Star Ömer - Dizi Yorumları

Gizmen

Favori Üye
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
6,894
Reaksiyon puanı
2,857
Puanı
360
Yaş
24
Evet evet.
------


Günun Reyting konusuna. :A
Kusuruma bakma görmüştüm ama yazmayı unutmuşum. Dizide bir karakter var tam ismi neydi bilmiyorum işte açık kadınlar bizim aile kültürümüzü bozuyor tarzında konuşmalar yaptı. Ömer de erkek de gözüne sahip çıkmayı bilmeli dedi. Gündemden kastım bu şekilde ki konular. Daha dizide çok kültürsel atlayamadığımız sınıfları iğneleyen çok sahne var.
 

12.Adam

Favori Üye
Katılım
4 Nisan 2016
Mesajlar
25,570
Reaksiyon puanı
28,181
Puanı
1,060
Kusuruma bakma görmüştüm ama yazmayı unutmuşum. Dizide bir karakter var tam ismi neydi bilmiyorum işte açık kadınlar bizim aile kültürümüzü bozuyor tarzında konuşmalar yaptı. Ömer de erkek de gözüne sahip çıkmayı bilmeli dedi. Gündemden kastım bu şekilde ki konular. Daha dizide çok kültürsel atlayamadığımız sınıfları iğneleyen çok sahne var.
Estağfurullah.Camiden çıktıktan sonraki sahneyi söylüyorsun, şimdi dank etti. Tahir , Ömer 'in abisi.
 
  • Beğendim
Reactions: Gizmen

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,681
Reaksiyon puanı
56,838
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
Gece bölümü izledim ilk bölüme göre daha iyiydi Ömer Gamze iyice yakınlaştılar ama Raşit hoca istemiyor bu işin sonu ne olacak merak ediyorum Ömer Abisi Tahirin konuşması iyiydi Ömerin cevabı süperdi üzüldüğüm karakter Nisa
5 çocukla kaldı ortada kocası bırakıp gitti ama bir türlü kabul etmiyor bakalım ne yapacak 5 çocukla bu arada kızınada ayrı bir üzüldüm ya
 
  • Beğendim
Reactions: Mehmet Can and STAR

STAR

Favori Üye
Katılım
17 Temmuz 2016
Mesajlar
5,483
Reaksiyon puanı
5,887
Puanı
610
sinema icerisinde filmi izlerken arka planda 2.dakika da baslayan muzigi, cinema paradiso, la vita bella vb kult filmlerdeki melodram muziklere benzettim cok host dusunulmus,tadimlik.

ustte vidyonun devamindaki sahnelerde gamze nin, zeynep isminde bi arkadasi ile karsilasmasi bence bosa eklenmis bir sekans degildi.
zeynep'in, yakinda yapilacak es dost ozel bulusmasina gamze'yi davet etmesi, sonraki bolumde buna bagli sahnelerin islenecegi kapisini acti .
ufak tefek cinayetler dizisi_vibe'i aldim bu iki dost arasinda.:)


star tv nin resmi youtube sayfasinda 'diziye dair en son eklenen vidyo(3.bolum 2.fragman) 6 gun olmus... 4.bolume dair tanitim,on izleme, fragman halen eklenmemis, bu normal mi sizce :( ? @Aserat , @STAR
Bu akşam fragman verilecektir. Hatta 10 dk sonra verilebilir.
 

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
515
Reaksiyon puanı
365
Puanı
75
Konum
İstanbul

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
515
Reaksiyon puanı
365
Puanı
75
Konum
İstanbul
@STAR ve @Aserat fragman / tanitim vidyosu icin tesekkur ederim.

kanal umarim tanitim ve fragmanlari daha erken verir :( .

@Aserat reaksiyon olarak ''ilginc'' olani sectim. fragmani cok ilginc buldum.sasirdim acikcasi.


fragman da gorulen yeni gelen oyuncuya(simay) diger isinde hic isinamamistim. . . hem damla sonmez & hem gokce kirmizi cizgilerim arasindaki oyuncularimdan. . . o yuzden, bu dizide de gokce'ciyim takdir ederseniz. :)

@Sanalbellek , hmmm, ben orj olani izlemedigim den ,pek bir yorum getirmemistim bu dizi baslamadan evvel.

bence bizimkisin de bu tur yan durumlar olmali, dizinin suresinden dolayi.

