TRT 1 Taşacak Bu Deniz - Dizi Yorumları

Nasıl yani biraz daha detaylandırır mısın? (b)
Bu bölümde orucun aslında olayı çözdüğünü görmüş olduk ama bir tarafta annesi bir tarafta eleni bir tarafta esme var.

Oruç, yanlış bilgiler ile bilerek Esme'yi şüphelendirecek tavırlar sergileyebilir. Bu sayede bir şey olduğunda Oruç zaten yanlış bilgi verdiğini söyleyerek işin içinden çıkmış olabilir. Kendini sağlama almak adına. Çünkü kendi derse bütün oklar ona dönmüş olacak. Ancak bu şekilde olursa bir tek kendi ailesi gerçeği bilecek.

Bu bölümde orucun aslında olayı çözdüğünü görmüş olduk ama bir tarafta annesi bir tarafta eleni bir tarafta esme var.

Oruç, yanlış bilgiler ile bilerek Esme'yi şüphelendirecek tavırlar sergileyebilir. Bu sayede bir şey olduğunda Oruç zaten yanlış bilgi verdiğini söyleyerek işin içinden çıkmış olabilir. Kendini sağlama almak adına. Çünkü kendi derse bütün oklar ona dönmüş olacak. Ancak bu şekilde olursa bir tek kendi ailesi gerçeği bilecek.
Oruç’un annesi, Esme’nin yengesi oluyor değil mi ?

• Beğendim
Reactions: TenTen
Dizide şiddetin dozunun düşürülmesi lazım. Eşref Rüya değil bu dizi, gerek yok o kadar şiddete. (Çatışmada yalandan figüran ölümü sahnesi ile vurdulu kırdılı dövüş sahnesinin etkisi bir değil)

Uçaktaki dövüş sahnesi hiç uygun düşmedi son zamanlarda yaşananlardan ötürü.

Bölüm ya 1 hafta ertelenmeliydi diğer diziler gibi, ya da kurguda değişiklik yapılmalıydı yayınlanmadan önce. En fazla 5 dk. Kısalırdı bölüm.

Bir de diziler ile ilgili son zamanlarda genel bir tespitim var, yeni başlayan diziler uzun bölüm sürelerinin de etkisiyle reyting için önemli konuları erkenden açıklıyorlar, sonra da dizi bir duraklama devresine giriyor.

Otobanda basarken önünde trafik tıkanıklığını gören sürücü gibi oldu dizi, Bu bölümde Eleni ailesini öğrenecek mi derken hiç bir şey ortaya çıkmadı haliyle, dizi biter çünkü. Durun daha 7. Bölümdeyiz. Bu kadar hızlı gitmemeliydi konular ilk bölümlerde, ilerki bölümlere hikaye kalmadı şimdi.
Aksiyon kısmına katılmıyorum, dizinin tadı tuzu resmen devam etmeli. Tam dozunda.

Hikaye devamlılığı konusunda ise Ulaş Tuna Astepe'nin röportajı heyecanlandırdı beni "Eleni'yi bulma hikayesi sanıyorduk. Meğerse asıl hikaye kızlarını bulduktan sonra başlıyormuş" demiş. Bakalım.

• Aynen
Reactions: 12.Adam and TenTen
@TenTen , Twitter’daki bir post dikkatimi çekti. Adil‘in babasını 6 kurşunla Fırtınalar mı vurdu ?

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: TenTen
7. bölüm itibariyle senaryoyu dondurucuya aldık. Senaryoyu uzatabilmek için aşırı basite kaçılmış, çok tahmin edilebilir bölümdü. Çocuk kaçırma olayı yerine Eleni yada Esme testi değiştirseydi ona bile razıydım. 8.bölüm fragmanı da bölümü tolere etmiyor haftaya düşüş gelebilir, Adil konuşulanları duymamış beğenmedim.