Şu An Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz? 🎧🎶🎵

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2000’ler>90’lar desem linç yemem umarım. 90’lar döneminde yaşamadığım için o dönemin ruhunu bilmiyorum ama 2000’lerdeki çoğu şarkı büyük anılar barındırıyor. Ve düzenlemeleri çok üst düzey. Şu şarkının altyapısı bile şimdiki parçaların hepsini 10’a falan katlar...

 
  • Olmamış
Reactions: phoebebuffay
Ceceli'den hiç haz etmesem de eskiden şarkılarını bayıla bayıla dinlediğim zamanları nasıl unuturum.


------

11 yıldır saçma klibine anlam aramaya çalıştığım, son nakaratı bir o kadar muhteşem şarkı. Aslı Güngör özleniyorsun. :(

 
Son düzenleme:
------

Niye genç kız şarkıları dinliyorum ben de bilmiyorum.

 
Son düzenleme:
Ne var ki klipte? Ortaya karışık bir klip yapmışlar işte. :A
------


------

Farah Zeynep :bhr:
Klipteki Cansu görünümlü Merve, sevgilsinin kendisini aldattığını öğrenince haber vermeden terk edip sevgilisinin kendisini aldattığı kişinin arabasına biniyor. Bu ne yüzsüzlük? :A @12.Adam @dreamy
 
Klipteki Cansu görünümlü Merve, sevgilsinin kendisini aldattığını öğrenince haber vermeden terk edip sevgilisinin kendisini aldattığı kişinin arabasına biniyor. Bu ne yüzsüzlük? :A @12.Adam @dreamy
Hiç klibini izlemedim o şarkının... :A Merak ettim cümlenden de pek bir şey anladığım söylenemez. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: 12.Adam and kerem
Hiç klibini izlemedim o şarkının... :A Merak ettim cümlenden de pek bir şey anladığım söylenemez. :A
Müzik bilginle şaşırtmaya devam ediyorsun İsot. :A

Ekşi'deki şu yoruma koptum. :F

 
Son düzenleme:
  • Güldürdün
  • İlginç
Reactions: 12.Adam and dreamy
Müzik bilginle şaşırtmaya devam ediyorsun İsot. :A

Ekşi'deki şu yoruma koptum. :F

''az önce klibini izlediğim şarkı. klibin sonunda yönetmen yazmıyor ama woody allen falan olabilir. çok acayip, çok çarpık olaylar dönüyor.

öncelikle merve tipli, bilemedin kübra tipli bir kız var. parlak bir oğlanla çıkıyor. öyle tiplerden nefret ederim, ayırt edilecek tek bir özellikleri yok, sadece parlaklar. insanın suratına alık alık bakıyorlar, yavşak yavşak tişörtler giyiyorlar, mizah anlayışları olmuyor, kültür desen yerlerde sürünüyor, ekseriyetle apolitik oluyorlar. oturup ne konuşursun böyle bir adamla anlamıyorum.

neyse bunlar kafede oturuyorlar. kız bir şey konuşuyor, oğlan ağzını ayıra ayıra gülüyor. çünkü konuşacak bir şey gelmiyor aklına. tipim düzgün, konuşursam batarım, o halde yalnızca gülümseyim bari diyor. derken telefon çalıyor ve her güzel değil ama şirin kızın arkadaşı olan o taş hatun geliyor masaya. su içerken etrafa seksi seksi bakıyor, oğlan gözlerini kaçırıyor, kız bayağı bayağı sinir oluyor.

sonra bizim oğlan elleri ceplerinde mal mal yürürken mesaj geliyor, aşkım işim uzadı ben geç gelecem diyor. oğlan buna da ağzını ayıra ayıra gülüyor. diyalogun ikinci tarafı olmamaya o kadar alışmış.

evde gergin gergin otururken zil çalıyor ve o taş hatun geliyor. ha ben gidem o zaman ayağına yatıyor. oğlan yok gel içerde bekle diyor. ne ayaksa hemen bilgisayarın başına geçiyorlar. pes oynayacaklar herhalde. derken önce göz göze, sonra dudak dudağa geliyorlar ve ardından birbirlerinin oluyorlar (pompa bildiğin).

