Çukur Dizisine Skandal Ceza Kapıda!

Her seferinde bu kadar garip bir ceza konusu bulmaları da ilginç gerçekten, kuş uçsa ceza kesecek adamlar neredeyse.

Çok trajikomik bir durum, zaten çok ağır olmayan kelimeleri bile sansürlüyorlar televizyonda. Dudak hareketlerinden insanlar edilen küfürü anlıyor diye ceza verilmesi çok çok saçma olur.

Kolayı var, görüntü yönetmenlerine bildiri paylaşsınlar küfür sahnelerinde dudaklar çekilmesin

O zaman dudağa da sansür koysalardı. O zaman hiçbir sıkıntı olmazdı.

Ses kesilmiyor mu küfür edilirken
Dudak okumasını sanki 80 milyon biliyormuş gibi konuşuyor Rtük.
@Çiğdem-
Kadın olarak ben bile Yamaçların dudağına öyle dikkat etmedim
Kesin bu parlakçı erkekler dikkat ediyor bizi geçtiler
@Yiğitt @Forumdash @xemrexxx @MasacRE-

Kadın olarak ben bile Yamaçların dudağına öyle dikkat etmedim
Kesin bu parlakçı erkekler dikkat ediyor bizi geçtiler
@Yiğitt @Forumdash @xemrexxx @MasacRE-

Kesinlikle katılıyorum.

Benden bahsederken beni etiketlemeyi lütfen bir daha unutma, rica ediyorum.

Seni Diyanetten mi gönderdiler müfettiş olarak? Adamı niye sorguya çekiyorsun.

Yine çok haklısınız @DarkLegenD bey. Tespitleriniz yine çok yerinde.

40 Yıl düşünsem aklıma gelmez dudaklarını okumak nasıl bir manyak bunlar

Bu durumda muhteşem bir atasözü devreye giriyor RTÜK için. “Kişi kendinden bilir işi...”

Çok doğru. Dün akşam ailecek bi kez daha izleyelim dedik çok sıkıntılı sahneler vardı

Çukur, İstanbul’da bir mahalle. O mahalleyi ve ortamı anlatan bir dizide küfür kullanılmaması gerçekçiliğini yok eder dizinin. Günün birinde Çukur mahallesine yolun düşerse ne demek istediğimi anlarsın.

Televizyon izleyicilerin tercihlerine göre şekillenmeli, eğer küfürsüz bir dizi izlemek istiyorsan başka kanallarda bulunan başka dizileri tercih edebilirsin. Dediğim gibi Çukur’un içinde küfür olmadan yayınlanması dizinin konusu ve dizinin çıkış noktası olan mahallenin atmosferi yüzünden mümkün değil.

Ayrıca illa sansürlü bir şekilde dizinin tekrarını izlemek istiyorsan Show TV’nin internet sitesinden izleyebilirsin. Hem ‘sansürlü’, hem ‘sansürsüz’ bir şekilde orada yayınlanıyor.

Son düzenleme:
Bana niye sıva yapıp duruyorsun? Tabi anladın adminliğimin yakın olduğunu, çakalsın.

Yakında internette sansürsüz yayınını da kaldırtacakmış RTÜK bey ama bilmiyorlar ki öyle bir yerde bardak taşacak ki pişman olacaklar ve iş işten geçmiş olacak. Bu ülke geziden ders çıkaramadı.

Bune beee ucube gibi korktum 😱😱😱
İşte "gotik" dediğimiz şeyler böyle oluyor. Türk dizi tarihinin en orjinal karakterlerindendi. Boomcu Onur da var altyazılı ama o konuşuyor. Sadece dediği anlaşılmıyor. Bol bol küfür de ediyordu.

Böyle durumda itiraz için mahkemeye başvuramıyorlar mı? @Yiğitt
Nalaka bir ceza olur cidden.

Böyle durumda itiraz için mahkemeye başvuramıyorlar mı? @Yiğitt
Nalaka bir ceza olur cidden.
Eee de ortada bir suç var, haklı RTÜK, ne diye itiraz edecekler? Küfür var ortada ya da verilen şikayetler kendilerince mantıklı.

İtiraz ederler tabi ama masraflı ve zamana yayılır, hiçbir kanal&kurum bununla uğraşmaz.

Almanya boşuna demiyor "Türkiye ekonomik krizde" diye. Anca bunu milletten saklayıp avrupadan aldığı silahlarla Ypg ve sivilleri vuruyor. Avrupa dur deyince de laf sokmaya çalışıyorlar. Silahlar nerden çıktı acaba. Komik ve rezillik. Türkiyenin durumu vahim. Herkes avrupaya kaçmak için yer arıyor. İyiki Almanya'da yaşıyorum.

Son düzenleme:
Ağzıyla anlaşılıyorun cezayi bir durumu saçma geldi bana, neyse.

İşte "gotik" dediğimiz şeyler böyle oluyor. Türk dizi tarihinin en orjinal karakterlerindendi. Boomcu Onur da var altyazılı ama o konuşuyor. Sadece dediği anlaşılmıyor. Bol bol küfür de ediyordu.

Barış falay bu konuda 1 numaraydı
@eskici @Yiğitt @Forumdash

6:00 itibaren

RTÜK iyice kafayı yemiş ama Çukura ceza vermelerine sevinirim tabi

Bana niye sıva yapıp duruyorsun? Tabi anladın adminliğimin yakın olduğunu, çakalsın.

Çünkü burada sıva yapılmasını hak eden birisi varsa o da sensin. Ben hak eden kişilere her zaman sıva yaparım. Ancak sen bana Ahmet Çakar'ın, Ertem Şener'e uyguladığı muameleyi uyguluyorsun, hiç hoş değil.

Küfür etmeden küfür eden diziyi kaldırdılar ya, bu da onların ayıbı olsun. Ne güzel, ağızdan çıkan küfür konusunda RTÜK ile de hiç dertleri olmadı. "Ağızlarından çıkan lafı, kulaklarını duymadı" ve yayından kaldırıldı.

Çukur işte böyle sahneler yüzünden cezayı yiyor. Ceza da sonradan geliyor tabi ki. Ağız okunmuyor ama yine de bir şey ifade etmiyor.

@Yakamoz-Asi, @Sherlock, @Çiğdem-, @S.G.A.T., @DarkLegenD, @Yiğitt, @Ahmed, @Harunnn60, @eskici, @Jonsnow, @soo, @ömer karataş, @MEnes, @xBUGRAx, @Yiğitt, @Dosi, @Billy Kane, @gözlemci.