Yeni Laptop Alacağım Önerileri Bekliyorum | Kötü Yol

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,399
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Bugüne kadar hep bana sordunuz şimdi ben size sorayım. :):)

Eski Casper laptopum yine, yeniden bozuldu. Ekranda şeritler çıkmaya başladı yine daha 4-5 ay önce yaptırmama rağmen. Zaten batarya başta olmak üzere pekçok sorunu da var. Bu sefer yaptırmaktansa yenisini alacağım büyük ihtimal.

1500 TL civarı iyi bir laptop bakıyorum. Eğer gerçekten değecek kadar iyi olursa 1700-1800'e kadar çıkabilirim sanırım.

Aradığım özellikler:
- Şarjının uzun süre gitmesi: Şimdiki laptopu yaklaşık 1-1.5 yıldır tamamen fiş ile kullanıyorum bataryası bozuk olduğundan dolayı. Artık fişten kurtulmak istiyorum. Minimum güç seçeneklerinde sadece internette dolaşırken çok uzun süre şarjının gitmesi tercih sebebidir.
- Isınma sorununun olmaması: Şimdiki laptopun özellikle mousepad kısmı uzun süreli kullanımlarda çok ısınıyor. Özellikle yaz aylarında ciddi sıkıntı oluyor. Kasanın uzun süreli kullanımlarda bile sıcaklığı yansıtmaması gerek.
- Teknik özellikler: İşlemci i5 veya i7 olmalı. (Bu fiyat aralığında büyük ihtimal i5 olur gibi.) Hard disk minimum 750 GB olursa iyi olur.

Aklıma gelen en temel şeyler bunlar. Özetle 3-4 sene rahatlıkla kullanabileceğim iyi bir laptop istiyorum. Her türlü görüşü beklerim. :)

Ekleme:

Uzun incelemeler sonucunda Asus K55VM-SX078D Core i7-3610 2.30 Ghz 8 GB 750 GB 2 GB VGA 15.6 Freedos « Notebook, Laptop, Ultrabook, En uygun Asus ve Dell Laptop Fiyatları öne çıktı şu an için. Yorumları alayım bu bilgisayar ile ilgili. Ona göre kesin kararı vereyim. :)

Ekleme: Yukarıdaki Asus'u aldım yardımcı olan & olmaya çalışan herkese teşekkürler. :)

Son düzenleme:
Benim Laptop'ta Casper, aynı ısınma sorunu bende de var :D

Bence almışken paraya kıyıp güzel bişey al. 8 gb ram, 2 gb ekran kartı filan :D

Toshiba Satellite L655 öneririm. Hem sağlam çizilmeye ve kırılmaya karşı, hem şarjı iyi saklıyor, hem de görsel olarak guzel bir leptop. Azerbaycanda sizin parayla 1600 Tl. Ama Turkiyede kaça bilmiyorum. :) Ve Apple Macbook Air ama o bir az pahalı
Sakın alma dediğim ise Dell. Çünki, hiç dayayanıklı değil kırılamaya karşı ve acayip ısınıyor :)

Son düzenleme:
Uyarayim simdiden asus kasalari cabuca dagilir :D ama performans olarak muthistir :) acer falan da bak iyice ucuz istersen :D en son tavsiyem monster'in laptoplari :D

Toshiba Satellite L655 öneririm. Hem sağlam çizilmeye ve kırılmaya karşı, hem şarjı iyi saklıyor, hem de görsel olarak guzel bir leptop. Azerbaycanda sizin parayla 1600 Tl. Ama Turkiyede kaça bilmiyorum. :) Ve Apple Macbook Air ama o bir az pahalı
Sakın alma dediğim ise Dell. Çünki, hiç dayayanıklı değil kırılamaya karşı ve acayip ısınıyor :)

Büyük sitelerde bulamadım o serinin modellerini ama Toshiba ise pahalıdır çok diye düşünüyorum. :D

Dell aslında fiyatlarıyla al beni diye bağırıyor ama yine de uzak duymakta fayda var gibi. :):)

Uyarayim simdiden asus kasalari cabuca dagilir :D ama performans olarak muthistir :) acer falan da bak iyice ucuz istersen :D en son tavsiyem monster'in laptoplari :D

Kasaları dağılır mı :( Aradığım özelliklerden biri sağlam kasasının olması. Bu konuda tecrüben var herhalde ne oldu kasaya? :):)

Acer'in şu modeli gayet iyi gibi geldi bana fiyat/performans olarak baya iyi gözüküyor Acer. Ama ısınma, şarj ve dayanıklılık konularında nasıl araşırmak lazım.

Acer AS5755G-2678G75MNBS Intel Core i7 2670QM 2.2GHZ 8GB 750GB 15.6" Taşınabilir Bilgisayar - Bilgisayar - Hepsiburada.com

i7 ve 8GB ram

bizim ailede herkes samsung kullanıyo hiç birininde bi sorunu olmadı herkes çok memnun :D

Büyük sitelerde bulamadım o serinin modellerini ama Toshiba ise pahalıdır çok diye düşünüyorum. :D

Dell aslında fiyatlarıyla al beni diye bağırıyor ama yine de uzak duymakta fayda var gibi. :):)

Kasaları dağılır mı :( Aradığım özelliklerden biri sağlam kasasının olması. Bu konuda tecrüben var herhalde ne oldu kasaya? :):)

Acer'in şu modeli gayet iyi gibi geldi bana fiyat/performans olarak baya iyi gözüküyor Acer. Ama ısınma, şarj ve dayanıklılık konularında nasıl araşırmak lazım.

Acer AS5755G-2678G75MNBS Intel Core i7 2670QM 2.2GHZ 8GB 750GB 15.6" Taşınabilir Bilgisayar - Bilgisayar - Hepsiburada.com

i7 ve 8GB ram
Ozan bu siteden özelliklerine bakabilirsin :) 800 AZN sizin parayla 1600 Tl :)

World Telecom

kullanan cok arkadasim oldu renkde atmalar bazi bolgelerde hafif catlakla olusuyo ama buyuk sorunlari yok sogutmayi engellemiyo fakat gorunumu kotu oluyo :) sen monster al :D kendileri yazmis 2500-3000 arasi yuksek performans notebooklari uretiyz diye :D

bizim ailede herkes samsung kullanıyo hiç birininde bi sorunu olmadı herkes çok memnun :D
Samsung aslında en sevdiğim markalardan biri iyi bir modelini bulursam sıcak bakabilirim Samsung'a. :)

Alacaksan Vatan Computer'dan al bir de %25 indirimini bekle acayip iyi olur senin için 😉
Takip ediyorum zaten orayı. Eğer istediğim model orada olursa ve diğer sitelerde anormal bir indirim yoksa oradan alma ihtimalim yüksek. ):)

Ozan bu siteden özelliklerine bakabilirsin :) 800 AZN sizin parayla 1600 Tl :)

World Telecom

Baktım özellikler ve fiyat epey iyi gibi gözüküyor ama ürün Türkiye'de yok herhalde. Zaten Türkiye'de olsa 2000'den aşağı olmaz. Türkiye'de fiyatları çok pahalı nedense. :)

kullanan cok arkadasim oldu renkde atmalar bazi bolgelerde hafif catlakla olusuyo ama buyuk sorunlari yok sogutmayi engellemiyo fakat gorunumu kotu oluyo :) sen monster al :D kendileri yazmis 2500-3000 arasi yuksek performans notebooklari uretiyz diye :D

2000 üstü vermem asla. Monster biliyorum performansları çok iyi ama paraları bütçeyi fazlasıyla aşar. :D

Bak şimdi korkuttun Asus konusunda. :(