Neticemiz Mezarsa Yalnızlık Fark Eder mi?

RüzgarGülü

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
12,780
Puanı
860
Screenshot_2025-05-29-12-18-33-36_0b2fce7a16bf2b728d6ffa28c8d60efb.jpg

Hayatın sonu aynıysa; yani hepimiz sonunda toprağa karışıyorsak, yalnız ya da kalabalık yaşamış olmamızın bir önemi var mı? Bazen bu soruyu kendime soruyorum. Günün sonunda hepimiz aynı yere gitmeyecek miyiz?

Ama yaşam sadece bir son değil, aynı zamanda o sona kadar geçen bir süreçtir. Ve bu süreçte, insanın en temel ihtiyaçlarından biri başka insanlardır. Sadece fiziksel değil, duygusal olarak da bir başkasına ihtiyaç duyarız. Bir kelimeyle tarif etmem gerekirse, bağlantı derdim. İnsan, bir başkasının gözünde var olduğunu hisseder. “Ben buradayım” deme biçimimiz, çoğu zaman bir başkasının bizi duymasıyla anlam kazanır.

Yalnız yaşamak mümkün mü? Elbette, ama ne kadar sürdürülebilir bilmiyorum. Kendimden örnek vereyim: Uzun bir süre yalnız kaldığımda, zamanla düşüncelerim kendi içimde dönüp dolaşmaya başlıyor. Sessizlik, huzurdan çok bir boşluk gibi hissettiriyor. Dışarıdan bir sesin, bir dokunuşun, hatta basit bir bakışın bile ne kadar kıymetli olduğunu o an fark ediyorum.

Tek başına yaşamanın en büyük zorluğu, belki de duyguların yankısız kalmasıdır. Sevinç duyduğun bir anı paylaşamamak, üzüldüğünde teselli edecek bir omuz bulamamak... Bunlar insanı içten içe çürütebilir. Oysa bir başkasıyla ağlamak bile, yalnız ağlamaktan çok daha hafif hissettiriyor.

Bazen düşünüyorum: Eğer sonuçta hepimiz aynı yerde son bulacaksak, bu süreçte yanımızda birilerini arzulamamız neden bu kadar önemli? Belki de cevabı çok insani bir yerde gizli: Ölüm kaçınılmaz olabilir ama yaşarken yalnız kalmak hâlâ bir seçimdir.

Neticemiz mezarsa, yalnızlık farkeder mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

Karya devletinin inancı daha farklı eğer iki sevgiliden birisi ölecekse Tek yastık koyuyorlar Yatakta ikisini sarmaş dolaş koyuyorlar sebep şu gittikleri farklı boyutta çocukları olsun diye Bizim dine göre fark etmez @RüzgarGülü

• İlginç
Reactions: RüzgarGülü
Yalnızlığı ben de seviyorum ama diğer insanlara ihtiyacımız var her şey dozunda olmalı. Tols olsaydı onla iyi sohbet ederdin bu tarz konularda

• Beğendim
Reactions: RüzgarGülü
Karya devletinin inancı daha farklı eğer iki sevgiliden birisi ölecekse Tek yastık koyuyorlar Yatakta ikisini sarmaş dolaş koyuyorlar sebep şu gittikleri farklı boyutta çocukları olsun diye Bizim dine göre fark etmez @RüzgarGülü
Bizde herkes tek :D
Yalnızlığı ben de seviyorum ama diğer insanlara ihtiyacımız var her şey dozunda olmalı. Tols olsaydı onla iyi sohbet ederdin bu tarz konularda
Yani öyle ama bazı insanlar kendini aşırı zorluyor veya olmazsa olmazı oldurmaya çalışıyorlar:)

Geri dönerse uzun uzun konuşuruz onunla gelse keşke :)

• Beğendim
Reactions: Gerekli24

Forum İstatistikleri

Konular
176,235
Üyeler
8,559
Son Üye
kingofcs