(bu sırada aslı güngör, şarkıyı sabit bir "vay ibne" bakışıyla söylemeye devam ediyor. arada saç modeli değişiyor)

ardından bunlar suçlu suçlu birbirlerine bakarken, kübra görünümlü merve eve geliyor ve kızı görüyor. içeri girerken ayakkabılarını çıkarmadığını, halıya o şekilde bastığını fark edip yüzü buruşuyor. ya da belki yüzünün düşmesinin nedeni kıskançlıktır, orayı tam ayırt edemedim.

gergin gergin otururlarken, taş hatun saati gösteriyor, işitme engellilerin dilinde birkaç hareket yapıyor ve gitmesi gerektiğini belirtiyor. bu sefer merve de ağzını ayıra ayıra gülüyor. bu kitlenin savunma mekanizması gülmek.

sonraki sahnede bizim dangalak gazeteyi çevirmiş, magazin sayfasını okuyor. ilk 10 sayfayı aklı almaz zaten. spordan bile anlamaz. kapçık ağızlı. derken kız kalkıyor ve oğlanın telefonu karıştırıyor. derya diye birinden mesaj gelmiş. bizim mal oğlan 50 yaş grubu gibi, kızın ismini büyük harflerle kaydetmiş, o da gözlerden kaçmayan bir detay. neyse, kız telefondaki mesajı görüp ufak bir anksiyete yaşıyor.

oğlanı terk etmeye karar veriyor. ertesi gün oğlan sırıtarak uyurken (kesin rüyasında biriyle diyaloga girmesi gerekmiştir) öpüyor, a3 kağıda yazılmış "hoşçakal" mesajını bırakıyor ve evden çıkıyor.

(bu sırada aslı güngör'ün gözleri ryan gosling gibi kısılmış sahne ışığından. stadyum gibi dayamışlar ışığı arkadan, son derece normal)

sonraki sahnede görüyoruz ki, taş hatunun arabaya biniyor. burada iki ihtimal var.

birinci ihtimal, bizim parlak oğlan hayatının 27 yılındaki tek zeka belirtisi içeren hareketi yapıp, kızı farklı bir isimle kaydetti, bizim merve de durumdan habersiz kızın yanına gitti.

ikinci ihtimal, bizim merve taş arkadaşla anlaştı ve bizim oğlan ne kadar sadık görelim dedi. hani bir hikaye vardır; adamın baldızı düğün günü seks yapmak ister. oğlan prezervatif almaya arabaya gider. dışarda pusuya yatanlar da "biz seni deniyoduk, koçum benim" deyip bağırlarına basarlar. işte bu klipteki dangoz prezervatif almayı aklına getirmediğinden yakayı ele veriyor. ama böyle bir adalet anlayışı olmaz kardeş. yani bir insanı suça teşvik edip, tuzak kurup, yakalayıp yargılayamazsın. hafifletici sepetler girer devreye.

ama ben ilk ihtimal daha mantıklı diyorum. çünkü kız planladı desek, eve geldiği zaman o şekilde rahatsız olmazdı. hani belki ayakkabı meselesine kafayı taktıysa bir ihtimal. ayrıca kızla oğlanın yaptıklarını telefondan değil, direk kızdan öğrenir.

neyse arabada bakışıyorlar birbirlerine. taş hatun "değmezmiş bu irkek milletine" bakışı atıyor. bunlar çok büyük ihtimalle aynı evde yaşamaya, bir süre sonra lezbiyenliği denemeye çalışırlar. kosinski'nin şeytan ağacı kitabındaki karen ve susan gibi bir şey olurlar.


son sahnede bizim oğlan kıza ulaşmaya çalışıyor. sonra kahroluyor ve ağlıyor. ama adam sadece sağ gözünden ağlıyor. tasarruf amaçlı olarak beynin sol tarafını çalıştırmadığından olabilir bu. ayrıca bayağı kötü bir ağlama efekti vermişler. hani zamanında jilet vurmuş olduğundan bazı insanların yanağındaki ana sakal topluluğunun dışında 2-3 tane özerk sakal çıkar ya. orda kıbrıs kıbrıs takılırlar. adam bayağı yanağından ağlamış. allaan tipsizi.,,
Alt tarafı bir klip için bu kadar şey yazarak vaktimi harcayamazdım. Arkadaşa tebrikler bu yüzden. :A Klibi izleyip geleyim. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: 12.Adam and kerem