11. Aserat TV Ödülleri (2024-2025) | Aserat'tan Sezonun En İyileri - Part I

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
68,169
Puanı
1,060
11. ASERAT TV ÖDÜLLERİ.jpg

10 yıl önce hiçbir uzun vadeli amaç gütmeden başladıktan sonra her yıl gelişip en nihayetinde küçük bir geleneğe dönüşen Aserat TV Ödülleri'nde dile kolay 11. sezondayız. Dizilerin ekranda kalmasını güçleştiren ekonomik zorlukların gölgesinde başlayan sezon özellikle mart ayından beri iyice sertleşen ülke gündemi nedeniyle iyice gölgede kaldı. Setlerde çıkan yangınlar, mahkeme kararıyla durdurulan yayınlar, gözaltına alınan veya story attıkları için işinden edilen oyuncular derken psikolojik harp yaşadığımız sezonun sonunu bir şekilde getirebildik. Televizyondaki işlerin kalitesinin iyice düştüğü, dijital platformların star isimlerin cebini doldurma aracı haline geldiği ortamda hâlâ elinden geldiğince nitelikli işler çıkarmayı başaran herkese saygı duyuyor ve teşekkür ederek dram kategorilerindeki kazananları açıklamaya başlıyorum.

EN İYİ DİZİ (DRAM)
20250316_162014.jpg
Adaylar:
1751288030906.png
1751288040019.png
1751288048592.png
1751288055791.png
1751288112543.png
İlk ve Son
BluTV / MAX
İstanbul Ansiklopedisi
Netflix
Kalpazan
Show TV
Leyla:
Hayat... Aşk... Adalet...
NOW
Şakir Paşa Ailesi:
Mucizeler ve Skandallar

NOW

Geriye dönüp 2024-2025 sezonuna baktığımızda belki de en akılda kalacak dizi oldu Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar. Tarihe mal olmuş sanatçıların inanılmaz hikayesini ekranda izlemenin heyecanıyla başlayan süreçte pişmiş tavuğun başına gelmeyenleri yaşadı. Platoyu kül eden büyük yangın, RTÜK cezaları nedeniyle değişen senaryo akışı, ailedeki bazı üyelerin açtığı dava sonucunda yayının durması (ve sonra tekrar başlaması), başrol oyuncusunun gözaltına alınması, sık sık verilen aralar ve set çalışanlarından birinin vefatıyla sonuçlanan bir yangın daha... Yazıp okuması bile yorucuyken bunları deneyimlemiş olmak halen inanılmaz geliyor. Fakat bu ödülü bunca badirenin ortasında ayakta kalmasından doğan bir minnet duygusuyla değil piyasadaki işlerin giderek tektipleştiği bir ortamda sürüden ayrılabilmesinin haklı mükafatı olarak veriyorum. Tek bir firenin dahi olmadığı kaliteli oyunculukları, muhteşem atmosferi, göz alıcı setleri, özenli kostümleri ve daha nicesiyle dünyadaki emsallerinden geri kalmayarak tutturduğu yüksek çıtanın devam edebilmesini umuyorum.
KAZANAN: Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve SkandallarİKİNCİ: İstanbul Ansiklopedisi
2024: Kızıl Goncalar2023: Kızılcık Şerbeti2022: Evlilik Hakkında Her Şey2021: Kırmızı Oda2020: Mucize Doktor
2019: Avlu2018: Ufak Tefek Cinayetler2017: Vatanım Sensin2016: Hayat Şarkısı2015: Poyraz Karayel

EN İYİ ERKEK OYUNCU (DRAM)
Gl6teOsWIAAfQWV.jpg

Adaylar:
Berkay Ateş
Magarsus
Cihangir Ceyhan
Asaf
Halit Ergenç
Kral Kaybederse
Timuçin Esen
Kalpazan
Ulaş Tuna Astepe
İlk ve Son

Geçen sezon ödüle çok yaklaşmasına rağmen kılpayı kaçıran Berkay Ateş'e hakkını teslim etme sırası geldi. Magarsus iyi yazılan, çekilen ve oynanan bir iş olarak herkese alan tanısa da kendisi bu dişlinin en önemli parçası olduğunu sektirmeden ispatladı. Hem yöreyi iyi bilmesinden ötürü kattığı nüanslar hem de oynamaktan aldığı zevki her anında yansıtması sayesinde normalde pek sevilemeyecek davranışlar sergileyen Salim'e yani Beton'la çok güçlü bir empati kurdurmayı başardı. Yeri geldiğinde bu sezon artan komedi sahnelerinde kahkahalarla güldürebilirken yeri geldiğinde pısırık bir adam olarak başlayıp oyun kurucu haline geldiği suç yolculuğunda tüyleri diken diken etti. Yeri geldiğinde aşık olduğu kadına karşı çocuk gibi saftı, yeri geldiğinde kimseyi tanımayacak kadar gözü kara ama hepsini eldiven gibi üzerine geçirdi. Takvim olarak 2. sezonu kapsasa da oynadığı 15 bölümün tamamına bu ödül gidiyor.​

