Şah Mat | 17. Bölüm

Şah Mat 17. Bölüm

• Kullanılan toplam oy
    10
  • Anket kapatılmış .
Melih iki arada bir derede kaldim. Bölümü genel olarak begendim, ama detaya girdin mi bazi seyler güzel degil.

Özeti Flashback olarak yutturmaya calismissin. Gecenlerde özel mesaj ile sordun, yetersiz dedim zaten. Yinede eklemissin oradan kesin puan kirarim.
Bunun disinda Profesör ile Almila arasindaki diyalogta bir kere "Profesör" yazmayi unutmussun. Bu detay diyelim hadi.
Bölüm genel olarak recep üzerine kurulmus her ne kadar baska diyaloglar olsada.

En cok Forumdash'a güldüm :D
Isin icine Ask sözleri eklemissin aslinda fena durmuyor ama bu tür bir dizide ne gerek var diye sordum kendime. Ama cok fena bir söz o ayri konu :D
Gelecek bölüm sorulari icinde "takas'in sevgilisi kim" kalmis, ama bölüm icinde "Annesi" diye aciklanmis zaten. Gereksiz bir soru olmus bence.

Bölümün heyecanli tarafi sadecen en son paragraf. Onu cok iyi yazmissin. Heyecanli bir anlatim.

Yazdiklarimdan yola cikarak 10 puan veremeyecegim. Biraz durgun bir bölüm olmasi bir yana, özeti yinede öyle koyman iyi olmadi. Ugras göstermedigini gösterdigi icin bir puan oradan kiriyorum, bir puanda heyecani az oldugu icin.

Puanim 8.

Arkadaş. Nerden çıkardın şu özeti ya. :( Ne güzel özetsiz yayınlıyodum ben :bağır:

Profesör 101 yazmayı unuttum diye bi de puan kırsaydın :T: Düzelttim.

Taaa 1. Bölümden bir not:
Başrol olarak "34rcp44" tamamen şans olarak seçildi. Hiçbir torpil ya da kıyak söz konusu değildir.
Yani başrol üzerine yoğunlaşmak normal bi şey ::)

Babam yüzünden 1 saat oyalandım. Normalde o bir saatte son düzenlemeleri yapacaktm. Ama PC'ye döndüğümde geç kaldığım için hemen yayınladım ve o sorular gözümden kaçmış.

Bence de bölümün en güzel yeri orasıydı.

Yazarken izlenecek gibi hayal ettiğim için okurken durgun oluyor maalesef :(
Bu bölüm biraz durağan olmuş gibi puanım 9 ama bu havada gitmemeli dizi bence. Biraz duygusallık katabilirsin mesela Recep Zeynep aşkından yola çıkabilirsin. Zeynep'e taciz bile edilebilir. Bu onların ayrılmasına sebep olur ve onların diyalogları felan fistan işte... Bence bu dizide bariz bir duygu eksikliği var. Umarım kısa zaman içinde giderirsin bunu Melih...

İyi fikir olabilir taciz :J Aklımda güzel bi şey var. Onla karmanlayım. Daha güzel olur :J Ama o zaman @yatutarsa olayını ertelemek gerekir :( Zaten erteleye erteleye adam diziyi takip etmeyi bırakacak :F

Öyle ha deyince de sokulmuyor duygu maalesef :( Yavaş yavaş :ok:

Nickimi nasil yazmis :bağır:
Mobildeki klavyede tire (-) farklı olduğu için olmuyor. :( Benim suçum değil :(

Dizilerin özeti varsa forumdada olmali. Bazi senaristler yaparken birileri yapmiyorsa puan farki olur. Hele Flashback yapar gibi özet eklemek :bağır:

Dizilerin özeti varsa forumdada olmali. Bazi senaristler yaparken birileri yapmiyorsa puan farki olur. Hele Flashback yapar gibi özet eklemek :bağır:

Yayın akışı sıkışık. Özete yer yok :T: Zaten dizi Pt-3'te yayınlanıyo.. Görmüyo musun? Gece 1'e doğru başlıyor :T:

Bölümü beğenmedim maalesef çok sıkıcı olmuş beni erken çıkarttığın içinde sana kırgınım
Puanım:6