kaldi ki, gokce tarafinda ,karakterin evli oldugu doneme dair koca bir bosluk mevcut. bence bir kac yonden saglam islenirse cok ilginc sahneler cikar...
misal, eski esini kim oynar, diziye hangi ara katilir, zeynep karakteri iyi mi yoksa arkadan is ceviren arkadas mi ,,, gamze davete icabet ederken neler yasanir, nasil bir sahne dusunulur merak edilesi,,misal ufak tefek cinayetler dizisindeki davet sahneleri inanilmazdi,gunlerce konusulurdu.
yeni bolumler de davet dolayisiyla diger yasamina dair zeynep karakteri daha derin islenirse bence iyi olur sureye dair.

fragmana dair yorum ne yapsam bilemedim. adrenalini yuksek bir bolum bizleri bekliyor gibi . . .

iyi seyirler dilerim.
Gamze orjinalinde 2 defa kocasını kaybetmiş dul. Zenginlikle de alakası yoktu.

@DarkLegenD emzirme sahnesi. Kesin kaçırmaz Murat Soner. Sadece elbisesini kenardan indirdiği görünüyor ama 18 yaş altı biri için bu kadarı bile fazla. Orjinalinde annesi evden gelince böyle böyle oldu diye anlatıyor sadece. Hiç bir şeyi göstermiyorlar.

Ekşi Sözlükte Shtisel hk. Güzel bir tespit:

ilk 2 sezonu 9.5/10

netflix'in el atıp;
daya dramı,
daya bağırış çağrışı,
daya sözümona 'vurucu' sahneleri,
daya amerikan basitliğini diye diye içine ettiği

3. sezonu 6.5/10
İlk 2 sezon yerel izleyici için çekilip, netflix'te tam da pandemi zamanı tüm dünyada yayınlanıp sevilince 5 sene sonra 3. Sezon çekiliyor.

Bizdeki 1. Sezon baştan orjinalinin 3. Sezonu gibi.
 
Son düzenleme:

STAR

Favori Üye
Katılım
17 Temmuz 2016
Mesajlar
5,483
Reaksiyon puanı
5,887
Puanı
610
bunlari bilmiyordum - sasirdim ve cok ilginc buldum. tesekkur ederim.

2 defa dul kalma olayi ,bizde daha once islendi mi - bilmiyorum,,.sayet yapilmamissa, bu dizi ile bir ilki denemek isteye bilirlerdi, -izledigimiz bolumler baglaminda suan sunulan halini tercih etmisler - ki, bence orj'a cok benzemesine de gerek yok.

zengin versus fakir kavrami bizim diziler de olmazsa olmaz...
sifirdan ustlere tirmanma veya kestirmeden gitmek, tepeden dibe gecis veya donus gibi gibi cok cesit ornekler ve donelerle bezeli dizi dunyamiz. . .

orj da olmamasina ragmen, bence bizde olursa pek siritmaz diye dusunuyorum -soyleki;
ben gamze gecmis hayati-son bolumdeki arkadasi zeynep ve degindigi davet konusu dolayli -daha sasali ve hizli bir yasaminin oldugunu varsayip, olasi bu miinvalde sahnelerin cekile bilecegini dusundum.
ki, isterlerse, gokce bahadir'in onceki son iki isinde oldugu gibi pasajlar izletebilirler...


son bolumde -nisa(merve dizdar) nin ''kizini'' oynayan genc kardesimizi karakter ozelinde inandirici buldum ve de begendim oyunculuk olarak. son bolumde yer aldigi sahnelerden alninin akiyla cikti.duygusal sahne olarak annesine destegi vs guzel sahnelerdi.
daha fazla sahnesi olsun isterim.

son olarak,
gokce ve merve nin karsilikli sahnelerde yakin cekimler cok cok basarili cekimlerdi. performans olarak iki oyuncu da dokturdu resmen.
yuz hatlari,mimikler hem dogal / hem de konsepte uyumluydu.
bu dizi ozelinde,iyiki iki cok basarili kadin oyuncumuzu her hafta ayni proje de izleme zevkini yasiyoruz. buradan da yapimciya tskler.

omer'i Kediye benzetmistim :p , dizinin resmi twitter sayfasi da ayni seyi dusunmus olsa gerek :) , < onceki mesajda ekledigim twit icerigi.

ustteki dusuncem yeni bolum de olacak gibi , nisa nin kizini sahne olarak bir tik daha fazla gorecegiz gibi... annesine soyledikleri uzerinden yine dokunakli sahneler gorecegiz tahminim.
yeni dis cekimler olarak okul vs nin de diziye eklenmesi iyi dusunulmus. genc izleyiciyi de cekmesi adina.

fragman giris sahnesi -tahminim basrol ikilimiz den birinin ruyasi/hayali... soylemeden edemiyecegim, meshur koltuk ve rengi efsane gozukuyor..kralice gokce de cok yakismis asaletiyle.bayildim.

