23 Temmuz 2012 Pazartesi Reyting Sonuçları

Ben tabandan fallan bir sey anlamam. Bizde oyle kelime yol. Ama takas az once soylemisti burada zor diye. Orayi da en azindan kazanmistim. Ama ben puani yuksek diye biliyordum. Bahar paylasmisti sanki taban puanlari. Su an mobilleyim bi bakarmisin?

Evet baktım şimdi. Söylediğim gibi Gata düşük. Taban puanı 490 puan. Bizim fakültenin 535 puan. Bizim fakülteyi övmek için söylemiyorum ama zaten Türkiye'de iyi tıp fakültelerinin puanları 530'dan yüksek oluyor...

Aşağılamak gibi olmasın, kimse de yanlış anlamasın ama Gülhane Tıp Türkiye'nin en düşük tıp fakültelerinden taban puanı fazlasıyla düşük. :)

Taban başarı sırası 15000-20000 arası. :) Türkiye'de lys'de ilk 5000'e girip tıp okumayana tıp okuyor demiyorlar. Bizim fakültenin taban başarı sırası 2500 mesela...

Ayrıca 15 yaşında Türkiye'de nasıl üniversite kazandın onu da anlamadım? :S

Turkiyede degil burada kazandim. Bizde en maksimum puan 700. 620yi gectigin an Gulhaneyi secme sansin var. Ayrica puani dusuk degil bence. Sadece Askeri Tıpa çok fazla ogrenci almiyorlar. Mesela bizde
Bu yil Askeri Tip fakultesine sadece 90 uer ayrilmisti. Turkiyede de boyle olmasi dogal. Cok az ogrenci gittigi icin siralamada
Pek yukarida olmaya bilir. Ama Askeri Tip ogrencileinin, normal tip ogre cilerinden daha bilgili oldugu bir gercek. En azindam Azerbaycanda oyle

Son düzenleme:
Evet baktım şimdi. Söylediğim gibi Gata düşük. Taban puanı 490 puan. Bizim fakültenin 535 puan. Bizim fakülteyi övmek için söylemiyorum ama zaten Türkiye'de iyi tıp fakültelerinin puanları 530'dan yüksek oluyor...

Arada pek fark yok. Ama yine de 490 da yuksek bir rakam. Soyledigim gibi Askeri Tipa sınırlı sayıda ogrenci aliyorlar. Bizde 90 mesela. O yuzden bu normal

Hatta daha ayrıntılı baktım. Taban puanı 500'ün altında olan tek devlet tıp fakültesi Gata...

Hatta daha ayrıntılı baktım. Taban puanı 500'ün altında olan tek devlet tıp fakültesi Gata...

Eğitim sistemimiz cok farkli Lordly. Sizde Tıp fakultesi var bizde Tıp Üniversitesi. Butun Tıpçılar burada okuyor. Baska fakulte yok yani. Sizde Askeri Tıpın puanlari digerine gore dusuk ama bizde aksine Askeri Tıpın ogrencileri daha bilgili oluyorlar. Askeri Tıpın sıralamada asagida olmasi oraya sınırlı sayîda ogrenci almalari ile alakali

Turkiyede degil burada kazandim. Bizde en maksimum puan 700. 620yi gectigin an Gulhaneyi secme sansin var. Ayrica puani dusuk degil bence. Sadece Askeri Tıpa çok fazla ogrenci almiyorlar. Mesela bizde
Bu yil Askeri Tip fakultesine sadece 90 uer ayrilmisti. Turkiyede de boyle olmasi dogal. Cok az ogrenci gittigi icin siralamada
Pek yukarida olmaya bilir. Ama Askeri Tip ogrencileinin, normal tip ogre cilerinden daha bilgili oldugu bir gercek. En azindam Azerbaycanda oyle

Kontenjanı artırsan da taban puan en fazla 2-3 puan artar daha fazla artmaz...

Ayrıca söylediğin tamamen yanlış. Askeri tıp öğrencileri Türkiye'de normal tıp öğrencilerinin yarısı bile olamıyor... İşin içinde olan biri olarak biliyorum. :)

Kontenjanı artırsan da taban puan en fazla 2-3 puan artar daha fazla artmaz...

Ayrıca söylediğin tamamen yanlış. Askeri tıp öğrencileri Türkiye'de normal tıp öğrencilerinin yarısı bile olamıyor... İşin içinde olan biri olarak biliyorum. :)

Evet. Söyledigim gibi bizde tam tersi ama. Bizde TıpFakultesi yok Tıp Universitesi var. Butun Tıpçılar orda okur. Ayrica yanlis bilmiyorsam 490 cok iyi bir puan. Ama diger Tıpa gore düşük