FF Sorgu Odası - Hafta 1 - Sorgudaki İsim: OzaN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
*Renkli bir sabundan nasıl beyaz köpük çıkıyor ?

* Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar nerede yanlış yapıyorlar?

* Süper yapıştırıcı herşeyi yapıştırdığı halde niçin içinde bulunduğu tüpün iç çıdarlarını yapıştırmamaktadır?

* Niçin yanlış çevrilen telefon numarası hiçbir zaman meşgul çalmaz?

* Niçin falcıya gitmeden evvel randevu almak gereklidir? Geleceğimizi bilemez mi?

* Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır ?

* Neden insanlar gökyüzünde 400 Milyon yıldız var denildiğinde inandıkları halde, yeni boyalı yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar?

* Niçin limonlu gazozların içerisinde bir sürü suni tatlandırıcı varken bulaşık deterjanında gerçek limon suyu kullanılmaktadır?

* Işık 300.000 km/sn hızla yayıldıgına göre karanlık hangi hızla çökmektedir?

* Işık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları yakınca ne olur?

* Neden otobüste falan insanlar bir siren sesi duyunca toplu halde sesin geldiği yere bakarlar? Giden aracın ambulans, itfaiye yada polis aracı olduğunu öğrenmek insana ne kazandırır?

* Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanların izlediğini sanırlar ? Örn: Su anda 70 milyon kişi bizi izliyor...

*Eğer bir şizofren diğer kişiliğini ölümle tehdit ediyorsa, bir rehinelik durumundan söz edilebilir mi?

*Soyu tükenmekte olan bir hayvan, soyu tükenmekte olan bir bitkiyle besleniyorsa ne yapmalı?

*Eğer bir kaplumbağanın kabuğu yoksa çıplak mıdır yoksa evsiz mi?

*Dün yarın olsaydı bugün günlerden ne olurdu ?

*Bu soruları cevaplarken benim hakkımdaki düşüncelerin değişti mi ?

Adnan msn'e gel sana sevgi sözcükleri söylemek istiyorum.Bill Gates!:D

"Bir ben vardır bende benden içeri" sözüyle şair ne anlatmak istemiştir ?

Edebiyat ile aram iyi değildir. Pek bir şey anlamadım açıkçası :):)

C, C++, C# arasındaki fark nedir ? Sen hangilerini biliyorsun veya bilmek isterdin ?

Üçü de farklı programlama dilleri. C, obje odaklı bir dil. C++ ve C# nesne odaklı diller. Hepsinin farklı kuralları ve özellikleri var.

Şu an C biliyorum. C++ bu dönem göreceğiz. C# okulda gösterilecek mi bilmiyorum ama göstermeseler bile bir şekilde öğreneceğim. Şu anda bence en önemlisi o.

Sen yorulacaksın, biz eğleneceğiz, sana bu adil geliyor mu? Sorgu odasından çıkıp gitmek istiyor musun ? Bir hafta bu işkenceye dayanabilecek misin ?

Tatlı bir yorgunluk olur bu. Bu şekilde soruları cevaplamak benim için de zevkli :)

Seni en çok ne kızdırıyor? Bu kızgınlıkla baş edebiliyor musun? Edemiyorsan, neden?

Yakın bir arkadaşın kanunsuz bir iş yapsa polisi arar mısın?

Hayatınızda hiç keşkeler oldu mu?

En çok kızdıran şey insanların zevk için başkalarına kötülük etmesidir. Örneğin foruma birkaç kez hackerlar tarafından saldırılar düzenlenmişti ve bu saldırılar zarar vermişti siteye. O zaman gerçekten çok kızmıştım ve onlara hakkımı asla helal etmiyorum. Ama kızgınlıkla baş edebiliyorum. Çok sabırlı bir yönüm olduğunu söyleyebilirim. Sizler de farkındasınızdır. :)

Çok büyük bir suç değilse aramam.

Keşkeler herkesin hayatında oluyordur mutlaka. Mesela kötü geçen bir sınav sonrası keşke konuya biraz daha baksaydım derim :):)

Sorularımı zamanında cevaplamayıp beni flood yapmak zorunda bıraktığın için üzgün müsün ? :)

Evet üzgünüm ama böyle olmak zorundaydı. Burada olsaydım bile soru hızınız kadar hızlı cevaplayamazdım :):)

Adminim benim iki sorum vardı tekrarlayayım:

Bir hayvan olsaydın ne olmak isterdin?
Yöneticinin sicili temiz demişsin eğer bu kişi düzelirse gözüne girer mi

Bekle istersen, zamanı gelince senin sorunda cevaplanacaktır. Farkındaysan sırayla gidiliyor yani senin sorunada cevap gelecektir emin ol... :)

Son düzenleme:
admin sence twitter saçma değil mi?

Sorun çıkaran üyeleri hemen banlamak yerine niye 10 puan dolsun, dolarsa da 3 gün ceza verelim, hatta özür dilerse affedelim gibi olaylara girip işi uzatıyorsun ? Banla kurtul !
Bir insanı kaybetmek kolay ama bir insan kazanmak zor. Forumdaki herkes benim için gerçekten değerli ve insan değer verdiği şeylerden kolay vazgeçemiyor.

hiti kest :D konu da benim üzerimde yaşadım ovv yes:D

Bende konuyu gordum bi soruda ben soruyum dedim :)

Hayatinda eger degistirebilsen neyi degistirmek isterdin ?
Kolay Gelsin..

Tam da eskilerden bahsetmişken senden bir soru görmek güzel oldu :)

Açıkçası değiştirmek istediğim pek bir şey gelmiyor aklıma. Birçok kişiye göre çok sıkıcı, çok sıradan bir hayatım var belki ama ben halimden çok memnunum, şükretmesini de biliyorum :) İlla bir şey değiştirilecekse laptopu değiştirirdim çok ses çıkarmaya başladı, pili bozuldu ve altında bir kısım kırıldı :D

Bir hayvan olsaydın hangi hayvan olmak isterdin?
Bildiğim kadarıyla bilgisayar üzerine okuyorsun.Memnun musun?

Hayvan sorusu zor bir soru. Maymun olmak isterdim herhalde insana en çok benzeyen canlı :)

Bilgisayar Mühendisliği benim en büyük hayalimdi. Çok memnunum. Sevdiğim, ilgilendiğim şey üzerine okuyorum. Yine olsa yine Bilgisayar Mühendisliği seçerdim. :)

*Renkli bir sabundan nasıl beyaz köpük çıkıyor ?

* Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar nerede yanlış yapıyorlar?

* Süper yapıştırıcı herşeyi yapıştırdığı halde niçin içinde bulunduğu tüpün iç çıdarlarını yapıştırmamaktadır?

* Niçin yanlış çevrilen telefon numarası hiçbir zaman meşgul çalmaz?

* Niçin falcıya gitmeden evvel randevu almak gereklidir? Geleceğimizi bilemez mi?

* Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır ?

* Neden insanlar gökyüzünde 400 Milyon yıldız var denildiğinde inandıkları halde, yeni boyalı yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar?

* Niçin limonlu gazozların içerisinde bir sürü suni tatlandırıcı varken bulaşık deterjanında gerçek limon suyu kullanılmaktadır?

* Işık 300.000 km/sn hızla yayıldıgına göre karanlık hangi hızla çökmektedir?

* Işık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları yakınca ne olur?

* Neden otobüste falan insanlar bir siren sesi duyunca toplu halde sesin geldiği yere bakarlar? Giden aracın ambulans, itfaiye yada polis aracı olduğunu öğrenmek insana ne kazandırır?

* Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanların izlediğini sanırlar ? Örn: Su anda 70 milyon kişi bizi izliyor...

