Şu An Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz? 🎧🎶🎵

SafNac

Üye
Katılım
4 Mart 2023
Mesajlar
222
Reaksiyon puanı
145
Puanı
54

Melih Kibar ile Çiğdem Talu 1975 yılında ortak bir dostları aracılığıyla müzik için tanıştırıldıklarında birbirlerinden çok etkilenirler. Ama Çiğdem Melih'ten oldukça büyüktür. Melih 24 yaşındadır. Üniversiteyi yeni bitirmiş ve kimya mühendisi olmuştur.
Bir yandan da müzikle ilgilenmektedir.
Çiğdem ise 36 yaşındadır ve bir lisede İngilizce öğretmenidir. Evlenip boşanmış ve bir kız çocuğu annesidir.

Toplum baskısından korkan ikili birbirlerine mesafeli durmaya çalışır. Bu süreçte Erol Evgin'in söylediği şarkıların sözlerini Çiğdem yazmakta, Melih ise bestelemektedir. Tüm Türkiye'de büyük ses getiren İşte Öyle Bir Şey, Bir de Bana Sor, Söyle Canım, Her Şey Seninle Güzel, Hep Böyle Kal gibi efsane şarkılar bu üçlünün işbirliği ile ortaya çıkmıştır.

Tanıştıktan birkaç yıl sonra bir müzik festivali için gittikleri Avrupa'da aşkları doludizgin başlar. Ancak Türkiye'ye döndüklerinde bu ilişkiyi herkesten saklarlar.

Bir süre sonra Melih Kibar yüksek lisans eğitimi için İngiltere'ye gider. Bir gece şiddetli sağanak eşliğinde korkunç bir fırtına kopar. Elektrikler kesilir. Melih çok korkar. Kaldığı otelin lobisinde bir piyano çıkar karşısına. O anda korkusunu yatıştırabileceği tek şeyin piyano olduğunu biliyordur. Oturur piyanonun karşısına ve mum ışığında fırtınanın ona hissettirdiklerini damıtarak bu besteyi yapar. Daha sonra besteyi bir kasede kaydeder ve Çiğdem Talu'nun söz yazması için Türkiye'ye gönderir. Kasedin yanına özlem içeren bir mektup da iliştirir. Ancak bu besteyi hangi şartlarda ve nasıl bir ruh hâliyle bestelediğinden Çiğdem'e bahsetmez.

Sonra Çiğdem, Melih'in gönderdiği mektubun arkasına o beste için yazdığı şarkı sözlerini yazar ve İngiltere'ye gönderir.

Eline ulaştıktan sonra mektubun arkasını çevirip şarkının ismine bakan Melih büyük bir şaşkınlık geçirir ve eliyle duvara tutunur. (Bunu bizzat kendisi anlatmıştır)

Şarkının ismi İçimdeki Fırtına dır.

İşte Melih Kibar & Çiğdem Talu uyumu budur..
Onlar adeta ruh eşidir..

Maalesef Çiğdem Talu meme kanserinden 1983'te, Melih Kibar ise cilt kanserinden 2005'te vefat etmiştir..

İkisini de sevgi ve büyük bir hayranlıkla anıyorum...🌹