Ölüm Tesellisi ve Sonrası Üzerine - Deneme

Peki hiç beklemediğin anda hele ki ufak tefek de olsa tartışılan bir günün ardından o kişinin ansızın bir kaza vb. nedeniyle hayatını kaybetmesi. Bu gibi ansızın gelen ölümler senelerce pişmanlık ve acı hissine sebep olmaz mı uzun vadede hastalık sonucu ölümdense?

Her ölüm kötüdür ama ansızın gelenler de çok sarsıcı geliyor bana. Herkeste farklı bir etkiye sahip olabilirler tabii. Keşke ölüm olmasa ayrılık olmasa ama...

Bu yazdığın unsurlar belli şartlar öyle şart olur ki ani öyle şart olur ki uzun ölüm olsaydı denilebilir. Kişinin yaşayışına bağlı. İşin kötü tarafı da uzun kısa ani bu bizim elimizde olmayacak. İyi geceler. Yatacaktım aslında ama konu kendine çekti. :A

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Bu yazdığın unsurlar belli şartlar öyle şart olur ki ani öyle şart olur ki uzun ölüm olsaydı denilebilir. Kişinin yaşayışına bağlı. İşin kötü tarafı da uzun kısa ani bu bizim elimizde olmayacak. İyi geceler. Yatacaktım aslında ama konu kendine çekti. :A
Rüyanda kabus görmezsin umarım, kabussuz geceler :A

• Güldürdün
Reactions: Gerekli24
Öncelikle tarafımızı belli edelim. Kendi adıma konuşacak olursam, ani ölümcüyüm. Karşıdan karşıya geçerken hız rekoru kırarak bana çarpan araç yüzünden havada süzülürken ölmek...

Dinlerin toplumu hizaya sokmak, hayatlarına anlam kazandırmak gibi işlevlerini olduğunu biliyoruz... "Annen ölmedi, Allah/Zeus/Enlil onu yanına aldı" demek karşındaki kişiyi hayata devam etmeye zorluyor. Hayata devam etmesi de işini yapmaya devam etmesi bu arada. Sistem işlesin, çark dönsün vb. Ölümsüzlüğü, ölümden sonrasını vaat eden dinlerin/inançların olmadığını hayal edelim; ortalıkta insan kalır mıydı? Kalırdı. Nasıl kalırdı? Hayata başka bir anlam kazandırılırdı...

Ben hayatımda bu kadar tehlikeli bir hayvan türü daha görmedim. Ne yapıp ettik yine de hayatta kalmayı başardık...

Yaklaşık 4 sene önce hangi kafayla yazmışsam artık, baya uzun yazmışım ve kimse de okumaz tamamını gibi. Ama şimdi tekrar okudum yazdıklarımı ve halen büyük ölçüde aynı görüşteyim. Geçmişte çok saçma düşüncelerim olmuştu ama bu bence onlardan biri değil...
Filozofluğunu @DarkLegenD'den alıp sana veriyoruz ama yazıyı okumaya üşendim. :A