Okullarda Serbest Kıyafet Uygulamasını Doğru Buldunuz Mu?

Prncss..

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
295
Puanı
305
Bu sabah resmi gazetede 'Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik' yayımlandı.

Yeni yönetmeliğe göre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin giyeceği kıyafetler serbest bırakıldı...

Okullarda serbest kıyafetle ilgili düşünceleriniz neler? Kararı doğru buldunuz mu?

Açıkçası doğru buluyorum ama belli sınırlamalarla bu işi halletmeliler bence.Üniversite gibi olmamalı bence kıyafet yönetmeliği :)

Saçma sapan bir karar. Hatta bunu kabul edenlere yazıklar olsun diyorum.
Bakın arkadaşlar beş parmağın beşi de bir değil, okula serbest kıyafetin önünü böyle açarsanız öğrenciler arasındaki gelir farkını da ortaya koymus olursunuz. Zengin cocuk her gün başka başka kıyafetlerle okula gelirken fakir çocuk bunu yapamaz, imkanı yoktur çünkü aynı kıyafetlerle gelir, bunun çocuğun üzerindeki etkilerini düşünebiliyor musunuz? Hadi şimdi derseniz ki üniversitede de böyle ama diye, onunla bu cok farklı birinde cocuk psikolojisinden bahsediyoruz. Birinde koskoca adam. Baştan aşağı yanlış karar. Okul kıyafeti öğrencilerin eşitliğini yansıtan bir uygulamadır. Kaldırılmamalıdır.

Ben de kesinlikle doğru bulmuyorum. Çocuklarını devlet okullarında okutan pek çok ailenin durumu ortada. Çocuklarını temiz giydirirler belki ama çocuk bu...

Onun şöyle bir kıyafeti var ben de istiyorum dediği zaman ailenin alabilme gücü yoksa hem o ailenin üzüntüsünü hem o çocuğun hayal kırıklığı ve arkadaşları içinde durumunu düşünmek gerek. Durumu iyi olan çocuğuna her gün farklı kıyafetler giydirirken durumu olmayan ve çocuğuna o mavi önlüğü bile zar zor alabilen ailelerin çocukları belki 2 - 3 kıyafetle 1 yılı tamamlayacak.

Yeri geliyor bizlerde bile en ufak bir şeyi bile kıskanma duygusu olurken o çocukların halini düşünmek bile istemiyorum...

Hayatımda duyduğum en saçma sapan kararlardan biri. Böyle bir şeye nasıl izin verilir inanılır gibi değil.

Büyük ihtimal bunu türbanı okullara da sokmak için yapıyorlar. Gerçekten yazıklar olsun bu kararı alanlara.

1- Okul disiplinli olması gereken bir yerdir ve kıyafetlerle de bu disiplin sağlanmalıdır.
2- Daha önce de söylenmiş olduğu gibi kıyafetler gelir farkını açıkça ortaya koyacaktır ve zenginler birbirinden iyi giyinmeye çalışırken durumu daha kötü olanlar izleyeceklerdir.

Başlığı görünce inanamadım başka haber kaynaklarına da baktım ama maalesef haber doğru.

Resmi gazetede bile yayımlanmış geri dönüşü kolay kolay olmaz sanırım. Hiç lafı bile geçmeden böylesine saçma bir karar alan devlet büyükleri hangi akla hizmet bu kadarını düşünememiş şaşırıyorum.
Daha çocuğuna bot bile alamayan aileler varken serbest kıyafetle gelir farkı tablosunu dikkatlice inceleriz artık...

O değil de yarın okulda kafamızı ütüler arkadaşlar yok kıyafet serbest oluyormuş bıdı bıdı,bazılarıda birşey bilmeden sanki hemen olacakmış gibi konuşup havalara girer.

O değil de yarın okulda kafamızı ütüler arkadaşlar yok kıyafet serbest oluyormuş bıdı bıdı,bazılarıda birşey bilmeden sanki hemen olacakmış gibi konuşup havalara girer.
Facebook'ta yarın okula serbest mi gidiyoruz muhabbeti vardı dün akşam. Gidenler bile olmuştur. :D

şimdi oy verenler sevgili rte'den kıyafet parasınıda istesinler aa belki doğuda kömür yerine kıyafet dağıtabilmek için yapmışlardır bunu :q

- - - Ekleme - - -

şimdi oy verenler sevgili rte'den kıyafet parasınıda istesinler aa belki doğuda kömür yerine kıyafet dağıtabilmek için yapmışlardır bunu :q

Türban için yapılmış bir değişiklik olarak gördüm ama yine de günahlarını almayayım dedim, sonra haberin detaylarında şu ayrıntıyı görünce yanılmadığımı anladım :

Türban takılması yasa ile anında serbest olmuş, ancak üniforma giyilmemesi seneye başlıyormuş...

Kararı nasıl değerlendirdiğime gelirsek kesinlikle hatalı bir karar...

Öğrenciler birbirlerinin başarılarını kıskanıp hırslanacağına ve teşvik olacağına, kıyafetlerini kıskanacak bu gidişle...

Evet tüm hepsinin seneye olup türbanı anında yürürlüğe koymaları bana da ilginç geldi.

Son düzenleme: