- Reaksiyon puanı
- 3,666
- Puanı
- 410
Geçenlerde yargıtay da böyle bir dava görüldü çalışan eş yoksulluk nafakası alamadı peki sizce çalışan eşe yoksulluk nafakası ödenmeli midir?
O kadar haklısın ki doğru noktaya parmak basmışsın ama burada söz konusu olan çalışan kadınlar ,çalışmayan kadınlar tabii ki de almalı çalışıyorsa da çocuklarının masraflarını yine de karşılamalı erkek diye düşünüyorum😉Türkiyede kadınların çoğu erkeğe bağımlı yaşatılmaya mahkum ediliyor. "Ben sana bakarım" diyerek çalışmasına izin verilmiyor ve evde kalması sağlanıyor.
Evde kalan kadın eşine problemlerini söyleyemiyorum çünkü ona bağımlı yaşıyor. Problemini söyleyip boşanan ise soygunculukla damgalanıyor.
Adamdan boşanınca ne sigortası kalıyor ne bir şeyi. Ve yaşı da geçmiş oluyor. Çalışan kadınlar zaten ayaklarının üstünde duruyor ama çalışmasına izin verilmeyen, evde bastırılan bu kadınlar, hayatlarının bir bölümünü vakfettikleri bu adamlardan Nafaka alamayacaklar mı? Birde çocukları varsa. Çocuklarına tek başına mı bakacak kadın.
Nafaka zorunludur. Haktır.
O kadar haklısın ki doğru noktaya parmak basmışsın ama burada söz konusu olan çalışan kadınlar ,çalışmayan kadınlar tabii ki de almalı çalışıyorsa da çocuklarının masraflarını yine de karşılamalı erkek diye düşünüyorum😉
Haklısın ablacım tamam bir şey demedik tabii ki de eksikleriyle ilgilenecekÇocukları tek başına kadın yapmadığına göre erkek sorumluluklarını yerine getirecek. Çocuğun spor ayakkabı ihtiyacı varsa karşılayacak. Kadın zaten bir çok ihtiyacını karşılıyor. Ön önemlisi vaktini harcıyor. Vakit çok önemli. Erkekte arada sevmeye gelip sonra gidecek mi? Hayvanat bahçesinden hayvan mı seviyor. Sorumluluklarını yerine kesinlikle getirmeli.
Haklısın ablacım tamam bir şey demedik tabii ki de eksikleriyle ilgilenecek
Ya sorma ama işte ama bunu gerçekten kötü amaçla kullananlar var evliliği meslek olarak yapanlar da çok tek amaçları nafaka koparmak😊Yaa bu Nafaka karşıtları beni çıldırtıyor. Bu sebeple biraz fazla açıklama yaptım
Ya sorma ama işte ama bunu gerçekten kötü amaçla kullananlar var evliliği meslek olarak yapanlar da çok tek amaçları nafaka koparmak😊
Aman adalet sistemini tartışırsak işin içinden cıkamayız zaten bir dahakine eşlerinin çalışmasına izin vermeyenleri tartışalım biz onları kendine mahkum edenleri böyleleri de çok 😉Bir kaç istisna sebebiyle bir çok kadının mağdur olması kabul edilebilir bir şey değil.
Aman adalet sistemini tartışırsak işin içinden cıkamayız zaten bir dahakine eşlerinin çalışmasına izin vermeyenleri tartışalım biz onları kendine mahkum edenleri böyleleri de çok 😉
+1Çocuklu ise çalışıyorsa da çalışmıyorsa da zaten mecbur ve bir zahmet çocuğun aylık masrafları nafaka yoluyla ödenmeli, madem ki çocuk yapma sorumluluğuna girildi o halde bu tek başına bırakılacak bir sorumluluk olamaz.
Ama çocuk yoksa ve hele ki kadın da çalışıyorsa bu durumda üstelik süresiz nafaka ödemek her şeyden önce kadın erkek eşitliğine aykırı ve kadınları küçük düşürür. Bunun bir mantığı da yok yani hem çalışıyor hem çocuk yoksa ortada neden nafaka olmalı diye.
Nasıl yani?Çocuklu ise çalışıyorsa da çalışmıyorsa da zaten mecbur
Çalışıyorsa niye diğeri ödüyor masrafları hâlâ?Çocuğun masrafları adına
Çocuğun aylık masrafı 2000 TL ise ve anne çalışıyorsa bile baba olan kişi en az yarısını yani 1000 TL’yi karşılamalı. Anne çalışmıyorsa hepsini. Çünkü en adil olanı bu, çocuk yapıp sonra çekip gitmenin bir açıklaması yok.Çalışıyorsa niye diğeri ödüyor masrafları hâlâ?
Çalışıyorsa niye diğeri ödüyor masrafları hâlâ?