- - - Ekleme - - -

Bölüme aksiyon şart

İyi fikir olabilir taciz :J Aklımda güzel bi şey var. Onla karmanlayım. Daha güzel olur :J Ama o zaman @yatutarsa olayını ertelemek gerekir :( Zaten erteleye erteleye adam diziyi takip etmeyi bırakacak :F

Öyle ha deyince de sokulmuyor duygu maalesef :( Yavaş yavaş :ok:

Duygu olmadan zevkli olmuyor ki bu diziler. Zaten senin dizinin türü aksiyon. Aksiyon ağırlıklı bölümler olacak elbette ama dediğim gibi dizinin tamamı aksiyon olunca tat vermiyor maalesef. Duygu eksikliğini bence gidermelisin. Zaten hazır duygu var zaten. Dediğim gibi ben olsam Zeynep - Recep aşkını hareketlendirir duyguyu o aşkın içinde sezdirirdim. Zaten başrol Recep. Duygu ağırlıklı diyalogların onun üzerine olması bir sorun teşkil etmez.

Duygunun dışında olaya hafifte bir dramatik yan katmalısın. Orada da bir eksiklik söz konusu. Hatta trajikomik diyaloglarda yazabilirsin. Bir karakterin ailevi sorunları olabilir. Atıyorum o karakterin aileside karadenizli olabilir. Şiveyi felanda diyalogların içine yerleştirirsen hem dram hem komedi yanı olmuş olabilir. Bu tür şeyler okurun dizine olan bağını da arttırır Melih. :)

Duygu olmadan zevkli olmuyor ki bu diziler. Zaten senin dizinin türü aksiyon. Aksiyon ağırlıklı bölümler olacak elbette ama dediğim gibi dizinin tamamı aksiyon olunca tat vermiyor maalesef. Duygu eksikliğini bence gidermelisin. Zaten hazır duygu var zaten. Dediğim gibi ben olsam Zeynep - Recep aşkını hareketlendirir duyguyu o aşkın içinde sezdirirdim. Zaten başrol Recep. Duygu ağırlıklı diyalogların onun üzerine olması bir sorun teşkil etmez.

Duygunun dışında olaya hafifte bir dramatik yan katmalısın. Orada da bir eksiklik söz konusu. Hatta trajikomik diyaloglarda yazabilirsin. Bir karakterin ailevi sorunları olabilir. Atıyorum o karakterin aileside karadenizli olabilir. Şiveyi felanda diyalogların içine yerleştirirsen hem dram hem komedi yanı olmuş olabilir. Bu tür şeyler okurun dizine olan bağını da arttırır Melih. :)

Haklısın :( Duygu eksikliği üzerinde çalışacağım biraz.

Tam da aksiyon dizisi değil aslında. En son "silah" sezon finalinde geçmişti. Bu yüzden bana kızanlar da var tabiki Bkz: @34rcp44 @kvp ...
Ha, bence şu anki dizinin ismine daha yakışır şekilde, biraz daha akıl oyunları şeklinde ilerliyor ama bunu sevmeyenler de var. Sürekli aksiyon yapsam da başkaları sevmeyecek. Ben de ortasını bulup akıl oyunları fln yapıyım dedim o da olmadı :(

Bu kadar çok şeyi diziye nasıl sokacağım ben? Gerçek dizi yazsam sayfalarca yazmak için oraya buraya koyarım ama yazdığım 2 satır bi şey :D

Tam da aksiyon dizisi değil aslında. En son "silah" sezon finalinde geçmişti. Bu yüzden bana kızanlar da var tabiki Bkz: @34rcp44 @kvp ...
Ha, bence şu anki dizinin ismine daha yakışır şekilde, biraz daha akıl oyunları şeklinde ilerliyor ama bunu sevmeyenler de var. Sürekli aksiyon yapsam da başkaları sevmeyecek. Ben de ortasını bulup akıl oyunları fln yapıyım dedim o da olmadı :(

Bu kadar çok şeyi diziye nasıl sokacağım ben? Gerçek dizi yazsam sayfalarca yazmak için oraya buraya koyarım ama yazdığım 2 satır bi şey :D
Bence ilk sezondaki gibi aksiyon tavan yapsın 2 satırda aşka ayır bitti gitti