KAZANAN: Berkay AteşİKİNCİ: Halit Ergenç

TARİHÇE
2024: Erkan Kolçak Köstendil | Yaratılan2023: Selahattin Paşalı | Ömer2022: Salih Bademci | İlk ve Son - Kulüp - Yalancı2021: Timuçin Esen | Hekimoğlu2020: Taner Ölmez | Mucize Doktor
2019: Ekin Koç | Bozkır2018: Haluk Bilginer | Şahsiyet2017: Halit Ergenç | Vatanım Sensin2016: İlker Kaleli | Poyraz Karayel2015: İlker Kaleli | Poyraz Karayel

EN İYİ KADIN OYUNCU (DRAM)
leyla-dizisinin-nuru-gonca-vuslateri-kimdir-neden-gundem-oldu-17304053748000_1.jpg

Adaylar:
Gonca Vuslateri
Leyla: Hayat... Aşk... Adalet...
Hazal Subaşı
İlk ve Son
Helin Kandemir
İstanbul Ansiklopedisi
Meryem Uzerli
RU
Vahide Perçin
Şakir Paşa Ailesi:
Mucizeler ve Skandallar

5 isimden 4'ünün ilk kez aday olduğu kadın oyuncu kategorisinde favorim çok uzun zaman önce netleşmişti ve aylarca değişmedi. Gerçekteki haz edilemez kişiliğiyle ters orantılı olarak yeteneğine uzun zamandır vakıf olduğumuz Gonca Vuslateri son dönemde vasat proje tercihleri ve annelik arasıyla durulsa da ekranlara bomba gibi döndü ve neden iyi bir oyuncu olarak tanındığını cümle aleme hatırlattı. Adı Leyla olan dizide Nur'un baskınlığından bahsediyorsak bunda senaryodan çok kendisi pay sahibi. Doğası gereği abartıdan beslenen bıçak sırtı bir kadına hayat verdiği için overacting yorumları da geldi fakat kendi adıma bu abartıyı doğal kılıp kendisine yakıştıran bir denge tutturduğunu düşünüyorum. Kaldı ki ağzını bile açmadan tüyler ürperttiği sahnelerini de gördük. Dizi son demlerini yaşarken Nur'un sahildeki "para bizde" dansı, "rezil olduk baba" isyanı uzun süre unutulmayacak.
KAZANAN: Gonca VuslateriİKİNCİ: Helin Kandemir

TARİHÇE
2024: Demet Evgar | Bahar2023: Melisa Sözen | Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?2022: Gökçe Bahadır | EHHŞ - Kulüp2021: Öykü Karayel | Bir Başkadır2020: Ebru Özkan | Hekimoğlu
2019: Demet Evgar | Avlu2018: Aslıhan Gürbüz | Ufak Tefek Cinayetler2017: Burçin Terzioğlu | Poyraz Karayel2016: Burcu Biricik | Hayat Şarkısı2015: Özlem Yılmaz | Kara Ekmek

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU (DRAM)
Sakir-Pasa (2).jpg

Adaylar:
Cem Yiğit Üzümoğlu
Şakir Paşa Ailesi:
Mucizeler ve Skandallar
Mustafa Avkıran
Leyla: Hayat... Aşk... Adalet...
Olgun Toker
Mezarlık
Şehsuvar Aktaş
Mezarlık
Zafer Algöz
RU

Uzun zamandır hayatımızda olsa da tiyatroya ve sinemaya iş yaparak TV'den uzak duran Cem Yiğit Üzümoğlu bu yıl tam anlamıyla geniş kitlelere mal oldu. 'Halikarnas Balıkçısı'nın yani Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın savurgan, sefa düşkünü gençlik yıllarının ekranda yer alışı bazı torunlarını kızdırsa da kendisi ekrandan geçen etkileyici yıldız ışığıyla, oynadığı her karaktere aktardığı iştahıyla, sahne tozu yutmuşluğun verdiği hakimiyetiyle ne kadar nadide bir oyuncu olduğunu tekrar gözler önüne serip kendine hayran bıraktı. Ekrandaki başarısının yanı sıra ekran ötesinde sanatçılık kavramının hakkını veren duruşuyla sezona farklı bir açıdan daha damgasını vurdu. Zor günlerde ses çıkarmasının bedelini ödese de karanlıklara meydan okumaktan vazgeçmeyerek meslektaşlarına ders veren, reklam olsun diye değil içten gelen duyarlı tavrıyla onun gibi bir değere sahip olduğumuz için çok şanslıyız.
KAZANAN: Cem Yiğit ÜzümoğluİKİNCİ: Olgun Toker
2024: Erkan Avcı | Kızıl Goncalar2023: Olgun Şimşek | Terzi2022: Mehmet Yılmaz Ak | Yargı2021: Fatih Artman | Bir Başkadır2020: Ozan Güven | Babil
2019: Ali Seçkiner Alıcı | Bir Aile Hikayesi2018: Levent Can | Vatanım Sensin2017: Timuçin Esen | Bodrum Masalı2016: Onur Saylak | Hatırla Gönül2015: Ekin Koç | Benim Adım Gültepe

