Aynen, ben de denk gelmiştim. Bir baktım, o bakış, patladı gitti. İlk bölümün tekrarına denk gelmiştim sanırım. O ara zaten daha ilk bölümü yayınlanmıştı.
Burak Aksak ve Onur Ünlü, her şeyi doğaçlama yaptıkları kesin. Mesela ilk bölümlerde İskender, Mecnun'a sanki gerçekten sigara veriyormuş gibi.
Bu da sahnesi.
Mecnun ile İsmail Abi'nin uzaktan selamlaşması da doğaçlamanın ürünü. Erdal Bakkal'ın o dansı da öyle, hatta o Cengiz Bozkurt'un üşürken ısınmak için yaptığı bir şeymiş. Acayip detaylar var ya, düşündükçe acayip keyif veriyor.
Ali Atay var mesela, tamamen doğal oynuyor. Gerçek hayatta da aynı bu şekilde. Serkan Keskin'le kopmayacaklar hiç. İşin içine Ertan Saban da dahil oluyor. Osman Sonant desek, Fi'den sonra işsiz kalmaz, kaparlar. Cengiz Bozkurt zaten komedi işinde çok iyi olduğu için şu anda bile dizisi var. Ahmet Mümtaz Taylan da boşta kalmıyor.
Onur Ünlü ayrı yerlerde, Burak Aksak ayrı yerlerde. Burak Aksak da yönetmenlik yaptığı için aynı zamanda, artık iş yapsa bile kendisi yapar.
Ekibin son hali de böyleydi işte. Doğaçlamadan nerelere geldiler. Doğaçlama ve aşırı samimi bir iş yaptılar.
Burak Aksak'tan diziyle ilgili belki ileride kitap gelir. En azından birbirinden kopmayacak olanlar var işte. Belki yeniden bir yapımın içinde buluşurlar, ne belli.