Facebook'ta paylaşılan bir yazı dikkatimi çekti ve çok doğru buldum sizlerle de paylaşmak istedim. Bunlar olacakların sadece bir kısmı...
Okula üniformayla gelmek demek :
1-Dolabında doğru düzgün giyecek kıyafeti olmayan çocukların , maddi durumu iyi olan öğrencilerle aralarındaki farkın en azından görünüş açısından ortadan kalkması demek,
2- Öğrencilerin kendilerine " Acaba yarın okula giderken ne giysem? " diye sormayıp derslerini düşünmeleri demek,
3- Çocukların , anne babalarına " Daha bunu dün giydim , aynı kıyafeti yarın da giymem " , " Arkadaşlarım hep farklı kıyafetler giyiyor , ben de istiyorum " , " Bu eteğimin aynısı Ayşe'de de var , ben bunu istemem " dememeleri demek,
4-Bin bir zorlukla evlerine bakmaya çalışan anne babaların , çocuklarına güzel kıyafetler alamadıkları için kendilerini rahatsız hissetmemeleri demek,
5-Öğrencinin pantolonunun kısa , kotunun yamalı , tişörtün'ün dikili olduğunu göstermemek için ; tahtadaki soruyu cevaplamaya çıkma korkusunun olmaması demek,
6-Çocukların " Kıyafeti güzel olanlar ve kötü olanlar " diye gruplaşmamaları'' demek,
7- Kızların erkekleri , erkek'lerin kızları kendilerine beğendirmeye çalışmalarının en aza indirgenmesi demek,
8-Çocukların sırf okula aynı kıyafetle gitmek istemediği için ; hasta numarası yapmaması demek,
9-Yine çocukların harçlıklarını , sırf yeni kıyafetler almak için biriktirip , gere'kirse aç kalmalarına engel olmak demek,
10-Öğrencilerin'' okulda ilgilerini süs-püs yerine , eğitim öğretime ayırıp , ileride kendilerine güzel meslekler seçebilmeleri , g'üzel hayatlar yaşayabilmeleri'' demek ...