FF Sorgu Odası - Hafta 1 - Sorgudaki İsim: OzaN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Artık flood'u pek takmıyorum, aklıma yeni bir şey gelince yazıyorum. :)

1-) Her gün mutlaka girdiğin siteler hangileri ?
2-) Tarayıcını açtığında otomatik olarak açılan sayfalar hangileri ? ( Yukarıda soruyla cevap aynı ise cevaplanmayabilir. )
3-) Tarayıcındaki anasayfa siten/sitelerin hangisi ? ( Yine cevaplar aynı ise pas geçilebilir. :) )
4-) Facebook'a, twitter'a üye misin ? Üye isen oradaki nicklerini paylaşmak ister misin ?
5-) Msn kullanıyor musun, kaç tane hesabın var ? Sadece aile veya yakın arkadaşlar için kullandığın hesabın var mı ?
6-) Hangi gsm operatörünü kullanıyorsun ? Bu gsm operatörünü seçme nedenin nedir, kampanyalar/tarifeler vs. seni etkiledi mi?
7-) Yapmak istediğin, hayal ettiğin projeler nelerdir ? Örneğin şöyle bir program yazmak istiyorum gibi.
😎 Sitenin yeni mesajlar kategorisine bastığımda 8 sayfa açıldı bugün, benim tüm bunlara bakmam mümkün değil, aralarda hiç ilgimi çekmeyen konular oluyor, spor haberleri gibi, onları filtreleme ve görmeme şansım var mıdır ? Böyle bir sistem geliştirmeyi düşünür müsün ?
9-) Kardeşinle aranız nasıldır, kavga eder misiniz ? Ağabey olmak iyi bir his mi, ağabey olmamayı tercih eder miydin ?
10-) Kuşunuz kaç yaşında, ne renk ?
11-) Forumdan duyurular bölümünü kim güncelliyor, otomatik güncelleme yapan bir program yazılamaz mı?
12-) Herhangi bir enstruman çalmayı biliyor musun, neyi çalmayı öğrenmek isterdin ?
13-) Mükemmelliyetçi misindir, yaptığın işleri kusursuz mu yapmak istersin ?
14-) Forumda şimdiye kadar kaç kişi kalıcı banlanmıştır ?
15-) Alemto'yu günün birinde affederim diyor musun?
16-) Frank woods ne zaman aramıza dönüyor ?
17-) Forumda çok fazla bot gezdiğinin farkında mısın, botların üye olmasını zorlaştırmak için recaptcha koymayı düşünüyor musun ?
1😎 Forumda yakın zamanda herhangi bir değişiklik yapmayı düşünüyor musun, temada vs. ?
19-) Forumda " Şu bölümü biraz daha popülerleştirmek lazım, ne yapsak acaba" dediğin bir bölüm var mı?
20-) Silinen mesajlar veya konular bir yerde depolanıyor mu, yoksa tamamen kayıp mı oluyorlar ?
21-) "Çok az vaktim var OzaN" Bu tür sana hitap eden nickler görünce ne yapıyorsun ?

1. FavoriForumum, Facebook, Twitter, Zamunda (Dizi-Film Torrent İndirme Sitesi), IMDB, Ekşi Sözlük, Google, NTVSpor.net
2. Otomatik olarak açılan Google diğerlerini kendim açarım. :)
3. Google
4. İkisine de üyeyim. Birine bireysel, diğerine kurumsal hesapla. twitter.com/favoriforumum
5. Şu an pek aktif olarak kullanmasam da bir hesabım var. Her amaçla onu kullanıyorum :)
6. Turkcell. Sebebi en yaygın olması ve kaliteli hizmet vermesi. Çok sık telefon kullanmadığım için kampanyalar beni ilgilendirmiyor desem yeridir :)
7. Bu bende kalması gereken bir şey ama günün birinde ondan kazandıklarımla geçinebileceğim bir işe imza atmak isterim.
8. Forum sistemi tarafından geliştirilirse olur ama ben kendim yapamam. vBulletin sisteminin programlamasını tam çözebilmiş değilim. Bir şey geliştiremiyorum kendim kolay kolay.
9. İyi. Tartışmalar her zaman olur ama memnunum genel olarak.
10. 1 yaşında ve yeşil renk.
11. Sadece bana kalmış bir şey ve benim de birçok programlanmış her gün yapmam gereken iş olduğundan ona sıra gelmiyor. Otomatik güncellenen bir sistem de yazılması çok çok zor.
12. Flüt çalmayı biliyorum :):) Bir enstrüman çalmak istemezdim, dinlemeyi tercih ederim :)
13. Bazı konularda :)
14. 100'den fazla kişi vardır herhalde.
15. Büyük ihtimal ama uzun vadeli olur.
16. Nisan'ın ilk haftası
17. Forumda çok fazla bot var ama botlar ilk başta kendileri gelip üye olmak zorundalar. Yoksa soruyu bilemediklerinden üye olamazlar. Recaptcha olsa da durum değişmez.
18. Evet kafamda var bir şeyler ama başka işler var öncelikli olarak.
19. Var müzik ve film bölümleri için öyle düşünüyorum. Film ve müzik konusunda gerçekten ilgiliyim ve bilgilerimi de paylaşarak daha aktif hale getirebilirim bu bölümleri de diye düşünüyorum.
20. İzsiz silinen mesajlar tamamen siliniyor diğerleri ise geri dönüşümlü olarak saklanıyor.
21. Kızıyorum. Beni gerçekten rahatsız eden bir durum ama önlem olarak bir şey yapamamak insanı üzüyor.

1-) Sık ağlar mısın? En son ne zaman, ne için ağladığını hatırlıyor musun ?
2-) Türkçeyi daha doğru kullanabilmek amaçlı kendi yaptığın herhangi bir şey var mı ? Forumda Türkçenin daha güzel kullanılması için yapmayı düşündüğün şeyler var mı ?
3-) İngilizceyi ne kadar biliyorsun? İngilizce derslerde zorlanıyor musun? İngilizce derslerin eğitimdeki yeri nedir sence, faydalı mıdır ?
4-) 0 ingilizce bir bölümde okumak ister miydin ? Sence bilgisayar mühendisliğini ingilizce öğrenmek yararlı bir aktivite midir ?
5-) Türkçe-İngilizce hariç bildiğin bir dil var mı ?
6-) Yeni diller öğrenmek istiyor musun ? istiyorsan hangi dilleri ?

1. Hayır ikisine de :)
2. Hayır şu an yok. Fena kullanmıyorum bence :) Forumda pek bir şey yapabilmek mümkün değil. İnsanları bu konuda değiştirebilmek çok zor ama en azından başlıklardaki hataları gördüğüm zaman düzeltmeye çalışıyorum.
3. İngilizceyi okuma olarak iyi sayılabilecek seviyede biliyorum ama yazma ve konuşmada iyi değilim. Dinlemede ise eskiden çok kötüydüm fakat film izleyerek iyi seviyesine doğru yaklaşmaya başladım. İngilizce derslerde pek zorlanmıyorum hocalar yardımcı oluyorlar bu derslerde ve Türkçe de kullanıyorlar arada. Bence faydalı.
4. %100 biraz daha zorlu olabilirdi, istemezdim herhalde :)
5. Hayır, yok.
6. Ben şu an sadece İngilizce'yi daha da iyi öğrenmeye odaklanmış durumdayım. Başka bir dil düşünmüyorum o nedenle şu an...

Konunun son sayfalarda hep benim tarafımdan canlandırılmasından rahatsız mısın ? Diğer üyelerin ilgisini çekmek için ne yapılabilir, bir fikrin var mı ?

Nur Serter olayıyla Uçurum'un reklamının yapıldığına katılıyor musun ? Sence bu yapımcıların, kanalın bilinçli bir stratejisi miydi ? Haftaya reytingine olumlu etkileri olur mu bu gelişmelerin ?

Nur Serter olayıyla Uçurum'un reklamının yapıldığına katılıyor musun ? Sence bu yapımcıların, kanalın bilinçli bir stratejisi miydi ? Haftaya reytingine olumlu etkileri olur mu bu gelişmelerin ?

Pek bilgi sahibi değilim bu haberlerle açıkçası. Bilinçli olarak yapıldığını düşünmüyorum. Dizi çok kötü başladı büyük bir çıkış yaşayacağını sanmıyorum...

Yorumlarını,mesajlarını veya konularını özellikle takip ettiğin kişiler var mı ? Aynı konuyu A kişisi yerine B kişisi açsa senin tarafından konuya bakma isteği açısından bir fark olur mu ?

Yorumlarını,mesajlarını veya konularını özellikle takip ettiğin kişiler var mı ? Aynı konuyu A kişisi yerine B kişisi açsa senin tarafından konuya bakma isteği açısından bir fark olur mu ?

Hayır bir fark olmaz. Sadece yeni biri geldiğinde onun ilk mesajları daha çok merak uyandırır bende :)

Benim de artık kendi fan club'ım olduğunu biliyor muydun, şu an konuyu gezen üyelerden birinin adının Endgame Fan Club olmasını sence nasıl değerlendirmeliyim, benimle alay edilmeye çalışıldığını mı düşünmeliyim ? :)

Benim malum üyeyle ilgili mesajımı okuduktan sonra profiline girip kim olduğuna bakayım diye düşündün mü ? hatta baktın mı? :)

Ekstrem sporlardan hoşlanır mısın ? Dağ tırmanıcılığı, yamaç paraşütü, uçurumdan denize atlamak vs. ilgini çeker mi ?

Yüzmeyi biliyor musun, yüzmeyi sever misin ?

Gün içinde duygu durumunun nedenini anlamadığın biçimde değiştiğini fark ettiğin oldu mu ? Örneğin gündüz mutluyken akşama doğru nedensiz yere sinirlendiğin oldu mu ?

Sık hastalanan biri misindir ?

En son ne zaman hastaneye gittiğini hatırlıyor musun ?

Bir şey olduğunda hemen doktora mı başvurursun yoksa geçmesini bekleyip hiç çare yoksa mı yetkililere başvurursun ?

Başın ağrıdığında ne yaparsın ? Bir şey yapmadan geçmesini beklerim, uyurum, ağrı kesici alırım, bir şeyler yerim vs.

Gün içinde duygu durumunun nedenini anlamadığın biçimde değiştiğini fark ettiğin oldu mu ? Örneğin gündüz mutluyken akşama doğru nedensiz yere sinirlendiğin oldu mu ?

Sık hastalanan biri misindir ?

En son ne zaman hastaneye gittiğini hatırlıyor musun ?

Bir şey olduğunda hemen doktora mı başvurursun yoksa geçmesini bekleyip hiç çare yoksa mı yetkililere başvurursun ?

Başın ağrıdığında ne yaparsın ? Bir şey yapmadan geçmesini beklerim, uyurum, ağrı kesici alırım, bir şeyler yerim vs.

Olabiliyor tabii zaman zaman :)

Çok sık hastalanmam çok şükür :)

En son ne zaman gittiğimi hatırlamıyorum. Sanırım göz kontrolü için gitmiştim 4-5 yıl önce.

Geçmesini beklerim.

Geçmesini beklerim ama geçmeyecek gibiyse ağrı kesici alırım.

Beğeni bildirimlerine bakar mısın ? Kimin hangi mesajını beğendiğini merak eder misin ?

Labtopunu evde kullanırken pili ile mi kullanırsın, pili varken elektriğe bağlı olarak mı kullanırsın,, yoksa pilsiz direkt prize bağlı olarak mı kullanırsın ?

