Show Çarpışma - Dizi Yorumları

Kenanın rakibiya hem tip hem oyunculuk sırf oyüzden Kıvancın dizisini övemiyor içinde derinlerde bir yerde sebebi o
Kuzey karakterini üstünden atsın hele bi
Ağlak sahnelerde hep gözümün önune Kuzey geliyor
Ve orada takıldı bence @xemrexxx ikisi de benim şirketimde çalişirken neden kıyas yapayım

Zaten Selim Gür ve Veli'nin başında biri var konuşmalarından bunu anlıyoruz. O patronlar araları bozulursa ilerde olabilir bu dediğin. Ve ilk cümlene katılıyorum dizide her karakterin bir önemi var. Bu da yan karakterlerin bile bir şeylere etki ettiğini gösteriyor. Eğer bir sanat içeriğinde ana karakterlerin yanında yan karakterler de hikayeye iyi yedirilip büyük önem arz ediyorsa o dizi asla basit bir dizi değildir.

Oooo adaşım gelmiş. Heyt beee tam da Çarpışma gibi bir sanat eserinin yorumunda gördüm senin geldiğini. Daha mutlu olamazdım.

Ahahaha. Adaşım aşırı yükseldim Çarpışma’ya, çok detaylı ve uzun bir yorum yapmam lazım çünkü bu dizi sonuna hak ediyor.
Özellikle Çukur’un mantık hatalarıyla dolu ikinci sezonundan sonra ilaç gibi geldi.

Başından sonuna kadar tüm beklediklerimi buldum diyebilirim. Ezel v2 izliyoruz resmen. İnanılmaz düzeyde bir iş. Her dakikasının hakkını sonuna kadar veriyor.

Başından sonuna kadar tüm beklediklerimi buldum diyebilirim. Ezel v2 izliyoruz resmen. İnanılmaz düzeyde bir iş. Her dakikasının hakkını sonuna kadar veriyor.

Aynen öyle adaşım. Kadir’in İstiklal’de yürümesi, mekanlar, süreyi doldurmak için değil hikayede boşluk kalmasın diye yapılan flashbackler, renk tonu falan her şeyiyle Ezel v2 bu dizi. Uluç Bayraktar sağlam bir iş yönetmeyi, Kıvanç’ta oyunculuğu özlemiş resmen. Yardırıyorlar ilk bölümden beri.

Kesinlikle herhangi bir boş sahne göremiyorum diziyi izlerken. Tüm yan karakterler bir şeylere dahil ve bir şeylere etki ediyor. Çapraz senaryolar keza çok tat katıyor. (Cemre - Zeynep, Kadir - Kerem) Keza 3'lü Meral Yakup Kerem desen başka bir hikaye. Hikaye içinde hikaye görüyoruz, flashback içinde flashback bile gördük ötesi yok be.
Uluç Bayraktar bence İçerde'yi (özellikle o finalinden sonra) unutturmaya çalışıyor.

Her yorumuna harfi harfine katılıyorum adaşım, iç içe geçen hikayeler beni benden alıyor zaten. Dizide çok fazla karakter var. Hepsi işlenmez, hikayeleri havada kalır diye korkuyordum ama şu ana kadar hiç öyle olmadı. Dizi hiçbir detayı atlamadan kusursuz bir şekilde ilerliyor, tek sezonluk bir iş ise bu çizgisini koruyarak devam ederse sezon sonuna kadar en iyi Türk dizilerinden birisi olacaktır kesinlikle.

İçerde’nin finali Uluç Bayraktar’ı tatmin etmemiştir zaten, burada resmen acısını çıkarıyor.

Benim de tek temennim aynı şekilde devam etmesi. Süresi artar işin tadı kaçar diyordum ama adamlar 2 bölümdür 2 saat 10 dakika ve üstü bölüm çektiler. En iyi bölümler bu bölümler oldu diyebilirim neredeyse.
Yani ellerinde malzeme var zaten. Bu şekilde devam edecekse ve senaryo sapıtmayacaksa tek sezonda gerçekten dizi tarihine geçecek bir işle karşı karşıyayız diyebiliriz.

Uluç ustanın acısını çıkarması bile sanatsal oluyor be.

Mecburen süreyi uzattılar adaşım, rakipleri 12’den önce bitirmiyor bölümlerini. Keşke şartlar böyle olmasa ve diziler birer saatlik olsa ama artık imkansız gibi.
Zaten süreler kısalsa iddia ediyorum Çarpışma direkt dünya standartlarında bir iş.
Umarım reytingler çok yüksek olmadığı için karakterlerin ve hikayenin çizgisini bozmaz senarist, tek korkum bu diziye dair. Kalan her şey muazzam ilerliyor zaten.

Olmaz mı adaşım, adam şov yapıyor resmen.

Yine aynı şeyi düşünüyoruz. Hatta bunu başka yerlerde de dile getirdim muhabbetlerde. Reyting düşük diye senaristin diziyi ve kafasındaki senaryo kurgusunu değiştirmesini asla kaldıramam. Ne planladıysa nasıl kurguladıysa aynı şekilde devam etmesini istiyor ve bekliyorum. Çarpışma Netlix'te veya Puhu'da olsaydı kesinlike o standartlarda olurdu bundan eminim. Bu haliyle bile çıtası baya yukarda zaten.

Adaşım bizim sadece ismimiz aynı değil. Bizim sanata, sanatçıya ve kaliteye olan düşkünlüğümüz de benzer.
Bu muazzam kaliteli sohbetleri özlemişim be.
Tek temennim diziden o adaşım. Senarist yazsın, Uluç ustamız çeksin, başta Kıvanç olmak üzere oyuncular da oynasın. (Mümkünse internetten sansürsüz yayınlasınlar birde.
)

Netflix keşke Hakan: Muhafız’ı çekeceğine bunu çekseydi diyorum kendi kendime.

Aynen öyle adaşım resmen çoğu şeye bakışımız benzer.
Ben de özlemişim. İnternetten sansürsüz olsa var ya... Offf ki ne of. Ha bir de işin garip yanı ben bu diziyle yıllardır yapmadığım şeyi yaptım. Haftalık Show Canlı yayınından seyrediyorum diziyi, düşün ne kadar önemsiyorum. En son Leyla ile Mecnun'u haftalık canlı yayından izliyordum.

KEŞKEEEEEEEE. Keşke internetin özgür ortamında olsaydı bu dizi. Ortaya çıkacak olan şeyi hayal etmek bile güzel olurdu.

@Sherlock adaşım ben uykuya gidiyorum saat baya geç oldu. Gitmeden bir kıyap geçip Toygar Işıklı adlı dahiden çıkan muazzam sanat eserini bırakıp gidiyorum. Birleşme tadında muazzam bir müzik bence. Onun biraz daha hareketli versiyonu.