giyim olarak yine harika secimler yapilmis gokce ozelinde.kostum dekor isine imza atanlari tebrik ederim. bu tur nuanslara cok onem veriyorum dizi ve filmlerde.

omer'in tercihleri -gelgitleri-cikmazlari-karar-kararsizligi-pismanliklari-yakinlarini sevdiklerinin hic birini kirmamak bakisinda bir yapisi ve karakteri oldugundan - her ne karar verirse versin - bu bolum yine selahattin pasali'nin oyunculuguna doyacagiz gibi.
(diger basroller ve yan rollerle beraber) .

bol adrenalli bir bolum bizleri bekliyor gibi..tanitimi ilginc ve hareketli buldum,bakalim neler olacak.
iyi seyirler dilerim...

@STAR
Ben de orjinali izlemedim ama uyarlama için illa ki ekleme oyuncular olmuştur. Bence hikaye açıldıkça daha güzel olacak. Bence Gamzenin eski kocası gelme durumu olursa 2. Sezonda olur.
 
  • Beğendim
Reactions: Mehmet Can

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
515
Reaksiyon puanı
365
Puanı
75
Konum
İstanbul
Uyarlarken yapılan farklılıkların hepsine bir açıklama buluyorum da, Gamze'nin ailesinin Nisa'nın ev sahipleri olması. Buna bir açıklama bulamıyorum.Hatırladığım iki ailenin aynı semtte yaşamak haricinde önceden bir bağı yoktu.

Dizinin kasvetinin çoğu buradan kaynaklanıyor. Normalde Gamze'nin ailesinin adeta konuk oyuncu statüsünde sahnelenmesi lazım. Anne ve babası harici kişiler görünmüyor pek.

@kimmeryali_conan gamzenin oğlu ve annesi haricinde olan tüm çevresi bizimkilerin eklediği şeyler.

Bütün sonuçlar bana shtisel'in ilk sezon finalinin aksine Ömer'in 'finalinin' mutlu sonla biteceğini söylüyor. Aksi halde Gökçe Bahadır'ın yerine 2. Sezon başka birinin gelmesini seyircinin kabulleneceğini düşünmüyorum. İlla kıyaslanacaktır. Yaş farkını yeni kabullendiler, oyuncuların uyumu sayesinde. Bir de partner değişmesini kabullenmezler.
 
Son düzenleme:

cokiyitvci

Favori Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
32,253
Reaksiyon puanı
13,302
Puanı
1,060
oncelikle ,orj diziye dair ilginc seyler ogrendim. genel anlamda dolu dolu bir yorum olmus,kendi adima tesekkur ederim.

''bence'' , gamze eksenin de ''orj dan bagimsiz'' eklenen karakterler cok iyi dusunulmus bu versiyon ozelinde. ozellikle abla karakteri yan rollerde cok begendigim bir isimdir, bu dizide yer almasina memnun oldum. kocasi ile de uyumlu cift gozukuyorlar. abla kardes zitlasmasi, gerilimii ve veya tam tersi birbirlerine desteklerini rahatca isleyebilecekleri bir hikayesi olan cati da yasiyorlar. misal ,son bolumde kursun dokme sahnesi cok iyidi abla kardes destegi baglaminda. bu tur islerde kalabalik kadroyu dogru matematikle yaymak beceri isi bence. iki yan yana daire ve omer'lerin aile evi.

misal ''baba'' dizisinde de kadro cok iyi di, fakat once ufak bir evde, sonra da kosk'e kisili tuttular bir sezon boyunca.
yali capkini dizisinde ise, kosk ve rezidans daire eksenin de isleniyor kalabalik kadro . omer dizisinde yer alan mahalleler ,hatta karakterlerin isleri/meslekleri de ayni semt ve mahalleler eksenin de yer almasi cok ilgimi cekmisti. kanimca bu daha siradan ,duz, diger tabirle fazla bizden/halktan bir gorunum kazandirmasina yol acmis. diger ustte bahsettigim dizilere nazaran.

bu arada,
mesajinin basinda soyledigin daire konusu noktaya su yonde bir yorum getirmek isterim;
kult bir dizi vardi ,eskilerden , yeditepe istanbul.
orada, benzer bir ev sahipligi durumu vardi,fakat ayni bina da degil de,
ayni sokak turu bir konseptle islemislerdi,tam net hatirlamiyorum.