*Eğer bir şizofren diğer kişiliğini ölümle tehdit ediyorsa, bir rehinelik durumundan söz edilebilir mi?

*Soyu tükenmekte olan bir hayvan, soyu tükenmekte olan bir bitkiyle besleniyorsa ne yapmalı?

*Eğer bir kaplumbağanın kabuğu yoksa çıplak mıdır yoksa evsiz mi?

*Dün yarın olsaydı bugün günlerden ne olurdu ?

*Bu soruları cevaplarken benim hakkımdaki düşüncelerin değişti mi ?

Adnan sen çok yanlış gelmişsin :D

Cevaplamasam da düşüncelerim baya değişti :D

Yakin zaman içerisinde veya birkaç ay sonra yeni moderatör(ler), yeni süper moderatör(ler) veya yeni co-admin(ler) alinacak mi? Alinacaksa neye göre degerlendirilecek üyeler atama yapmalari için?

İlk soruna cevabı zaten vermiştim.

İkincisi için evet gözüme girme ihtimali var ama elbette daha zor olacaktır diğer kişilere göre. Çünkü bir daha eski yaptığı hataları yapmayacağına dair beni ikna etmesi epey zor...

admin sence twitter saçma değil mi?

Bence saçma değil. Herkesin düşüncelerini kısa kısa ifade ettiği güzel bir platform. Diğer sosyal ağların aksine ünlülerin yazdıklarını okuyabilmek ve onlardan yeni haberler alabilmek çok önemli. Medyada özellikle çok önemli bir hale geldi. Eskiden faks, mail falan denirdi şimdi programlar twitter ile kolayca mesaj alabiliyorlar. Yine haberciler pek çok haberi twitter'dan çıkarıyorlar. Biz de zaman zaman twitter'dan özel haberler çıkarıyoruz :)

Ayrıca arama özelliğiyle bir konu hakkında milletin neler düşündüğünü öğrenebilmek güzel bir şey. Gündem kısmı da günün ilgi çeken gelişmelerin takip etmek için güzel bir kısım.

Fakat çok saçma şekillerde ve gereksiz amaçlarda kullananlar da yok değil...

Yakin zaman içerisinde veya birkaç ay sonra yeni moderatör(ler), yeni süper moderatör(ler) veya yeni co-admin(ler) alinacak mi? Alinacaksa neye göre degerlendirilecek üyeler atama yapmalari için?

Co-admin rütbesi bir süredir boşta ve boşta kalmaya da devam edecektir uzun bir süre daha. Açıkçası süper moderatörler zaten co-admin görevi görüyorlar bir bakıma. Her şeyle ilgileniyorlar. Yeni bir rütbe daha çok karışıklık yaratır.

Yeni moderatör alımı şu an için düşünmüyorum ama ileride ne olur hiç bilinmez. Yeni moderatör alırken üye - yönetici dengesini sağlamak da önemli. Aktif üye sayısı arttıkça yeni moderatör alınması ihtimali artar. Şu anda ileride moderatör olabilir gözüyle baktığım birkaç kişi var ama dediğim gibi uygun koşullar sağlanmalı. Bu arada bu birkaç kişinin adını hiç sormayın adları bende saklı :)

Süper moderatör alımı için ise süper mod. - moderatör dengesi önemli. İleride moderatör sayısı 5-6 kişiye çıkarsa ve hala 4 süper moderatör devam ederse o zaman yeni bir süper moderatör düşünebiliriz ama şu an çok zor. Zaten 4 süper moderatör, 3 moderatör var. Eğer bir moderatör daha süper mod. olursa dengeler bozulur iyice :)

Co-Admin olunca hangi özelliklere sahip oluyorsun Süper Moderatör oldugunda? Yani Süper Moderatörlerin sahip olamadigi özelliklerin hangileri Co-Adminlerde var?