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU (DRAM)
nesrin-1024x768.jpg

Adaylar:
Aslıhan Gürbüz
Kral Kaybederse
Canan Ergüder
İstanbul Ansiklopedisi
Denise Capezza
Şakir Paşa Ailesi:
Mucizeler ve Skandallar
Devrim Yakut
Şakir Paşa Ailesi:
Mucizeler ve Skandallar
Hazal Türesan
Magarsus

İki kadının hikayesini anlatan İstanbul Ansiklopedisi'nde Canan Ergüder aslında başrol ama terazinin kantarı çoğu zaman Zehra'nın tarafında ağır bastığı için Nesrin'i onun duygusal yolculuğunu destekleyen bir karakter olarak konumlayarak buraya yerleştirmeyi uygun gördüm. Bir yandan da ana kadın oyuncu kategorisinde harcamaya gönlüm el vermedi zira diziyi izlediğim günden bu yana aklımdan çıkmayan ve gönlümdeki yeri derinleşen özel performansıyla sadece buradan değil her yerden ödül almayı hak ediyor. Çoğu insanın ülkeye dair umutlarının iyice azaldığı bir dönemde Nesrin'in isyanı ve kaçıp kurtulma isteği ayrı bir telden dokunuyor. Audition sürecinde yönetmene "bence beni seçmelisiniz" diyen Ergüder de bu haklı özgüveniyle, kalitesinden asla ödün vermeyerek 8 bölümde unutulmaz bir karakter inşa ediyor ve dizinin en büyük güçlerinden biri oluyor.
KAZANAN: Canan ErgüderİKİNCİ: Hazal Türesan

TARİHÇE
2024: Sibel Taşçıoğlu | Kızılcık Şerbeti2023: Ceren Karakoç | Kızılcık Şerbeti2022: Sumru Yavrucuk | EHHŞ2021: Merve Dizdar | Masumlar Apartmanı2020: Birce Akalay | Babil
2019: Nergis Öztürk | Avlu2018: Ceren Moray | Avlu2017: Neslihan Yeldan | Arkadaşlar İyidir2016: Emel Çölgeçen | Poyraz Karayel2015: Nursel Köse | Paramparça

// YARIN -> Komedi kategorileri (En İyi Dizi, Erkek-Kadın Oyuncu, Yardımcı Erkek-Yardımcı Kadın Oyuncu) //
------

Son düzenleme:
Şakir Paşa Ailesi hak etti.

Magarsus izlemedim ama Berkay Ateş başarılı bulduğum bir oyuncu.

Gonca Vuslateri, yarattığı etkiyle hak etti.

Cem Yiğit Üzümoğlu ve Canan Ergüder de hak ettiler.

Emeğine sağlık @Aserat

• Beğendim
Reactions: Aserat and 12.Adam
Ben bir tek Şakir Paşa'ya hak vermedim daha çok İlk ve Son'un 2. Sezon'una verirdim ama diğerleri 100% doğru seçimler olmuş tebrikler @Aserat :)

• Beğendim
Reactions: Aserat
Berkay Ateş ve Cem Yiğit Üzümoğlu'nun ödüllerine sevindim. Her ikisi de bu yılın en iyi performanslarıydı. Ki Berkay Ateş geçen sezonda hakketmişti. Leyla ve İstanbul Ansiklopedisi'ni izlemedim, ama her iki oyuncunun da hakkettiğine eminim.

Yalnız yardımı kadın oyuncu adayları arasında Bahar dizisindeki performansı ile Nihal Yalçın'ı da gözlerim aramadı değil.

Emeğine sağlık.

• Beğendim
Reactions: Aserat
Berkay Ateş ve Cem Yiğit Üzümoğlu'nun ödüllerine sevindim. Her ikisi de bu yılın en iyi performanslarıydı. Ki Berkay Ateş geçen sezonda hakketmişti. Leyla ve İstanbul Ansiklopedisi'ni izlemedim, ama her iki oyuncunun da hakkettiğine eminim.

Yalnız yardımı kadın oyuncu adayları arasında Bahar dizisindeki performansı ile Nihal Yalçın'ı da gözlerim aramadı değil.

Emeğine sağlık.
Teşekkürler. :Z