diger yandan, omer dizisinin gamze ailesi ve nisa dolayli ayni apartman ve ayni katta islenmesi bana egreti gorunmedi,cunku cevreden gordugum bildigim bu tur karsilikli veya yanyana olan iki dairesi olan insanlar mevcut + ,buna bagli iliskiler dramlar veya tam tersi hikayelerle bezeli bilindik durumlar... bu dizi ozelinde, burda benim adima onemli kriter ve nuans; yonetmenin mahareti ve cekim turunde gercekligi ne kadar yansita bildigi . . .
kanimca, ust duzey oyunculuklar sayesinde iyi gecisler yapildi iki daire icerisindeki sahnelerde,.. -ozellikle gokce ve merve karsilikli ,ve yemek masasi sahnelerinde...

bu arada, son dediklerin umarim gerceklesir. okurken heyecanlandim.
bu tur naif asklarin mutlu sonla bitmesini gonul den istiyorum...
son olarak, bu diziye baslama sebebim -secilen basrollerin asiri kaliteli olmasi. umarim cikis vs olmaz,uzulurum. :(

yeni bolumu heyecanla bekliyorum. hepimize iyi seyirler dilerim.
DİZİ sence 7-8 reytingi kısa sürede görür mü?
 
  • Beğendim
Reactions: Mehmet Can

cokiyitvci

Favori Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
32,253
Reaksiyon puanı
13,302
Puanı
1,060
forumumuz da , hangi arkadasti nickini suan tam hatirlamiyorum. dizinin fazla tanitimi ve reklaminin yapilmadigini belirtmisti. bu da izlenirlilige vs etki ediyor olabilir . bende benzer gorusteyim. bugun buna benzer bir yorum ekledim, kanalin youtube resmi sayfasi baglaminda. ornk ; yali capkini ve gecenin ucunda dizilerinin vidyolari ayni kanalin sayfasinda bayagi mevcut gibi... bu dizi ise ,en son 6 gun once 2.fragman atilmisti bugunku yeni vidyo oncesine kadar. buna anlam verememistim sahsen.

konuya genel donersem ;
elbette yoruma acik durumlar bunlar. benzer islerin- ayni hafta ve veya ayni gun yayinlandiginda eksi bir durum da ortaya cikabiliyor.
+, islenen konu,izleyiciye gecmezse,bu da bi etken. ufak detay ve nuanslar izlenirlilige etkisi de klasik durumlar.

birden o kadar yukselir mi ,.. - bence sezon finaline dogru bir seyler netlesir diye hissediyorum.

hak ettigi oranlari simdilik alamamasin da, duz mantik, oyuncular,hikaye,sure olarak belirtmek bi bakima yanilgi olur bence.
burda, kanalin da ,yapimcinin da bi nevi hatasi mevcut. daha ozverili olmalarini oneriyorum duz bir izleyici olarak.

ozellikle omer ozelinde - karakterin cok naif ve saf islendigini dusunuyorum. oyuncu secimini bu baglamda dort dortluk buluyorum.

iyi seyirler dilerim.
Bence en fazla bu dizi 6.50 alır.
 

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
515
Reaksiyon puanı
365
Puanı
75
Konum
İstanbul
DİZİ sence 7-8 reytingi kısa sürede görür mü?
Potansiyeli var. Rakiplerine de bağlı. Yılbaşı başlaması da iyi oldu. Sezon başında olsa o hengamede harcanabilirdi..

@STAR birkaç bölüm sonra görebiliriz kocasını, sahnedeki silah mutlaka patlar sözü gereği. Diziyi uzatmak için güzel yöntem.

@kimmeryali_conan Gamze'nin eniştesini oynayan oyuncu Ömer'in abisi olsa (mahkum dizisindeki karakterinin müzisyen geçmişine atıfla, shtiselde ise karakter müzisyen olmak istemiş ama aile baskısıyla olamamış), Ömer'in abisini oynayan oyuncu da orjinaline göre 1-2 bölüm sonra görebileceğimiz başka bir karakter olsa tam olurmuş. Onun haricinde karakterler genelde iyi seçilmiş.


Gamze'nin ailesi diziye farklı bir tat katmış, şimdilik iyi ama uzun vadede tüm bu farklılıklar birleşip diziyi orjinalinden çok farklı yere götürürse de hoş olmaz bence. Dozunu ayarlamaları önemli.

Bir yanım dizi bizden de kıvamında birşeyler katarak aslına da uygun şekilde 3 sezon devam etsin istiyor ama diğer yanım orjinalin sezon finalinin aksine sezon sonunda mutlu sonla fazla da uzatıp bozmadan bitsin istiyor. 2. Sezon Gökçe Bahadır'ı aratmayacak en fazla 30 - 35 yaşında (20'li yaşlar olsa daha iyi) oyuncu pek aklıma gelmiyor.
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Angelica