Bilgisayar mühendisliği okuduğunu okudum sayfadan kişisel olarak birşey sormak istiyorum;

Ben 7,8. sınıftan beri bu mesleğe odaklanmış durumdayım 1 sene zamanım var bu saatten sonrada değişmez isteklerim diye düşünüyorum.:) Sence bu mesleği universitede okumak için ne gibi şartlar gerekir, sonuçta her elini atan program yazıcak gibi birşey yok elbet bir yetenek gerekir.. sonuçta gidelim oyun oynayalım beleşten meslek gibi düşünen varsa hayatının hatasını yapmış olur.:)

Co-Admin olunca hangi özelliklere sahip oluyorsun Süper Moderatör oldugunda? Yani Süper Moderatörlerin sahip olamadigi özelliklerin hangileri Co-Adminlerde var?

Yeni bölüm açma gibi birkaç extra özellik var onun dışında pek bir fark yok yetki anlamında. Zaten ben ilgileniyorum bölümlerle ilgili sorunlarda :)

Bilgisayar mühendisliği okuduğunu okudum sayfadan kişisel olarak birşey sormak istiyorum;

Ben 7,8. sınıftan beri bu mesleğe odaklanmış durumdayım 1 sene zamanım var bu saatten sonrada değişmez isteklerim diye düşünüyorum.:) Sence bu mesleği universitede okumak için ne gibi şartlar gerekir, sonuçta her elini atan program yazıcak gibi birşey yok elbet bir yetenek gerekir.. sonuçta gidelim oyun oynayalım beleşten meslek gibi düşünen varsa hayatının hatasını yapmış olur.:)

Matematik bilgisi bence çok önemli. Sayısal zeka isteyen bir iş bence. Program yazmak ise çok sabır isteyen bir iş. Mesela bir şeyler kodlamak için uğraşıyorum küçük bir satırda bir harfi yanlış yazıyorum. Dolayısıyla program hata veriyor ve sonra o hatayı bulmak için bazen saatlerce uğraşıyorum. Sonra bulduğumda "Bu muymuş" diyorum :) Oyunla falan bir ilgisi yok tabii ama bölümdeki arkadaşlarımın %95'i oyun hastası ve çok fazla oyun oynuyorlar onu da söyleyim :)

Ben endüstri meslek lisesinde okuyorum, Bilgisayar bölümünde. Üniversiteye hazırlanmama 1-2 yıl var ama üniversite için işim zor gibime geliyor ? Neden mi ? Matematik ve Fen dalında hiçbir ders yok, ayrıca o derslerden fazla anlamam yani Sayısal konuda pek iyi değilimdir. Neyse devam edeyim, Bilgisayar konusunda iyi sayılırım yani anlıyorum az çok. Peki benim Bilgisayar ile ilgili iyi bir Üniversite kazanmam için neler yapmam lazım, tavsiyelerini bekliyorum ve iyi bir Üniversite kazanabilme şansım ne kadar ?

Ben endüstri meslek lisesinde okuyorum, Bilgisayar bölümünde. Üniversiteye hazırlanmama 1-2 yıl var ama üniversite için işim zor gibime geliyor ? Neden mi ? Matematik ve Fen dalında hiçbir ders yok, ayrıca o derslerden fazla anlamam yani Sayısal konuda pek iyi değilimdir. Neyse devam edeyim, Bilgisayar konusunda iyi sayılırım yani anlıyorum az çok. Peki benim Bilgisayar ile ilgili iyi bir Üniversite kazanmam için neler yapmam lazım, tavsiyelerini bekliyorum ve iyi bir Üniversite kazanabilme şansım ne kadar ?

Eğer 4 yıllık yani mühendislik istiyorsan Matematik ve Fen ile sorununun olmalı. O konularda çok iyi olmalısın. İki yıllık Bilgisayar Programcılığı veya benzeri bölümler için ise sınavsız geçişle bile geçebiliyorsun bildiğim kadarıyla.

Ama ben düz lisede okudum o nedenle çok da bilgim yok meslek liseleriyle ilgili...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...