Çalışan Eşe Nafaka Ödenmeli midir?

Türkiyede kadınların çoğu erkeğe bağımlı yaşatılmaya mahkum ediliyor. "Ben sana bakarım" diyerek çalışmasına izin verilmiyor ve evde kalması sağlanıyor.
Evde kalan kadın eşine problemlerini söyleyemiyorum çünkü ona bağımlı yaşıyor. Problemini söyleyip boşanan ise soygunculukla damgalanıyor.

Adamdan boşanınca ne sigortası kalıyor ne bir şeyi. Ve yaşı da geçmiş oluyor. Çalışan kadınlar zaten ayaklarının üstünde duruyor ama çalışmasına izin verilmeyen, evde bastırılan bu kadınlar, hayatlarının bir bölümünü vakfettikleri bu adamlardan Nafaka alamayacaklar mı? Birde çocukları varsa. Çocuklarına tek başına mı bakacak kadın.

Nafaka zorunludur. Haktır.
👏🏼👏🏼👏🏼

• Beğendim
Reactions: cehennet
Çocuğun aylık masrafı 2000 TL ise ve anne çalışıyorsa bile baba olan kişi en az yarısını yani 1000 TL’yi karşılamalı. Anne çalışmıyorsa hepsini. Çünkü en adil olanı bu, çocuk yapıp sonra çekip gitmenin bir açıklaması yok.
Yarısını ödesin diyecektim ben de.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Başlığı yanlış mı okuyorum diye baktım tekrar tekrar, haberi de bulmaya çalıştım ve buldum. Yani yazmaya gerek var mı bilmiyorum ama hayır, ödenmemeli. Çalışıyor, değil mi? Yanlış mı okuyorum? Allah allah, anlamadım ben olayı.
Neresini anlamadın ben de onu anlayamadım ki😉

Çocuklu olununca durum değişir ama genç nesil için evlenip boşanıp ve ortada çocuk yoksa nafaka kısmını çok doğru bulmuyorum (çozuksuza nafaka veriliyordur?) Sisteminize çok hakim değilim ve tam detay bilmiyorum ama birinin parası ile geçimimi sağlamak kendimi huzursuz hissetmeyi sağlar.
Sana özelden yazdım niye cevap vermiyorsun hemen git ve cevap ver .ss

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Mehir nasıl önemliyse nafakada aynı şekilde önemli dir

Çalışıyorsa kesinlikle hayır çocuk varsa zaten karşılıklı ödenmeli çocuğun sadece annede kalmadığı da oluyor zaten. Bence kadın çalışma ihtimali varsa veya ayrıldıktan sonra çalımaya başladıysa da verilmemeli.

• Beğendim
Reactions: Doğan