sallıyor mudur yoksa mantıklı bir açıklaması var mı? @Tolstoyevski

reenkarnasyon inancının her birey için işlemesi için evrenin sonsuzdan beri var olmuş olup sonsuza kadar da devam edecek olması gerekir ki böyle değil :D

@mrt-06 en yakın zamanda "13.kat" filmini izlemelisin. Film deyip geçmeyin bu filmler ortaya atılan mantıklı teorileri beyaz Perdeye yansıtır. Bu tür filmler azdır ama özeldir. Hatta sakin kafayla Matrix 3 lemesini dahi izlemeni öneririm. Ben daha izlemedim, sadece 1 i izlemiştim o da aksiyon filmidir diye. Yani demek istediklerine hiç dikkat etmedim. Ta ki son birkaç haftadır yaptığım araştırmalar da hep Matrix Felsefesi örnek gösterilene kadar. En yakın zamanda üçlemeyi sakin kafayla izleyeceğim. :)

http://www.turkcealtyazi.org/mov/0139809/the-thirteenth-floor.html

Film Matrix kadar görsel efektli değil, hatta ilk 50 dakika pek hareket yok ama özelikle 70.dakikadan sonra olaylar olaylar... :D
Teşekkürler yakın zamanda izleyip yazarım genel konuya. :) Ya aslında merakım var böyle şeylere ama ne biliyim sanırım fazla sorgulamak istemiyorum...

Çocukken kuran kurslarına gitmezsen böyle olur işte :D
Belki gitmişimdir nerden bu kanıya vardın? :D Hem hayal gücüm fazla çalışıyordu küçükken benim evde ışınlanmayı deniyordum desem? :(

Teşekkürler yakın zamanda izleyip yazarım genel konuya. :) Ya aslında merakım var böyle şeylere ama ne biliyim sanırım fazla sorgulamak istemiyorum...

Belki gitmişimdir nerden bu kanıya vardın? :D Hem hayal gücüm fazla çalışıyordu küçükken benim evde ışınlanmayı deniyordum desem? :(
ışınlanmayı ben de deniyordum :F

Ben neden denemiyordum? Sihirli Annem de acayip saçma gelirdi. :D

@xdragxx yani tam bilemem, Hatay'da da bu tip iddialarda bulunan insanlar çok. Hataylı mı kız? Bir de gördüğü rüyadan etkilenmiş olabilir belki de rüyasında kendini kedi olarak görmüştür, o rüya bilincinin derinliklerinde saklanıyordur ve kız o gördüklerinin rüya olduğunu unutmuş ve eski yaşamından birer kesit sanmıştır. Belki de kedileri çok sevdiği için sadece inanmak istiyordur?

Bu arada rüyadır dedim de, rüya denilen şeyin tam olarak ne olduğunu ve şuanki dış dünya ile ne gibi farkları olduğunu unutmamak gerek. :D

. @Tolstoyevski kızla samimi değildim karşı sınıftaydı dedikodusunu yapıyordu bizimkiler. :D Allah Allah Hatay ve reekarnasyon ilk defa duyuyorum. :D

@xdragxx yani tam bilemem, Hatay'da da bu tip iddialarda bulunan insanlar çok. Hataylı mı kız? Bir de gördüğü rüyadan etkilenmiş olabilir belki de rüyasında kendini kedi olarak görmüştür, o rüya bilininin derinliklerinde saklanıyordur ve kız o gördüklerinin rüya olduğunu unutmuş ve eski yaşamından birer kesit sanmıştır. Belki de kedileri çok sevdiği için sadece inanmak istiyordur?

Bu arada rüyadır dedim de, rüya denilen şeyin tam olarak ne olduğunu ve şuanki dış dünya ile ne gibi farkları olduğunu unutmamak gerek. :D
Hatay'a ne olmuş bro :F Bir fikri tamamen bir topluma veya bir bölgeye adamak sence ne kadar doğru :D

Merak etme onları her çocuk denedi. Sihirli Annemi izleyipte etkilenmeyen var mı ? Yok :D Kurbağayı öpen kız ilkokul arkadaşım vardı :F
Daha önce birine demiştim unuttum. Evde küçük battaniye vardı pelerin yapıp gözümü kapatıyordum sonra koşup diğer odada açıyordum ışınlanmış oluyordum. :F En sonunda birgün annem ve abim yakaladı beni sonra sihirli dizileri yasakladılar bana. :(

Ama bende abartmıştım be sabah Şirinler sonra Sihirli Annem sonra Ruhsar sonra En İyi Arkadaşım sonra tekrar Ruhsar. Tüm günüm böyle geçiyordu. :F

ışınlanmayı ben de deniyordum :F
Şaşırmadım kardeşim. :A Başardın mı bari ben başardım üstte yazdığım gibi. :F

Hatay'a ne olmuş bro :F Bir fikri tamamen bir topluma veya bir bölgeye adamak sence ne kadar doğru :D
hatay mı :O gözler rüzgargülü'e çevrildi :D

Daha önce birine demiştim unuttum. Evde küçük battaniye vardı pelerin yapıp gözümü kapatıyordum sonra koşup diğer odada açıyordum ışınlanmış oluyordum. :F En sonunda birgün annem ve abim yakaladı beni sonra sihirli dizileri yasakladılar bana. :(

Ama bende abartmıştım be sabah Şirinler sonra Sihirli Annem sonra Ruhsar sonra En İyi Arkadaşım sonra tekrar Ruhsar. Tüm günüm böyle geçiyordu. :F

Şaşırmadım kardeşim. :A Başardın mı bari ben balardım üstte yazdığım gibi. :F
ışınlandım ama sizin bildiğiniz gibi değil. ejoları öyle aldım.. derin konular bunlar istersen bir ara masaya yatırırz...