Laptopun pilini ne sıklıkla şarj edersin? Ne kadar saat alır şarj olması ?

Laptopa format atar mısın? Yazılımını, sürümünü vs. günceller misin ?

Bilgisayar yavaşladığında ne yaparsın ?

Bilgisayarda tarayıcı hariç en çok kullandığın programlar hangileridir ?

Hangi tarayıcıları beğeniyorsun veya kullanıyorsun ?

Bu siteyi tasarlamak, kurmak, açmak zor muydu ? ( teknik açıdan )

"Web site işlerini iyi biliyorum, çoğu siteyi kendim tasarlayabilirim" diyebilir misin ? Yeterli bilgin/becerin olduğunu düşünüyor musun ?

Sence bilgisayar mühendislerinin site tasarlamayı bilmeleri gerekir mi ?

Bilgisayarındaki yazılımların, programların ne kadarı lisanslı, korsan ürün kullanıyor musun ?

Albüm, oyun, dvd vs. satın alır mısın, hepsini bir yerlerden indirir misin ?

Konunun 192. mesajını gözden kaçırmış olabilir misin ? :)

1) Sevdiğin biri var mı?
2)Uçubiliyor olsaydın nereye uçardın?
3)Einstein gibi aklın olsaydı o aklı nasıl kullanırdın?
4) Sizin orada ki kızlar nasıl :F

Beğeni bildirimlerine bakar mısın ? Kimin hangi mesajını beğendiğini merak eder misin ?

Labtopunu evde kullanırken pili ile mi kullanırsın, pili varken elektriğe bağlı olarak mı kullanırsın,, yoksa pilsiz direkt prize bağlı olarak mı kullanırsın ?

Laptopun pilini ne sıklıkla şarj edersin? Ne kadar saat alır şarj olması ?

Laptopa format atar mısın? Yazılımını, sürümünü vs. günceller misin ?

Bilgisayar yavaşladığında ne yaparsın ?

Bilgisayarda tarayıcı hariç en çok kullandığın programlar hangileridir ?

Hangi tarayıcıları beğeniyorsun veya kullanıyorsun ?

Bu siteyi tasarlamak, kurmak, açmak zor muydu ? ( teknik açıdan )

"Web site işlerini iyi biliyorum, çoğu siteyi kendim tasarlayabilirim" diyebilir misin ? Yeterli bilgin/becerin olduğunu düşünüyor musun ?

Sence bilgisayar mühendislerinin site tasarlamayı bilmeleri gerekir mi ?

Bilgisayarındaki yazılımların, programların ne kadarı lisanslı, korsan ürün kullanıyor musun ?

Albüm, oyun, dvd vs. satın alır mısın, hepsini bir yerlerden indirir misin ?

Evet kontrol ederim her zaman.

Pili varken elektriğe bağlı kullanırım. Sadece pille çalışmıyor. Bozuldu pili sadece 5 dakika kadar dayanıyor.

Pek sık format atmam ama belirli aralıklarla atmak iyi oluyor tabii.

Pek şahit olmadım açıkçası yavaşladığına :) Ama gerekirse format tabii :)

uTorrent :)

Firefox'u çok beğeniyorum. Hemen hemen her yönünü çok seviyorum. Bunun dışında Chrome'yi de seviyorum ve kullanıyorum.

Kolaydı çünkü hazır sistem :)

Evet yeterince bilgim olduğunu düşünüyorum.

Şart değil ama bilmeleri avantajdır tabii. En azından basit bir blog kurmayı bilmeliler :)

Tamamına yakını korsan. Orijinal yazılımlar çok pahalı ve o kadar param yok :)

Hepsini indiririm. Ama ileride maddi imkanım olursa dvd ve albüm koleksiyonları yapmak isterim.

Web site tasarlamayı öğrenmek için hiç bilmeyen biri önce ne yapmalıdır ? Önerebileceğin bir site veya kitap var mıdır ? Sen bu işi nasıl öğrendin ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...