Olayları çok çabuk geliştirip yeni olaylara yer veriyorsun dizide. Bu senin en büyük teknik hatan bence. Dediğim gibi mesela takas ve Recep arasında aksiyon, Zeynep'le Recep arasında aşk, Forumdash'ın da ailevi meseleleri sorun olsun dizide. Mesela Forumdash'ın aileside doğulu yada karadenizli olur. "Hemşo senin derdin nedir gardaş?" gibi bir kardeş gelebilir diziye. O da forumun bir üyesi olabilir. Mesela Haluk792. :GDG:

Onun dışında ara sıra ailesiyle telefonda görüşebilir forumdash. Hem komik hemde dramatik yanları olur dizinin. Sen uzun bölümler yazmayı seven bir senaristsin zaten. Çok uzun olmamak kaydıyla bu olaylara yer verebilirsin bence. Şu an dizin biraz KVP tarzı gibi. Bu tarz şeyleri katarsan Suskunlar tarzı bir dizi olur ve herkese hitap eder. :)

Olayları çok çabuk geliştirip yeni olaylara yer veriyorsun dizide. Bu senin en büyük teknik hatan bence. Dediğim gibi mesela takas ve Recep arasında aksiyon, Zeynep'le Recep arasında aşk, Forumdash'ın da ailevi meseleleri sorun olsun dizide. Mesela Forumdash'ın aileside doğulu yada karadenizli olur. "Hemşo senin derdin nedir gardaş?" gibi bir kardeş gelebilir diziye. O da forumun bir üyesi olabilir. Mesela Haluk792. :GDG:

Onun dışında ara sıra ailesiyle telefonda görüşebilir forumdash. Hem komik hemde dramatik yanları olur dizinin. Sen uzun bölümler yazmayı seven bir senaristsin zaten. Çok uzun olmamak kaydıyla bu olaylara yer verebilirsin bence. Şu an dizin biraz KVP tarzı gibi. Bu tarz şeyleri katarsan Suskunlar tarzı bir dizi olur ve herkese hitap eder. :)

Ailevi meselelere de girmeyi düşünüyordum zaten yakın zamanda. Düşünmüştüm bi ara bunu.
Aklımda absürd bi karakter var ama bi türlü sokamadım diziye.

Aklıma bi ton şey geldi ama hiç birini gerçekleştiremedim hala :D

Ailevi meselelere de girmeyi düşünüyordum zaten yakın zamanda. Düşünmüştüm bi ara bunu.
Aklımda absürd bi karakter var ama bi türlü sokamadım diziye.

Aklıma bi ton şey geldi ama hiç birini gerçekleştiremedim hala :D

Bence yakın zamanda gerçekleştirsen iyi olur. Hatta bence bir sonraki bölümü biraz düzenle bence. Recep-Zeynep aşkından başla. Gelecek bölümlerde de absürd değilde (Absürd olmamalı bence.) trajikomik bir karakter katmalısın. Şimdilik Recep-Zeynep aşkı arasındaki duygu alış verişi gerçekleşsin zamanla diğerleri de olur zaten... :)

Bence yakın zamanda gerçekleştirsen iyi olur. Hatta bence bir sonraki bölümü biraz düzenle bence. Recep-Zeynep aşkından başla. Gelecek bölümlerde de absürd değilde (Absürd olmamalı bence.) trajikomik bir karakter katmalısın. Şimdilik Recep-Zeynep aşkı arasındaki duygu alış verişi gerçekleşsin zamanla diğerleri de olur zaten... :)

Absürdlük de olmalı bence az da olsa :X

Güya teknoloji falan da katacaktık diziye. Ohooo. Ben hiç bişe katmamışım ki diziye :D

Absürdlük de olmalı bence az da olsa :X

Güya teknoloji falan da katacaktık diziye. Ohooo. Ben hiç bişe katmamışım ki diziye :D

Anlaşılan sen sezon finalinden sonra yatmışsın Melih. Bence iki hafta ara ver. Kafanı topla. Her şeyi kat diziye ve okurun karşısına güçlü bir şekilde çık. :)

Bence absürdlük katma diziye. Absürdlük iter, trajikomiklik çeker. Ayrıca dizinin çekildiği tarihe göre absürdlük yapman biraz zor olmaz mı Melih? :GDG: