Çok trajikomik bir durum, zaten çok ağır olmayan kelimeleri bile sansürlüyorlar televizyonda. Dudak hareketlerinden insanlar edilen küfürü anlıyor diye ceza verilmesi çok çok saçma olur.
Kolayı var, görüntü yönetmenlerine bildiri paylaşsınlar küfür sahnelerinde dudaklar çekilmesin![]()
O zaman dudağa da sansür koysalardı. O zaman hiçbir sıkıntı olmazdı.![]()
Kadın olarak ben bile Yamaçların dudağına öyle dikkat etmedimSes kesilmiyor mu küfür edilirkenDudak okumasını sanki 80 milyon biliyormuş gibi konuşuyor Rtük.
@Çiğdem-
Kadın olarak ben bile Yamaçların dudağına öyle dikkat etmedimKesin bu parlakçı erkekler dikkat ediyor bizi geçtiler
![]()
![]()
@Yiğitt @Forumdash @xemrexxx @MasacRE-
Ruh hastası mı bu Rtük çalışanları veya bu cezalara karar veren insanlar. Lan biz sansür olmasın diye debelenirken, dizileri izlerken acı çekerken, adamlar Sherlock moduna girip zaten biplenen küfürleri ağızdan okunuyor diye küfür sayıp ceza vermeyi düşünüyor.Çok uçuk ve saçma bir yolda ilerliyor bu Tv ekranı. Neyse ki tek güncel yerli dizim Çukur, onu da internetten Adam kere adam Puhu Tv sağolsun hemen yayınlandığı günün gecesinde sansürsüz izleyebiliyorum.
![]()
40 Yıl düşünsem aklıma gelmez dudaklarını okumak nasıl bir manyak bunlarKesinlikle katılıyorum.![]()
Seni Diyanetten mi gönderdiler müfettiş olarak? Adamı niye sorguya çekiyorsun.
40 Yıl düşünsem aklıma gelmez dudaklarını okumak nasıl bir manyak bunlar![]()
![]()
![]()
Çok doğru. Dün akşam ailecek bi kez daha izleyelim dedik çok sıkıntılı sahneler vardı
Bana niye sıva yapıp duruyorsun? Tabi anladın adminliğimin yakın olduğunu, çakalsın.Yine çok haklısınız @DarkLegenD bey. Tespitleriniz yine çok yerinde.
Bu durumda muhteşem bir atasözü devreye giriyor RTÜK için. “Kişi kendinden bilir işi...”
Çukur, İstanbul’da bir mahalle. O mahalleyi ve ortamı anlatan bir dizide küfür kullanılmaması gerçekçiliğini yok eder dizinin. Günün birinde Çukur mahallesine yolun düşerse ne demek istediğimi anlarsın.
Televizyon izleyicilerin tercihlerine göre şekillenmeli, eğer küfürsüz bir dizi izlemek istiyorsan başka kanallarda bulunan başka dizileri tercih edebilirsin. Dediğim gibi Çukur’un içinde küfür olmadan yayınlanması dizinin konusu ve dizinin çıkış noktası olan mahallenin atmosferi yüzünden mümkün değil.
Ayrıca illa sansürlü bir şekilde dizinin tekrarını izlemek istiyorsan Show TV’nin internet sitesinden izleyebilirsin. Hem ‘sansürlü’, hem ‘sansürsüz’ bir şekilde orada yayınlanıyor.
Kadın olarak ben bile Yamaçların dudağına öyle dikkat etmedimKesin bu parlakçı erkekler dikkat ediyor bizi geçtiler
![]()
![]()
@Yiğitt @Forumdash @xemrexxx @MasacRE-
Bune beee ucube gibi korktum 😱😱😱
Dikkat ediyorsunuz o kadar, bu kıza da dikkat edecektiniz zamanında. Sırf dudak okuyamıyorlar diye, altyazısı vardı kızın. Gerçi o da bazen senkronu tutmuyordu.![]()
İşte "gotik" dediğimiz şeyler böyle oluyor. Türk dizi tarihinin en orjinal karakterlerindendi. Boomcu Onur da var altyazılı ama o konuşuyor. Sadece dediği anlaşılmıyor. Bol bol küfür de ediyordu.Bune beee ucube gibi korktum 😱😱😱
Eee de ortada bir suç var, haklı RTÜK, ne diye itiraz edecekler? Küfür var ortada ya da verilen şikayetler kendilerince mantıklı.
Ağzıyla anlaşılıyorun cezayi bir durumu saçma geldi bana, neyse.Eee de ortada bir suç var, haklı RTÜK, ne diye itiraz edecekler? Küfür var ortada ya da verilen şikayetler kendilerince mantıklı.
İtiraz ederler tabi ama masraflı ve zamana yayılır, hiçbir kanal&kurum bununla uğraşmaz.
İşte "gotik" dediğimiz şeyler böyle oluyor. Türk dizi tarihinin en orjinal karakterlerindendi. Boomcu Onur da var altyazılı ama o konuşuyor. Sadece dediği anlaşılmıyor. Bol bol küfür de ediyordu.
Barış falay bu konuda 1 numaraydıYine çok haklısınız @DarkLegenD bey. Tespitleriniz yine çok yerinde.
Bu durumda muhteşem bir atasözü devreye giriyor RTÜK için. “Kişi kendinden bilir işi...”
Çukur, İstanbul’da bir mahalle. O mahalleyi ve ortamı anlatan bir dizide küfür kullanılmaması gerçekçiliğini yok eder dizinin. Günün birinde Çukur mahallesine yolun düşerse ne demek istediğimi anlarsın.
Televizyon izleyicilerin tercihlerine göre şekillenmeli, eğer küfürsüz bir dizi izlemek istiyorsan başka kanallarda bulunan başka dizileri tercih edebilirsin. Dediğim gibi Çukur’un içinde küfür olmadan yayınlanması dizinin konusu ve dizinin çıkış noktası olan mahallenin atmosferi yüzünden mümkün değil.
Ayrıca illa sansürlü bir şekilde dizinin tekrarını izlemek istiyorsan Show TV’nin internet sitesinden izleyebilirsin. Hem ‘sansürlü’, hem ‘sansürsüz’ bir şekilde orada yayınlanıyor.
Bana niye sıva yapıp duruyorsun? Tabi anladın adminliğimin yakın olduğunu, çakalsın.